Esteu aquí: Inici Què fem Tardor Literària Actes dia a dia

Actes dia a dia

Gimcana Literària

Ajuda el contacontes Agus Farré a resoldre el misteri de la Pluja de Lletres pels carrers de Tarragona.

Dies: 

  • 23 i 30 de novembre
  • 14 i 15 de desembre

Inscripcions activitats.tarragona.cat

Què
Activitats familiars, Lletres
Quan i on
23/11/2022 a 18:00 a
15/12/2022 a 20:00
Venda d'entrades
Organitzat per
Conselleria de Comerç
Hi col·labora
La Capona - Llibreria Adserà

Conferència: L’Homiliari de Luculentius i els manuscrits 117 i 139 de la Biblioteca pública de Tarragona: un tresor ocult de la Catalunya carolíngia

L’Homiliari de Luculentius i els manuscrits 117 i 139 de la Biblioteca pública de Tarragona: un tresor ocult de la Catalunya carolíngia, amb Eulalia Vernet Pons, professora de la Universitat de Barcelona i Matthias Tischler, professor ICREA de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La Biblioteca pública de Tarragona custodia dos manuscrits ­­­–el ms. 139, de Santes Creus i el ms. 117, de Barcelona–, els quals contenen parcialment l’Homiliari de Luculentius, un text altmedieval de la Catalunya carolíngia, que fins fa ben poc havia romàs oblidat, conegut com era únicament a partir de fragments concrets escollits. Malgrat això, la nostra recerca en l’estudi del text i de les fonts, ens permet de valorar-lo com a monument de la literatura llatina en l’anomenada Marca Hispànica carolíngia. L’estudi d’aquest homiliari canviarà fonamentalment la visió que tenim de la cultura religiosa carolíngia a Catalunya, una regió perifèrica de l’Imperi de Carlemany que no ha estat prou valorada encara.

Què
Xerrades i congressos, Lletres
Quan i on
09/12/2022 19:00 a 20:00
Preu
Entrada lliure
Organitzat per
Biblioteca Pública de Tarragona

Signatura dels cantants d'Euforia de Tv3 amb motiu de la presentació del seu llibre.

Signatura dels cantants d'Euforia de Tv3 amb motiu de la presentació del seu llibre.
Vindran  Estela, Chung-man, Laura, Clàudia i Edu
 

Condicions per a la signatura:
- Es signarà a partir de les 12 h. i per ordre d'arribada
- Els artistes tan sols signaran el llibre en qüestió, NO signaran cap altre objecte
- Només es podrà fer 1 fotografia per persona i sense entretenir-se gaire, per no bloquejar la cua.
- A les 13 h. es tancarà la cua i no s'hi podrà afegir ningú més sota cap circumstància

Les històries dels concursants d'Eufòria, el programa musical de més èxit de TV3

Descobriu les històries dels concursants d#Eufòria i què els va portar a participar al programa. De primera mà, us revelaran com han aconseguit acomplir el somni d#actuar davant de milers de persones al Palau Sant Jordi.

Però... què els va portar a participar en aquest talent show? Què han après del programa? Quina relació han tingut entre ells? Quins han estat els moments més divertits? I els que preferirien no haver viscut? Aquest llibre recull les anècdotes més emocionants de la primera temporada d'Eufòria i les històries de vida d'aquests artistes 360º que ja s'han convertit en referents per a tota una generació.

Què
Lletres
Quan i on
10/12/2022 12:00 a 13:00
Organitzat per
Llibreria Adserà

El camí d'Èdip rei, amb Raül Garrigasait

El camí d'Èdip rei, amb Raül Garrigasait.

Doctor en Filologia clàssica per la Universitat de Barcelona (UB). Com a traductor, ha traslladat al català autors com Plató, Goethe, Alèxandros Papadiamandis, Joseph Roth o Peter Sloterdijk, entre d’altres. Actualment presideix La Casa dels Clàssics, un projecte sorgit de la Col·lecció Bernat Metge que promou la creació, el pensament i la difusió dels clàssics universals en llengua catalana. 

Què
Lletres
Quan i on
13/12/2022 19:00 a 20:00
Via Tellfy
Preu
Gratuït
Organitzat per
Biblioteca Pública de Tarragona

Presentació del llibre "El futur de la humanitat", d'Eudald Carbonell

L'arqueòleg Eudald Carbonell i la periodista Cinta S. Bellmunt mantindran una conversa sobre el llibre "El futur de la humanitat", que ell acaba de publicar.

La humanitat està arribant a un punt de no retorn. La nostra forma de viure està portant el món i l’espècie al límit i només tenim dues opcions: o ens repensem i ens humanitzem o ens extingirem. Encara hi som a temps, però la necessitat d’un gran canvi col·lectiu és urgent. No serà possible sobreviure sense modificar de manera profunda la nostra forma de pensar, de relacionar-nos i de viure.

Aquest llibre ens fa deu propostes per evolucionar i sobreviure com a espècie. Idees que afecten tots els àmbits de la nostra existència, des d’aturar en sec la globalització fins a socialitzar la tecnologia.

Què
Lletres
Quan i on
13/12/2022 19:00 a 20:00
Preu
Entrada lliure
Organitzat per
Ara Llibres i Abacus

Recital: Joan Fuster, a càrrec de Josep Pedrals

Recital: Joan Fuster, a càrrec de Josep Pedrals. Repàs de la seva poètica, plena d’amor i d’idees, irònica i contundent, sensible i justa.

Què
Lletres
Quan i on
15/12/2022 19:00 a 20:00
Preu
Entrada lliure
Organitzat per
Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i Biblioteca Pública de Tarragona

Presentació del llibre: Esmorzars amb les amigues de Roser Tomàs i Folch

Presentació del llibre: Esmorzars amb les amigues de Roser Tomàs i Folch

La Tilda, la Trudis i la Bel, convençudes que certes papallones de la felicitat es poden atrapar, rodejant-te d’ amigues que t’importen i t’aporten i, sobretot, passant temps de qualitat amb elles, es troben cada dimarts per esmorzar.

En les catorze reunions relatades, a més de posar-se al dia de les seves vides i recolzar-se,  parlen de tot: de casaments, divorcis i poliamor; d’atracaments i assassinats;  de llenguatge sexista; de la guerra civil i postguerra; de pandèmia i confinament, i d’altres. Tot amanit amb la sensibilitat i el sentit de l’humor que gasta cadascuna d’elles.

Què
Lletres
Quan i on
16/12/2022 18:00 a 20:00
Preu
Entrada lliure
Hi col·labora
Casa de les Lletres

XXXIII Concurs Popular de poesia nadalenca

Poden concursar els assistents que ho desitgin.

Demaneu més informació al responsable, al tel. 626 798 183 o bé a la SecretarÍa de l’Ateneu, tardes, tel.: 977233160.

Premis en lots de llibres i diplomes de participació.

Servei de Cafeteria durant l’acte.

Què
Lletres
Quan i on
18/12/2022 18:30 a 20:00
Preu
Gratuït
Organitzat per
Ateneu de Tarragona

XX aniversari del Centre d'estudis del Priorat (CeP) i presentació de la revista de La Portadora

  • 1.- Presentació de la revista núm. 4 de La Portadora
  • 2.- Taula rodona amb les persones autores
  • 3.- Exposició de la Memòria 2003-2022 i del Pla Any 2023- XX aniversari
Què
Lletres
Quan i on
20/12/2022 19:00 a 21:00
Preu
Gratuït
Organitzat per
Josep Maria Ferran Torrent

Lectura dramatitzada: L’Errant d’Aphra Behn

Lectura dramatitzada: L’Errant d’Aphra Behn, traduït per Iolanda Pelegrí i Julie Wark. Dirigida per Maria Bravo. Dins del cicle Zona Drama, laboratori de proves on es decideix si els textos escollits poden arribar a ser veritables obres de teatre. És per aquest motiu que l’opinió del públic assistent pot arribar a ser transcendental, t’animaries a formar part d’aquest experiment?

L'errant és una de les millors obres teatrals de Behn. Hi apareixen temes eterns (embolics sexuals, el problema del poder, la lluita per la llibertat en les relacions humanes, la seducció) en el virregnat espanyol de Nàpols. Dues germanes, Florinda i Hellena, volen aprofitar els dies de Carnaval i les disfresses per escapar del control autoritari del seu germà i buscar amor i aventures. La primera vol trobar-se amb el seu enamorat, un cavaller anglès, Belvile, amic de Willmore, l'errant, disposat a seduir totes les dones de Nàpols. El joc de màscares i disfresses, l'humor i alhora la profunditat psicològica fan que aquesta obra, escrita al segle XVII, sigui encara molt vital i vigent en el segle XXI.

Aphra Behn (1640-1689) és novel·lista, poeta i autora d'obres teatrals. Espia de Carles II a Anvers, va ser processada per deutes, ja que la corona no li va pagar la feina. Monàrquica devota però alliberada, aventurera i revolucionària en el vessant sexual i en la literària és reconeguda com la primera dona que va poder viure de l'escriptura.

Què
Lletres
Quan i on
22/12/2022 19:00 a 20:00
Preu
Entrada lliure
Organitzat per
Casa de les Lletres i Escola de Lletres
Segells de reconeixement d'administració oberta