• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2020 Acte d’homenatge a l’escultor Julio Antonio

Acte d’homenatge a l’escultor Julio Antonio

L’alcalde de Tarragona descobrirà una placa amb el seu nom acompanyat de la presidenta de la Diputació i de l’alcalde de Móra d’Ebre
14/02/2020

L’espai on s’ubica l’escultura Monument als Herois de 1811 de la Rambla Nova, es denominarà plaça de l’escultor Julio Antonio, autor del monument, en un acte de reconeixement i homenatge. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, descobrirà la placa demà dissabte, a les 12 h, acompanyat de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ciutat natal de Julio Antonio, i l’historiador Antonio Salcedo.

A l’acte també hi haurà la participació de la Banda Unió Musical de Tarragona, que interpretarà El héroe muerto, una peça recuperada de l’Arxiu de la Banda mateix i que el compositor Mariano San Miguel, coetani de l’escultor, va dedicar al monument i a l’artista. 

 

Monument als Herois de 1811

Julio Antonio (Móra d’Ebre, 1889 – Madrid, 1919) és l’autor d’aquesta escultura, que commemora la gesta dels homes que van defensar la ciutat de Tarragona de les tropes franceses durant el setge de 1811. És considerat el primer monument de caràcter simbòlic de l’Estat espanyol i va ser inaugurat l’any 1931, molt més tard de la seva mort. La dona representa la ciutat de Tarragona i les figures masculines, els seus fills, que han lluitat fins a la mort per la llibertat de la seva ciutat.

Aquesta nova plaça commemorarà la figura d'aquest escultor, per reivindicar l'obra i la figura del qual la Diputació de Tarragona ha impulsat la commemoració del centenari de la seva mort.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal