Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2021 El Dia Mundial de la Poesia dona el tret de sortida a la Primavera Literària

El Dia Mundial de la Poesia dona el tret de sortida a la Primavera Literària

El Dia Mundial de la Poesia dona el tret de sortida a la Primavera Literària

La recepció al sector de les Lletres i el Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, entre les dates destacades del calendari literari
16/03/2021

El proper 21 de març, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, la Casa de les Lletres donarà per iniciada la Primavera Literària d’aquest 2021. “Una Primavera Literària especialment esperada i desitjada després que l’edició anterior quedés desdibuixada, com moltes altres programacions del passat 2020”. Així ho ha expressat l’alcalde i conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, qui ha agraït una vegada més la implicació de les persones, entitats i empreses del sector de les lletres, ànimes de la programació.  

Segons ha explicat Ricomà, “la crisi sanitària per la qual estem passant ens obliga un cop més a compaginar aquesta Primavera Literària la presencialitat amb la virtualitat, però enguany, si la situació ho permet, podrem retrobar cites assenyalades al nostre calendari literari com ara la recepció al sector de les Lletres o el Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona”. 

Així, el proper 21 de març, la poesia circularà a través de les xarxes, amb diferents iniciatives en què hi participen les entitats habituals. En aquest Dia Mundial de la Poesia, hi haurà una especial dedicació a la poeta Felícia Fuster, a qui està dedicat l’any, en complir-se el centenari del seu naixement.  

A part d’aquestes actuacions de caràcter virtual, la Casa de les Lletres i l’Escola de Lletres de Tarragona celebraran el 23 de març una nova sessió del cicle Veus de Poeta, que en cada ocasió es dedica a un poeta del Camp de Tarragona de reconeguda trajectòria. Fins al moment han passat pel cicle Marcel Pey, Isabel Ortega, Gabriel Guasch, Roser Guasch, Magí Sunyer i Olga Xirinacs. En aquesta ocasió, el poeta escollit serà el vila-rodoní Josep Santesmases. L’acte tindrà lloc a les 19.30 h, al vestíbul del Teatre Tarragona.  

Recepció al sector de les Lletres i Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 

El 14 d’abril tindrà lloc a Casa Canals un dels actes més esperats de la Primavera: la recepció al sector de les lletres. Després d’haver-se de suspendre l’any passat, aquest acte obert al públic, servirà de retrobament d’autors i traductors, editors, llibreters, bibliotecaris i lectors de la nostra ciutat. Enguany, l’escriptora i professora de la URV Margarida Aritzeta reflexionarà sobre la situació de les lletres i, juntament amb ella, els autors i autores que presenten novetat literària, tindran ocasió de llegir-ne un breu fragment.  

El 29 de maig serà el torn de l’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Tal com estava previst per l’edició passada, l’acte commemorarà les 20 convocatòries del premi Vidal Alcover de traducció i els 30 anys de la mort de l’escriptor que dona nom a aquest premi, Jaume Vidal Alcover. 

La programació es completa amb presentacions de llibres, tallers monogràfics de l’Escola de Lletres i clubs de lectura i tallers virtuals de la Biblioteca Pública de Tarragona.  

D’entre les presentacions de llibres, el programa recull algunes novetats literàries destacades de la temporada com el darrer premi Ramon Llull, L’home que va viure dues vegades, de Gerard Quintana; la novel·la La dona de la seva vida, de Xavier Bosch i la darrera novel·la de l’autor tarragoní Alfons CamaEl llarg silenci dels botxins. De tallers monogràfics, en destaquen els dos de l’Escola de Lletres dedicats a l’escriptora nordamericana de literatura fantàstica Ursula K. Le Guin i a les interpretacions del diable en la història de la literatura. Per últim, la Biblioteca segueix amb l’organització dels clubs de lectura, en aquest cas els dedicats a autors italians, als àlbums il·lustrats, a la novel·la negra, a les novel·les feministes i a la lectura teatral entre d’altres.  

Brots tendres 

A causa de les dificultats de la previsió a mitjà termini, la programació de la Primavera Literària s’anirà actualitzant periòdicament. La primera fase, que titulem Brots tendres, és la que s’inicia ara amb el Dia Mundial de la Poesia i s’allarga fins a inicis del mes d’abril. Les següents fases s’allargaran fins al mes de juny.  

Consulteu la programació de la Primavera Literària 2021 - Brots tendres (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta