• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura

La 22a edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona mostra la part més mediterrània d'aquest estil musical

La 22a edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona mostra la part més mediterrània d'aquest estil musical Ksenia Parkhatskaya actuarà amb la Potato Head Jazz Band al Teatre Metropol
Ens portarà melodies que van des del jazz manouche, el cabaret berlinès fins a la música de Renato Carosone
01/03/2016

Enguany el nostre festival torna a internacionalitzar-se i ens mostra com la cultura de cada país enriqueix i amplia la popularitat d’aquesta música d’origen nord-americà. Així com el dixieland i el swing es van crear i popularitzar als Estats Units a principis del segle XX i es van anar expandint arreu del món, en aquesta ocasió posarem el focus en el jazz i les músiques que durant el mateix període es van desenvolupar a Europa, i que van acabar fent-se tan populars com als mateixos EUA.

Les bandes i els artistes que enguany visitaran Tarragona, des d’Àustria, França, el Regne Unit, Itàlia o Alemanya, ens recordaran melodies i sonoritats que van des del jazz manouche, passant pel cabaret berlinès, fins a la música de Renato Carosone.

I per engegar tindrem el jazz manouche i la música del Quintette du Hot Club de France. Aquesta música d’estil vitalista continua sent un gènere de referència del jazz. L’estil interpretatiu de Django Reinhardt i Stéphane Grappelli segueix influenciant guitarristes i violinistes de totes les generacions. Tributo a Grappelli o Ménilmontant Swing també són alguns dels tributs més fidels a aquest so, i podrem gaudir-ne a Tarragona en aquesta edició.

L’obra del compositor Kurt Weill abraça des de l’òpera o el cabaret berlinès fins als musicals de Broadway. El seu repertori ha estat popularitzat, entre d’altres, per Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Billie Holiday, Nina Simone o Frank Sinatra. La cantant berlinesa Juliane Heinemann estrenarà, en coproducció amb el 22è Festival Internacional Dixieland de Tarragona, un viatge extens per l’obra d’aquest compositor alemany essencial.

Amb Carosones recordarem com Renato Carosone va combinar de manera tan singular com reeixida la cançó napolitana i el jazz. El so del swing mediterrani. Temes com Tu vuò fà l’americano o Torero —que va romandre catorze setmanes al número 1 de les llistes d’èxits als EUA— han estat versionats des de la seva creació en una gran varietat de llengües i d’estils musicals.

I per descomptat, que no falti el dixieland i el swing! Marina & The Kats, Matthieu Boré, la Sant Andreu Jazz Band i els granadins Potato Head Jazz Band—possiblement la millor banda dixie de l’Estat—,que vénen a presentar-nos el seu nou espectacle amb la increïble ballarina Ksenia Parkhatskaya, faran swingar Tarragona en aquesta edició.

I comptarem també, un cop més, amb la participació dels músics i les bandes tarragonines que han fet créixer i han crescut amb el festival, dels quals en podrem gaudir gràcies als diversos establiments i entitats col·laboradores. Donem, doncs, la benvinguda al bon temps i a la música swing i jazz —amb veu i sonoritat europea— de la primera meitat del segle XX!

La imatge ha estat realitzada pel jove dissenyador Júlio Aliau, qui s'ha inspirat en els micròfons dels anys 50 del segle passat com a vehicle per a difondre la música dixieland.

> Accés a la programació completa del Festival


Dixie Land

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1 - 43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat
Inici - Contactar amb l'Ajuntament - Sobre aquest web - Avís legal