Dimecres arrenca el 24è Festival Internacional Dixieland Tarragona

Festival Dixieland Tarragona

L’edició d’aquest any està dedicada a l’univers sonor de la trompeta

23/04/2018

Aquest dimecres, 25 d’abril, arrenca la 24a edició del Festival Internacional Dixieland a Tarragona que aquest any tindrà com a protagonista l’univers sonor de la trompeta.  Els concerts i les activitats programades donaran a conèixer el seu paper imprescindible en el món del jazz, des dels seus repertoris als intèrprets més rellevants. El tret de sortida del Festival serà a les 7 de la tarda davant el Teatre Tarragona amb l’Stromboli Jazz Band i TGN Swing. Una estona abans, el trenet turístic farà un recorregut al compàs de la música convidant a la ciutadania a gaudir del Dixie.

La cap de cartell d’enguany és la carismàtica trompetista Gunhild Carling & Carling Family. L’artista i la seva banda són descendents de família de músics i tradició circense i són tota una institució al seu país, Suècia. Tenen el seu propi programa de televisió i protagonitzen els vídeos més populars del fenomen d’Internet anomenat Postmodern Jukebox. Pujaran a l’escenari del Teatre Tarragona el dijous 26 d’abril. El cap de setmana continuarà amb el concert The Gramophone All Stars Big Band que presenten el seu nou disc després de l’exit de “Jazzmaica”. El nou treball “Maraca Soul” afegeix nous ritmes de sonoritat caribenya com el bogaloo i el calypso. El diumenge, clourà el Festival tot un referent del so  del jazz més tradicional, Dan Barrett Quintet. El músic ha treballat al costat de grans noms del jazz i el swing, com Benny Goodman i Tony Bennett, i és membre de la New Orleans Jazz Band de Woody Allen. El cartell internacional d’aquesta nova edició del festival el completaran Ronald Baker Quartet, el Jay Wallis Trio, els Dizzy Birds, Marina & The Kats i Shirley Davis.

En aquesta nova edició s’han programat 111 actes en aproximadament 40 locals de la ciutat i 25 se celebraran a les places i carrers de la ciutat. El Festival comptarà amb 48 formacions que apleguen més de 130 músics locals, a més de formacions integrades per músics de fins a 10 nacionalitats - Estats Units, Alemanya, Suècia, Espanya, Rússia, França, Àustria, Polònia, Itàlia, Regne Unit-. Les propostes gastronòmiques també seran protagonistes amb fins a 40 actes que maridaran vermuts i sopars amb la música dixie. El Mercat Central, com ha fet des de la seva reobertura amb tots els actes festius i multitudinaris com Carnaval i Santa Tecla, ara també s’afegeix al Festival Dixie i de dijous a dissabte programa ‘Dixie al Mercat Central’ que portarà música en viu amb Singtònics, Camilo Rey i Sons de Gòspel.

Les propostes musicals aniran acompanyades d’altres activitats pensades per divulgar i donar a conèixer el món del jazz. Així, durant aquests dies també s’han programat projeccions de cinema, exposicions com la mostra retrospectiva del Festival a través dels seus cartells i programes, activitats infantils i familiars i conferències amb reconeguts músics com el trompetista tarragoní Xavi de la Salud i Pep Gol també trompetista i cofundador de La Vella Dixieland.

El Festival es clourà el dia 30 d’abril, Dia Internacional del Jazz, amb una Jam a 3 bandes. Serà una jornada on s’aplegaran tots els músics i amants de la música en la primera trobada de músics de Jazz de Tarragona.

square_img
18/03/2024

Tarragona serà el gran escenari del Dixieland durant quatre dies intensos del mes d’abril

Serà del 25 al 28 d’abril i amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més
square_img
02/02/2024

El Festival Dixieland 2024 torna al carrer

A banda de la programació oficial, l’Ajuntament obre enguany una nova convocatòria per a la participació de restauradors i establiments

Vegeu-ne més
square_img
11/05/2023

Carlos Sarduy i el Picnic Dixie protagonitzen l’últim cap de setmana del Dixieland

La Rambla Music Big Band i la Jove TGN Big Band & Sheila Trujillo seran els encarregats de posar punt i final al 28 Festival de Jazz de Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
05/05/2023

La Hip Hop Brass Collective amb els rapers Rodrigo Laviña i Cecé, protagonistes del segon cap de setmana Dixieland

Diumenge, el grup revelació femení Faneka presenta el seu segon àlbum a la Capsa de Música

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Dixieland Tarragona, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.