Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Agenda Joventuts Musicals & OCM 2021 Bärhof Ensemble: La primera il·lusió

Bärhof Ensemble: La primera il·lusió

Celia Salas Escobar, flauta travessera
Mireia Góngora Moral, oboè
Lluís Casanova Martínez, clarinet
Clara Marimon Climent, trompa
Clara Canimas Furcarà, fagot
Jaume Guri Batlle, violí
Gemma Pujol Coderch, viola
Laura Peribáñez Artero,  violoncel
A determinar, contrabaix

La Il·lusió de quelcom nou, de treballar amb un compositor jove i de crear conjuntament. L'obra d'estrena va a càrrec de Jordi Cornudella, clarinetista graduat a l'ESMUC i un dels compositors amb més talent i projecció del panorama català. La Il·lusió de tocar Beethoven, en el 250è aniversari del seu naixement; poder créixer com a grup treballant una obra mestra com el seu "Septimino". El Septet de Beethoven, escrit l’any 1800, va esdevenir a l’època l’obra més popular del compositor que, encara mantenint-se dins l’estil clàssic, va donar un innovador protagonisme dual tant al clarinet com al violí.

Bärhof Ensemble és una formació cambrística constituïda per un grup de joves músics professionals amb una llarga trajectòria conjunta, especialment a través de la participació a la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i de l’aprenentatge dels seus professors convidats. Neix amb la voluntat de seguir tocant i estudiant conjuntament repertori de música de cambra. Aquest projecte musical treballa amb estades intensives, per així poder acollir aquells músics que segueixen els seus estudis a l’estranger, i pretén que la totalitat dels seus membres tingui la qualitat, motivació i emmotllament necessaris per a formar un grup de cambra de gran format. La preparació prèvia, el treball conjunt durant els assajos, la implicació individual i col·lectiva i les ganes de descobrir música contemporània i de joves compositors catalans, són alguns dels elements que caracteritzen aquesta formació. Ara per ara, Bärhof Ensemble ha participat en diferents festivals de música així com Notes als Parcs organitzat pel Festival Nits de Clàssica amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Girona i el Fringe Festival organitzat pel Festival de Torroella de Montgrí. També ha sigut formació resident del Centre d’Art Cal Massó a Reus, on Bärhof Ensemble va estrenar la primera obra encarregada pel grup, Caucuaüc del jove compositor català Jordi Cornudella. Bärhof Ensemble sorgeix d’un dia d’estiu, de la coneixença i l’amistat, dels anys de concerts i experiències musicals conjuntes, i de la il·lusió i la motivació de poder crear un projecte propi.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Bärhof Ensemble: La primera il·lusió
Què
Música
Quan
22/06/2021 19:00 to 20:00
Programació
Teatres de Tarragona
Localització
Preu
10 €
Organitzat per 
Joventuts Musicals
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta