Midori & OCM

MIDORI & OCM: EL CONCERT DE BRAHMS + LA CONSAGRACIÓ DE LA PRIMAVERA

Repertori:

J. Brahms: Concert per a violí i orquestra op. 77
I. Stravinsky: La consagració de la primavera

Intèrprets: Midori, violí. Orquestra Simfònica Camera Musicae; Guillermo García Calvo, director

Un concert per a un virtuós

Al llarg de la història de la música, molts dels concerts per a instruments solistes han estat escrits pensant en algun virtuós del moment. Aquest és el cas del Concert per a violí de Johannes Brahms, estrenat el 1879. Una obra escrita per al seu amic i violinista Joseph Joachim, a qui va demanar consell, i que conté molts passatges amb grans dificultats tècniques. Un altre gran violinista, Pablo Sarasate, va anomenar aquesta obra “el concert contra el violí”.

A principis del segle XX, l’empresari Serguei Diàguilev va encarregar a un jove compositor rus la música per a un ballet que revolucionaria la història de la música. La consagració de la primavera es va estrenar a París el 1913 amb molta polèmica. Va ser un escàndol i en aquell moment va trastocar el públic, tant per la part musical com per la part escènica.

Però què té aquesta música que la fa tan especial, tan diferent del que s’havia fet fins aquell moment? Doncs que se n’amplia el registre amb instruments aguts com el flautí i greus com el contrafagot; l’harmonia explora moltes possibilitats sonores, amb dissonàncies o politonalitat, i ens trobem envoltats de ritmes inusuals que canvien constantment, ens porten d’un lloc a un altre i creen interrupcions inesperades.

Aquesta obra, on Stravinsky juga amb la paleta de colors d’una gran orquestra, ens narra el ritual d’una tribu pagana que acaba amb el sacrifici d’una jove ballant fins a la mort.

Midori és una artista, activista i educadora visionària, la trajectòria única de la qual ha traspassat els límits tradicionals a través del seu impuls implacable per explorar i construir connexions entre la música i l’experiència humana. Midori aporta una innovació dinàmica i una visió expressiva que l’han convertit no sols en una destacada violinista sinó també, en altres àmbits, en una reconeguda ambaixadora cultural mundial i educadora musical.

Ha actuat pràcticament a totes les millors orquestres del món i ha col·laborat amb músics tan destacats com Claudio Abbado, Leonard Bernstein, Emanuel Ax o Zubin Mehta, entre d’altres.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Midori & OCM
Què
Música
Quan
24/04/2021 20:30 to 22:00
Programació
Teatres de Tarragona
Localització
Preu
25 €
Venda d'entrades / Inscripcions

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per 
OCM
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta