Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Agenda Joventuts Musicals & OCM 2021 Pablo Sáinz & OCM: El concierto de Aranjuez

Pablo Sáinz & OCM: El concierto de Aranjuez

A Rodrigo i Beethoven se’ls va posar molt bé l’estona que compartiren amb els seus amics respectius, ja que tant el concert com la simfonia d’aquest programa sorgiren a partir de  converses mantingudes al voltant d’una bona taula. Han passat 80 anys des que es va estrenar al Palau de la Música Catalana (1940) el concert per a guitarra més famós i interpretat de tots els temps. Una peça absolutament rodona, no tan sols per l’enginy de Joaquín Rodrigo en aconseguir que una orquestra simfònica no tapi en cap dels tres moviments el so de la guitarra, sinó també per la forma imaginativa en que ens permet percebre algunes sensacions dels jardins d’Aranjuez: el so dels ocells, el murmuri de l’aigua de les fonts, i fins i tot el perfum de les flors.

Beethoven es referia a aquesta obra com a ‘petita simfonia’, no pas perquè la trobés poc interessant, sinó perquè té una durada menor. Parlà sempre d’aquesta obra amb gran estima, ja que es tracta d’una obra extravertida, alegre i humorística que l’ajudà a oblidar la tristesa del mal moment en la relació amb el seu nebot i la seva cunyada. No té moviment lent i a l’Allegretto Scherzando podem sentir-hi un bon exemple d’aquest bon humor, ja que a través d’un obstinat rítmic fa referència a l’invent que Johann Nepomuk Mälzel estava desenvolupant i que denominaria metrònom.

Pablo Sáinz Villegas ha estat aclamat per la premsa internacional per la seva “virtuosa i commovedora interpretació d’una exuberància irresistible i un ventall de colors vius” (The New York Times).

Programa

J. RODRIGO: Concierto de Aranjuez
L. VAN BEETHOVEN: Simfonia núm. 8, op. 93

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Pablo Sáinz & OCM: El concierto de Aranjuez
Què
Música
Quan
19/03/2021 20:30 to 22:00
Programació
Teatres de Tarragona
Localització
Preu
35 €
Venda d'entrades / Inscripcions

A les taquilles del Teatre Tarragona i a l'enllaç entrades.tarragona.cat

Organitzat per 
Joventuts Musicals
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta