Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Agenda Joventuts Musicals & OCM 2021 Ensemble O Vos Omnes. TAU: Josquin. Pater musicorum

Ensemble O Vos Omnes. TAU: Josquin. Pater musicorum

L’any 2021 se celebren els 500 anys de la mort de Josquin Des Prez. La potència artística d’aquest compositor fou tal que a pocs anys de la seva mort ja se’l considerava com el pare de la música.

Josquini quoniam cantus frifolabitis illos,
Quos Deus auscultans coelum monstrabit apertum. Missa super voces Musarum, lassaque far mi, Missa super sextum, Fortunam, missaque musque, Missaque de Domina, sine nomine, Duxque Ferrarie. Partibus in senis cantabitur illa Beata, Huc me sidereo, se congé, Praeter, et illud Compositum Miserere, Duca rogitante Ferrara.

En aquests versos de T. Folengo (s. XVI) se citen algunes de les obres que Josquin va escriure en la seva estada a Ferrara, sota la protecció del Duc Ercole d’Este. És aquest període el que centra la proposta de l’Ensemble O Vos Omnes per a la celebració del 500 aniversari de la mort del cèlebre Iosquinus de Pratis.

L’Ensemble O Vos Omnes proposa recuperar la majestuositat d’aquest moment històric en què coincidí una de les capelles més potents d’Europa amb el compositor més gran del moment

​Josquin Desprez

  • Missa Hercules Dux Ferrari
  • Miserere
  • Virgo salutiferi

Cor a capella
Xavier Pastrana, director​

Aquest concert forma part del TAU-Cicle de Música a les Esglésies.

Ensemble O Vos Omnes. TAU: Josquin. Pater musicorum
Què
Música
Quan
20/02/2021 20:30 to 22:30
Localització
Preu
15 €
Venda d'entrades / Inscripcions

A través d'aquest enllaç

Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona i Ensemble O Vos Omnes
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta