Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Agenda Temporada Teatres hivern-primavera 2021

Temporada Teatres hivern-primavera 2021

Una història real

Autor i director: Pau Miró

Repartiment: Julio Manrique, Mireia Aixalà, Tilda Espluga i Nil Cardoner 
Durada 90 minuts

Gestionar un dol no és gens fàcil. Però fer net és una necessitat, una teràpia beneficiosa per a l’ànima per poder tirar endavant. Cada persona troba la seva manera de portar-la a terme, alguns ho aconsegueixen sols i d’altres necessiten una petita ajuda externa. Però què passa quan els buits emocionals i educatius fan que un jove busqui refugi desesperadament? Què pot portar un jove de família progressista a coquetejar amb la ultradreta supremacista? És la por? La solitud? O la manca de referents sòlids?

Un adolescent que se sent desemparat i incomprès. Un pare absorbit per la seva professió. Un dol per gestionar. Una novel·la pendent de ser publicada. Una butaca atrotinada, plena de records, al bell mig del menjador. Un secret que pot acabar amb tot. I a l’exterior, el món no sembla anar millor: el discurs de la por agafa força, les esquerdes del pensament progressista són cada vegada més grans, l’individualisme ferotge impera. La clau és la supervivència.

 

Què
Teatre
Quan i on
20/02/2021 20:30 a 22:00
Preu
23 €
Venda d'entrades

A través d'aquest enllaç

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Els Gossos

Una producció de la Sala Trono amb la col·laboració del Festival Grec de Barcelona

Escrita i dirigida per Nelson Valente

Traducció de Joan Negrié

Amb Mercè Aránega, Sandra Monclús, Albert Pérez i Joan Negrié

Durada: 80 minuts

El dia del seu quarantè aniversari, la Laura té una experiència fugaç però demolidora: durant el seu trajecte habitual en metro, un desconegut li somriu i li diu alguna cosa a cau d’orella. Ja a casa, durant la festa, aquella llavor germinarà i acabarà bombardejant la “suposadament” assentada vida familiar, malgrat els esforços de la Laura per mantenir la unió amb i entre els seus éssers estimats.

El Manel, l’Emili i l’Alícia, confortablement acomodats en les seves pors, es veuran abocats a revisar certs plantejaments que convertiran la seva plàcida llar en un camp de batalla, mentre que la Laura es descobreix capaç de la seva major heroïcitat: atrevir-se a mirar des de la consciència.

Què
Teatre
Quan i on
26/03/2021 20:30 a 21:50
Preu
18 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a l'enllaç entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Els darrers dies de la Catalunya republicana

Cia. Terra Teatre

Adaptació del text original de Rovira i Virgili i interpretació: Jordi Hervàs Solà

Música: Mariona Tuset i Gabriella Mezö

Direcció escènica: Marc Hervàs

Aquesta obra és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936. Multitud de temes connecten els anys trenta amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Rovira i Virgili narra en primera persona el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: la pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà. L’espectacle és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili i un violoncel·lista que s’expressa amb el seu instrument.

Aquest espectacle rep el suport de la Universitat Rovira i Virgili per la celebració del 25è aniversari de la seva fundació, i del recull d’actes que promou el Memorial Democràtic pel 80è aniversari de la Guerra Civil espanyola. La producció de l’espectacle ha estat amb el suport i la de la Casa del Teatre Nu i del Teatre de l’Aurora.

Terra Teatre fa espectacles amb l’atenció posada en el que passa al nostre voltant i amb la vocació de traslladar idees a través de l’emoció del gest, la paraula, la música i la poesia, amb un espectacle nu d’elements que distreguin els públics per concentrar-los en l’essència i la paraula.

Què
Teatre
Quan i on
28/03/2021 18:00 a 19:00
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

24 Hores en la vida d'una dona

De: Stefan Zweig

Dramatúrgia Christine Khandjian & Stephane Ly-Cuong

Direcció: Ignacio García

Música original: Sergei Dreznin

Direcció musical: Josep Ferré

Amb: Silvia Marsó, Felipe Ansola i Germán Torres, i els músics Josep Ferré i Carlos Calvo, piano, Silvia Carbajal i Sara Muñoz, violí, i Irene Celestino i Álvaro Llorente, violoncel

L’obra 24 hores en la vida d’una dona reprèn la seva gira després de guanyar el Premi Broadway World Spain com a millor espectacle musical de petit format, la nominació de Silvia Marsó com a millor actriu protagonista en els Premis de Teatre Musical, i l'èxit obtingut al Teatro de la Abadía de Madrid, on van haver de prorrogar-ne les representacions.

L'adaptació teatral conjuga la música original del rus Sergei Dreznin i la dramatúrgia dels autors francesos. Acompanyats en directe per una formació musical de cambra dirigida per Josep Ferré, els actors ens conduiran fins a la Costa Blava, el Casino de Montecarlo, la Riviera i l'antiga Viena, en un gresol de la vella Europa.

La música en directe ens ajudarà a viatjar a aquests llocs i a les emocions més profundes de la seva protagonista, una aristòcrata amb vida estable que tindrà una experiència única i que s'enfrontarà a tots els seus principis vitals i morals. Amb aquesta senzilla i poderosa història, Zweig ens proposa una reflexió sobre els camins imprevistos de la vida que ens llancen a abismes insondables i ens transformen per sempre.

Aquesta adaptació en format de teatre musical aposta pel gènere des d'un context delicat i de cambra, basat en un excepcional treball d'actors, en el qual tots els elements teatrals, ben treballats, permetran a l'espectador viure un deliri que tan sols dura vint-i-quatre hores però que transforma profundament els protagonistes.

Foto: Nacho Sweet.

 

Què
Teatre
Quan i on
03/04/2021 20:30 a 21:30
Preu
23 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

La cabra, o qui és Sylvia?

D’Edward Albee
Traducció: Josep Maria Pou
Direcció: Iván Morales

Amb: Jordi Bosch, Emma Vilarasau, Roger Vilà, Jordi Martínez

Durada: 90 minuts

Martin acaba de guanyar el premi Pritzker, considerat el Nobel d'arquitectura, i a més té l'encàrrec culminant de la seva carrera, la creació d'una ciutat sencera al bell mig del desert. A més a més, gaudeix d'una vida envejable al costat de la seva esposa Stevie, una dona intel·ligent, atractiva i empàtica, i el seu fill Billy, un jove sensible que mira els seus pares amb una admiració inqüestionable. Són una família nord-americana perfecta, d'esquerres, harmoniosa i triomfadora.

Però des de fa uns mesos Martin guarda un secret que el tortura i que només s'atrevirà a confessar al seu vell amic Ross, un famós periodista amb qui té una amistat indestructible de més de cinquanta anys de complicitats. La confessió de Martin obrirà una porta bestial i generarà una crisi a les seves vides que mai haurien pogut imaginar, trencant-les peça a peça, mentre l’espectador es veu immers en un abisme que acabarà commocionant-lo.

L’autor és conegut per ser un ferm defensor de la idea que el teatre ha d’ensenyar-nos com encaminar les nostres vides més plenament. Les seves obres acostumen a tenir un marcat sentit social, i en el cas de La cabra, o qui és Sylvia?, Albee reflexiona sobre com les diferents civilitzacions estableixen els límits de la seva tolerància utilitzant la comèdia com a vehicle per al debat.

Què
Teatre
Quan i on
17/04/2021 20:30 a 22:00
Preu
23 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Pedro Páramo

PEDRO PÀRAMO, de Juan Rulfo

Direcció: Mario Gas

Amb Vicky Peña i Pablo Derqui

Dramatúrgia: Pau Miró

Durada: 110 minuts

Espectacle en castellà

 

Un home humil, Pedro Páramo, arriba a convertir-se en el cacic del seu poble, Comala, un llogarret que ell espremerà i arrasarà fins a convertir-lo en un poble fantasma. Allà hi arribarà, anys després, el seu fill, Juan Preciado, que tornarà al poble, es creuarà amb els fantasmes dels qui hi van viure i descobrirà, així, qui era realment el seu pare i com es va aprofitar dels habitants del poblet, incloent-hi la seva mare. La història del pare, l'home més important i corrupte de Comala, i la del seu fill, s'alternen en una estructura laberíntica.

Es tracta d'un al·legat contra la corrupció, els mecanismes de poder i l'essència de l'ésser humà. Així, la peça relata dues històries paral·leles, però allunyades en el temps l'una de l'altra, dins d'una laberíntica dramatúrgia creada per Pau Miró, un director i dramaturg format a l'Institut del Teatre i la Sala Beckett, i amb grans interpretacions de Pablo Derqui i Vicky Peña, com sempre impecable i plena de força dramàtica.

“Un univers plegat de sensacions molt fortes, de fusió entre el món dels vius i el dels morts, de personatges prenyats de contradiccions i insòlits malgrat la normalitat de la seva aparença. Tot compassat amb el llenguatge exquisit en imatges de l’escriptor i fotògraf Juan Rulfo”. Mario Gas.

 

Què
Teatre
Quan i on
01/05/2021 20:00 a 21:50
Preu
23 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

[SUSPÈS] Por todos los dioses

POR TODOS LOS DIOSES
Espectacle en castellà
Autor i intèrpret: Fernando Cayo
Equip creatiu: Pep Molina, Jorge Muñoz, Alberto Iglesias, Hernán Gené i Juan Carlos Rubio
Música en directe: Geni Uñón

Durada: 90 minuts

Fernando Cayo, partint de la seva infància amb la seva família a Valladolid i de l'afició del seu pare a la pintura i a la literatura mitològica, fa un recorregut hilarant, crític i lisèrgic per la mitologia grega, la vida i el nostre món actual. En un viatge continu ple de paral·lelismes entre la mitologia antiga, els nostres comportaments quotidians i els nostres “déus contemporanis”, converteix en membres d'una mateixa família l'àvia Lupe, Zeus, Afrodita, els seus pares, Delfina i Ricardo, i els seus germans, amb Dionís i les Mènades salvatges…

¡¡¡Por todos los dioses!!! és la continuació d'una manera única d’expressar-se en l'escenari de Fernando. És convertir el teatre en un lloc d'humor i reflexió participada. Un lloc naïf de celebració i trobada. Una manera d'estar en l'escenari que arrenca de la seva infància i creix a Itàlia de la mà d'Antonio Fava, col·laborador del mestre Dario Fo durant molts anys. D'ells absorbeix aquesta manera de fer de la nova joglaria, de l'actor polifacètic, del contador d'històries...

“En ¡¡¡Por todos los dioses!!! s'hi uneixen el gestual, el vessant físic de la paraula, el contacte directe amb el públic, el grotesc i el poètic, allò descaradament còmic amb el filosòfic i l’àcid. He comptat, a més, amb la complicitat i el talent de Geni Uñón, un meravellós músic, professor de percussió del Conservatori de Getafe i director d'orquestra, un multiinstrumentista d'altíssim nivell, amb el qual aquest espectacle s'ha convertit en un “duetto per a percussionista i actor””. Fernando Cayo.

Què
Teatre
Quan i on
15/05/2021 20:30 a 22:00
Preu
18 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

[SUSPÈS] Solitudes

SOLITUDES

Amb: Garbiñe Insausti, José Dault, Edu Càrcamo

Dramatúrgia: Garbiñe Insausti, José Dault i Iñaki Rikarte, Rolando San Martín i Edu Càrcamo

Torna a Tarragona Kulunka Teatro després de la commovedora versió sobre l’Alzheimer que va aconseguir aplaudiments unànimes del públic tarragoní. Aquesta vegada ens presenta Solitudes, una història que, a través de l'humor, aprofundeix en la soledat i la incomunicació dels membres d'una família. El mateix equip creatiu ha posat en peu un nou treball de teatre de màscares que, sense una sola paraula, resulta totalment contrari a l’inexpressiu.

El protagonista de l’obra se sent incomprès perquè, com quasi tota la gent gran, s’adona que la seva vida s’ha convertit pràcticament en una espera, i ja només desitja coses senzilles. Qüestions tan simples que els altres no arriben a valorar-ne la verdadera importància. El més extraordinari d'aquesta història és que, contra tot pronòstic, l'ancià no es resigna, no renuncia als petits desitjos i lluita per ells amb determinació i dignitat. Un fet que tindrà conseqüències per a ell mateix i per als qui el rodegen.

L’espectacle és un viatge per universos quotidians que combinen magistralment la gravetat amb el somriure i conviden a la reflexió d’una manera commovedora.

Premi Max 2018 en les categories de millor espectacle de teatre i millor composició musical. Premi Ercilla a la millor producció basca.

Què
Teatre
Quan i on
16/05/2021 19:00 a 20:00
Preu
18 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Trilogia Shakespeare: Vaig ser pròsper

TRILOGIA SHAKESPEARE: VAIG SER PRÒSPER

De Projecte Ingenu i Marc Chornet

Durada: 1 h 15 min

Un home vell que en un altre temps fou pròsper. Una casa que en una altra època fou esplendorosa. Una filla. Runes de memòria per desenterrar. Vestigis d'un passat cert? Fabulacions per evitar l'oblit. L'última gran obra de Shakespeare, La tempesta, serveix com a punt de partida a Projecte Ingenu per a una exploració de la naturalesa de la senectut humana. Després de Hamlet i Romeu i Julieta, la companyia tanca una trilogia shakespeariana endinsant-se de ple en un teatre físic, poètic, a voltes abstracte, a voltes terrenal. De quina matèria estem fets? Estem fets de la matèria dels records.

Una creació original inspirada en La tempesta, de William Shakespeare.

Espectacle sense text.

 

 

Què
Teatre
Quan i on
04/06/2021 20:30 a 21:45
Preu
18 € - Pack trilogia Shakespeare: 36 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Trilogia Shakespeare: Romeu i Julieta

TRILOGIA SHAKESPEARE: ROMEU I JULIETA
De Projecte Ingenu i Marc Chornet

Romeu i Julieta és la història d'un primer i últim amor. La història de dos joves per desprendre's del llegat d'odi que no els deixa estimar, que no els deixa estimar-se. Quan es coneixen, l'amor dels ingenus Romeu i Julieta és pur, complet, absolut. Aquest goig només dura un instant. El moment de saber que aquest amor estarà condicionat per l'odi entre les seves famílies és l'inici d'un destí fatal que acaba amb la mort dels amants. L'herència els assassina. Romeu i Julieta és la història de la impossibilitat de desprendre's del propi llegat.


 

Què
Teatre
Quan i on
05/06/2021 20:30 a 21:30
Preu
18 € - Pack trilogia Shakespeare: 36 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Trilogia Shakespeare: Hamlet

TRILOGIA SHAKESPEARE: HAMLET

De Projecte Ingenu i Marc Chornet

Durada: 2 h 10 min

Hamlet forma part de la història, no només literària sinó també social i universal. Hamlet ha esdevingut un mite en la societat occidental i, com a tal, les seves múltiples facetes ens parlen de cadascun dels enigmes de la personalitat de l'ésser humà. La moral i la tradició es qüestiona davant la injustícia i els complots del poder. Una obra rabiosament actual.

La revisió de l'obra de William Shakespeare ens permet entrar en els grans temes de la humanitat al llarg de la història, i sobretot actuals: l'amor, la traïció, la societat versus la intimitat, l'art, la política, la gelosia, l'enveja, la família, la monarquia, els rols de gènere, l'educació, la guerra, el més enllà, la fe, etc.

Hamlet som nosaltres en les fases d'adolescència, de vida adulta, de maduració i finalment de mort. La gran qüestió de la vida i la mort segueix sent, en totes les nostres etapes, ser o no ser: aquest és el dilema.

 

Què
Teatre
Quan i on
06/06/2021 19:00 a 21:10
Preu
18 € - Pack trilogia Shakespeare: 36 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Les músiques de Pau Casals - OBC

LES MÚSIQUES DE PAU CASALS
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

  • Anna Alàs i Jové, mezzosoprano
  • Alexander Liebreich, direcció

REPERTORI:

  • Joan Manén: Divertimento per a orquestra, op. A-32 (1946), 18 minuts
  • Robert Gerhard: Sis cançons populars catalanes (1928-1931), 15 minuts
  • Ludwig van Beethoven: Simfonia núm. 1 en do major, op. 21 (1800), 26 minuts

 

L’octubre de 1920 es va celebrar el primer concert de l’Orquestra Pau Casals a Barcelona, conjunt que va esdevenir el germen de l’actual OBC i que, fins que es va dissoldre a causa de la Guerra Civil el 1936, va ser una orquestra de referència internacional, dirigida pel mestre Casals. Directors i compositors com Béla Bartók, Serguei Prokófiev, Igor Stravinsky o Manuel de Falla van ser convidats a dirigir l’orquestra.

Aquest programa presenta, en forma d’homenatge, un recull d’obres vinculades amb l’Orquestra Pau Casals. Una part ben significativa de l’obra de Joan Manén va ser estrenada per aquest conjunt, si bé el divertimento és de factura posterior a la dissolució de l’orquestra. Les Sis cançons populars catalanes de Robert Gerhard es van estrenar sota la batuta de l’autor i amb la soprano Conxita Badia el 1931, al Palau de la Música. La música de Beethoven va ser un dels pilars del repertori de l’orquestra al llarg de la seva existència: al seu primer concert s’hi va incloure la Vuitena simfonia, i a l’últim, a porta tancada i sense públic a causa de l’esclat de la Guerra Civil, el darrer moviment de la Novena simfonia, música que hauria hagut d’inaugurar l’Olimpíada Popular de Barcelona del 1936.

Què
Música
Quan i on
27/02/2021 20:30 a 21:30
Preu
30 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Concert líric Àngel Òdena

CONCERT LÍRIC ÀNGEL ÒDENA
De la cançó de concert catalana i italiana al teatre líric espanyol i italià

Intèrprets:

  • Àngel Òdena, baríton
  • Miquel Ortega, piano

El recital té tres blocs molt definits: un primer, el més llarg, dedicat a la cançó de concert catalana amb un cicle emblemàtic del gran compositor Eduard Toldrà (1895-1962), figura cabdal de la cultura catalana de la primera meitat del segle XX. Compositor, violinista, pianista, actor i director d’orquestra.

Els altres dos cicles curts són obra d’Àngel Òdena. El primer es basa en quatre poemes del Combat del somni del poeta Josep Janés i el segon és un tríptic dedicat al baríton Àngel Òdena, amb poemes de Miquel Martí i Pol i dues cançons del compositor italià Francesco Paolo Tosti, un dels exponents de la anomenada música de saló.

El darrer bloc inclou dues romances de les sarsueles Luisa Fernanda de Federico Moreno Torroba i La del soto del parral de Reveriano Soutullo i Juan Vert (1890-1931). El recital finalitza amb dues àries del compositor reconegudíssim a nivell mundial Giuseppe Verdi.

Què
Música
Quan i on
23/04/2021 20:30 a 21:30
Preu
18 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

[SUSPÈS] Hipstory

HIPSTORY

Direcció artística: Lluc Fruitós
Dansa i coreografia: Berta Pons, Clara Pons, Pol Fruitós, Lluc Fruitós, Carlos Carmona (cover: Marc Carrizo)
Beat boxer i músic: Guilliam Sons

50 minuts

Hipstory és un espectacle lúdic i didàctic que explica la història del hip-hop, tant de les seves vessants musicals com del ball, des de la dècada dels seixanta fins a l’actualitat. Mitjançant explicacions coreogràfiques i gags humorístics, cinc ballarins i un músic ens ensenyaran en directe les diferències entre els estils més singulars, com el popping, locking o b-boying, entre d’altres. També es parlarà del beatbox, de l’scrath i de la música funk.

A través d’històries narrades mitjançant la dansa, l’espectacle aproparà aquest gènere als joves i farà que el públic hi tingui una participació molt activa durant tota l’estona. L’objectiu dels intèrprets és contagiar a tothom les ganes de ballar hip-hop i transmetre els llenguatges positius. Una experiència única per emocionar-se a partir de la dansa i la música!

L'obra apropa als joves el món de la dansa. Encara que es tracti de situacions senzilles, ofereixen un llenguatge coreogràfic i una interpretació de qualitat. El públic experimenta diferents sensacions i emocions, i els intèrprets contagien les ganes de ballar hip-hop i el seu missatge positiu.

Espectacle amb motiu dels actes de celebració del Dia Internacional de la Dansa. Amb la col·laboració de les escoles que formen part de l’Associació pel Foment de la Dansa a Tarragona: el Taller Centre de Dansa, Endantza, l’Escola de Dansa ATGN, l’Estudi Dansa Montserrat i l’Estudi de Dansa AIF Meritxell Puvill.

Què
Dansa, Teatre
Quan i on
07/05/2021 20:30 a 21:20
Preu
18 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Anna d'Ivori en concert

La cantant tarragonina Anna d’Ivori torna als escenaris i a la ciutat per presentar el seu nou treball discogràfic “Ales de paper”, acompanyada per la seva banda i l’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili, dirigida per Miquel Massana. Un disc que ens parla d'històries viscudes i no viscudes, passades i imaginades, de personatges reals i d'altres que ho podrien haver estat. Unes cançons plenes de vides que s'entrellacen com les seves partitures en aquest espectacle.

Què
Música
Quan i on
25/04/2021 19:00 a 20:00
Preu
12 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona
Segells de reconeixement d’administració oberta