Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Agenda Temporada Teatres hivern-primavera 2021 Els darrers dies de la Catalunya republicana

Els darrers dies de la Catalunya republicana

Cia. Terra Teatre

Adaptació del text original de Rovira i Virgili i interpretació: Jordi Hervàs Solà

Música: Mariona Tuset i Gabriella Mezö

Direcció escènica: Marc Hervàs

Aquesta obra és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936. Multitud de temes connecten els anys trenta amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Rovira i Virgili narra en primera persona el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: la pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà. L’espectacle és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili i un violoncel·lista que s’expressa amb el seu instrument.

Aquest espectacle rep el suport de la Universitat Rovira i Virgili per la celebració del 25è aniversari de la seva fundació, i del recull d’actes que promou el Memorial Democràtic pel 80è aniversari de la Guerra Civil espanyola. La producció de l’espectacle ha estat amb el suport i la de la Casa del Teatre Nu i del Teatre de l’Aurora.

Terra Teatre fa espectacles amb l’atenció posada en el que passa al nostre voltant i amb la vocació de traslladar idees a través de l’emoció del gest, la paraula, la música i la poesia, amb un espectacle nu d’elements que distreguin els públics per concentrar-los en l’essència i la paraula.

Els darrers dies de la Catalunya republicana
Què
Teatre
Quan
28/03/2021 18:00 to 19:00
Programació
Teatres de Tarragona
Localització
Venda d'entrades / Inscripcions

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta