Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Agenda Temporada Teatres hivern-primavera 2021 Les músiques de Pau Casals - OBC

Les músiques de Pau Casals - OBC

LES MÚSIQUES DE PAU CASALS
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

  • Anna Alàs i Jové, mezzosoprano
  • Alexander Liebreich, direcció

REPERTORI:

  • Joan Manén: Divertimento per a orquestra, op. A-32 (1946), 18 minuts
  • Robert Gerhard: Sis cançons populars catalanes (1928-1931), 15 minuts
  • Ludwig van Beethoven: Simfonia núm. 1 en do major, op. 21 (1800), 26 minuts

 

L’octubre de 1920 es va celebrar el primer concert de l’Orquestra Pau Casals a Barcelona, conjunt que va esdevenir el germen de l’actual OBC i que, fins que es va dissoldre a causa de la Guerra Civil el 1936, va ser una orquestra de referència internacional, dirigida pel mestre Casals. Directors i compositors com Béla Bartók, Serguei Prokófiev, Igor Stravinsky o Manuel de Falla van ser convidats a dirigir l’orquestra.

Aquest programa presenta, en forma d’homenatge, un recull d’obres vinculades amb l’Orquestra Pau Casals. Una part ben significativa de l’obra de Joan Manén va ser estrenada per aquest conjunt, si bé el divertimento és de factura posterior a la dissolució de l’orquestra. Les Sis cançons populars catalanes de Robert Gerhard es van estrenar sota la batuta de l’autor i amb la soprano Conxita Badia el 1931, al Palau de la Música. La música de Beethoven va ser un dels pilars del repertori de l’orquestra al llarg de la seva existència: al seu primer concert s’hi va incloure la Vuitena simfonia, i a l’últim, a porta tancada i sense públic a causa de l’esclat de la Guerra Civil, el darrer moviment de la Novena simfonia, música que hauria hagut d’inaugurar l’Olimpíada Popular de Barcelona del 1936.

Les músiques de Pau Casals - OBC
Què
Música
Quan
27/02/2021 20:30 to 21:30
Programació
Teatres de Tarragona
Localització
Preu
30 €
Venda d'entrades / Inscripcions

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta