• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
 • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
 • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
 • Facebook de Tarragona Cultura
 • Twitter de Tarragona Cultura
 • You Tube de Tarragona Cultura
 • Instagram de Tarragona Cultura
 • Google Plus de Tarragona Cultura
 • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Teatre, dansa i música Teatre Agenda

Agenda

'Llums, música... acció!'

Què
Teatre, Música, Activitats familiars, Dansa
Quan
27/01/2019 18:00 a 19:00
Preu
12 € / Estudiants i jubilats: 10 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

Off KM 0. Comèdia romàntica musical.

Agrupació Sardanista Tarragona Dansa. Direcció: La Missiva Companyia de Teatre.

Dins un bar de Hollywood, un grup de persones format per un director, productors i guionistes que han rebut l’encàrrec de crear una pel·lícula musical, que ha de ser l’èxit més important de taquilla de la propera temporada, es reuneixen per acabar de perfilar-la. Faran un repàs dels films més destacats de la història del cinema per a poder arribar al seu objectiu. Els costarà posar-se d'acord, però acabaran trobant la inspiració on menys s'ho esperen.

L’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa estrena a Tarragona el seu espectacle més ambiciós, on la cobla, convertida un cop més en una Big Band a la catalana amb piano, bateria i percussió, però sense perdre un bri del seu so tan particular, ens farà un repàs de les bandes sonores de les pel·lícules més populars de les darreres dècades, amb arranjaments creats especialment per a l’espectacle.

Projeccions i dansa creada per a l’espectacle per la companyia BSO Dance acompanyaran la part musical. La trama argumental que desenvolupa la història i va donant pas a la música i la dansa anirà a càrrec de la jove companyia de teatre barcelonina La Missiva. L’espectacle comptarà amb l’actuació especial de la cantant tarragonina Anna d’Ivori i la part musical anirà a càrrec de la cobla Reus Jove.

Windu quartet: Under Construction

Què
Música
Quan
29/01/2019 20:00 a 21:30
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona (consulteu-ne els horaris)

Organitzat per
Joventuts Musicals de Tarragona
Col.labora
Ajuntament de Tarragona, Diputació Tarragona, Fundació Privada Mútua Catalana, Joventuts musicals de Catalunya

Eva Jornet, Eloi Fuguet, Marcel Leal, Sara Parés, flautes de bec. 

Repertori:

A. Pärt - J.S. Bach - T. Merula - C. Meijering - M. Maute - C. Meijering - A. de Cabezón - T. Simpson

'La importància de ser Frank', d’Oscar Wilde

Què
Teatre
Quan
02/02/2019 21:00 a 23:00
Preu
27 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

Direcció: David Selvas. Amb: Laura Conejero, Miki Esparbé, Mia Esteve, Paula Jornet, Paula Malia, Norbert Martínez, David Verdaguer.

La gloriosa trajectòria d’Oscar Wilde va quedar arruïnada sobtadament amb la condemna a dos anys de presó que l’acusava d’indecència per la seva vida privada, només tres mesos després d’haver estrenat aquesta comèdia. 

L’escriptor, que no es refaria d’un cop tan dur, ja havia denunciat sovint la hipocresia d’una societat cada cop més conservadora i controladora sobre la intimitat dels seus ciutadans. Una hipocresia que, de manera premonitòria, esdevindria la protagonista d’aquesta deliciosa obra mestra sobre els embolics amorosos de dos joves britànics i les seves dobles vides secretes, la qual anticipa algunes de les principals avantguardes del segle XX. Un dels retrats més àcids i divertits que s’han fet mai sobre la hipocresia social.

El director David Selvas vol repetir l’èxit de la seva moderna adaptació del Don Juan de Molière amb aquesta interpretació lliure de la comèdia de Wilde i, per aquest motiu, incorpora música pop, rock i indie en directe interpretada pels mateixos actors. Selvas concep l’espectacle com una festa a la vida i cant a la intel·ligència, l’amor i la llibertat.

'Me cuesta tanto olvidarte', amb Banda Fòrum TGN

Què
Música, Activitats familiars
Quan
03/02/2019 19:00 a 20:30
Preu
12 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

Off KM 0. Concert recordant Mecano.

Banda Fòrum TGN. Direcció musical: Paco Martín. Direcció vocal: Rakel Esteve. Direcció escènica: Carles Carrasco. Veu: Laura Martín. Arranjaments: Jordi Griso.

La banda de música Fòrum TGN de Rambla Music presenta  un nou espectacle musical. En aquesta ocasió amb els temes més reconeguts del grup Mecano format  per Jose M. Cano, Nacho Cano i Ana Torroja que van marcar una fita als anys 80.

Al concert Me cuesta tanto olvidarte, dirigit per Paco Martín amb la veu de Laura Martín, direcció vocal de Rakel Esteve, direcció escènica de Carles Carrasco i arranjaments de Jordi Griso,  recordarem les cançons del grup Mecano en un muntatge musical que  aplegarà a 60 músics acompanyats per 100 veus i ballarins que ompliran l'escenari.

En la presentació oficial de la banda l’any 2017 amb Queen in Concert, el Teatre Tarragona es va quedar petit i, per aquest motiu, el grup torna encara amb més força oferint a tots els públics un nou concert carregat d’energia i un repertori que forma part de la banda sonora de molts de nosaltres.

Salvador Mas & OCM

Què
Música
Quan
09/02/2019 21:00 a 22:30
Preu
25 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

6a Temporada Simfònica a Tarragona - OCM: La Inacabada de Schubert + Brahms 2

 

Orquestra Simfònica Camera Musicae. Director: Salvador Mas.

Llacs, jardins i l’eternament elegant ciutat de Viena. La batuta mestra de Salvador Mas ens endinsarà en la música de tres compositors essencials per comprendre el romanticisme musical.

La Inacabada és una de les simfonies més interpretades del vienès Franz Schubert, per dues raons: en primer lloc pel misteri que suposa no saber amb certesa per què no la va acabar o si realment sols volia que tingués dos moviments i, per tant, està finalitzada; en segon lloc, perquè agrupa totes les característiques de l’època de forma sublim: dramatisme, esperança, il·lusió, tristesa...

Josef Strauss no és tan famós com el seu germà Johann pel fet que la seva música és menys esplendorosa, però la seva destresa en l’orquestració es fa perfectament palesa en aquesta Polka-Mazurka que parla del vol de la libèl·lula pels jardins vienesos.

La segona simfonia de Brahms fou concebuda l’estiu del 1877 al llac de Wörth i estrenada tres mesos més tard a Viena. Alguns estudiosos consideren que es podria denominar ‘simfonia pastoral’, ja que en cadascun dels seus quatre moviments la música dibuixa ambients campestres i una certa nostàlgia de la vida en comunió amb la natura.

PROGRAMA

 • F. Schubert: Simfonia núm. 8 'Inacabada', D 759
 • J. Strauss: Die Libelle, op. 204
 • J. Brahms: Simfonia núm. 2, op. 73

'El eunuco (de Tarraco, la Bella)

Què
Teatre, Activitats familiars
Quan
10/02/2019 18:00 a 20:00
Preu
Platea: 12 € / Amfiteatre: 6 € / 10% de descompte amb el carnet de simpatitzant de l'entitat.
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

Off KM 0. 

Grup Escènic Atenea. Adaptació lliure de la comèdia clàssica El eunuco de Terenci. Amb: Rosa Bosch, Francesca Fortuny, Cori Blanch, Alberto Esparza, Vicente Cañón, Antonio Diaz, Pau de la Peña, Maria Tur, Núria Carazo. Cor: Nieves Cabello, Rosa Magaña, Emma Moragues, Álex Villaseñor.

A Tarraco, seu imperial els anys de Cèsar August, Thais és una dona que ha viscut tota la seva vida del benefici dels homes. Però ara està en hores baixes: només pot comptar amb un general molt ric, però vell i a un jove molt trempat, la fortuna del qual ha anat minvant i ara és molt inferior a la d’abans. Aquest és el conflicte principal de l'obra i a partir d’aquest fet es desenvolupa una comèdia d’embolics en to clàssic.

Un nou espectacle d’aquesta companyia històrica de la ciutat que durant tants anys ha fet gaudir a públics de totes les edats amb les seves interpretacions i energies renovades gràcies a la implicació de la seva nova junta i el treball dels actors i actrius cada vegada més compromesos amb les arts escèniques.

'Maremar', de Dagoll Dagom

Què
Teatre
Quan
16/02/2019 21:00 a 23:00
Preu
27 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

Companyia: Dagoll Dagom. Direcció: Joan Lluís Bozzo. Traducció: Salvador Oliva. Amb: Roger Casamajor, Anna Castells, Cisco Cruz, Mercè Martínez, Marc Pujol, Aina Sánchez, Marc Soler, Elena Tarrats, Marc Vilajuana.

Un espectacle que fusiona Pèricles, el príncep de Tir de Shakespeare amb les cançons de Lluís Llach i que fa referència a la crisi migratòria europea. La música i la dansa són la base d’aquesta obra protagonitzada per una nena que es troba en un camp de refugiats. Mentre plora perquè ha perdut els seus pares, se li apareix una criatura fantàstica que li explica la història de Pèricles, que representa una gran metàfora d’una vida plena de pèrdues i naufragis d’una nena que finalment es retroba amb la seva família.

Torna a Tarragona l’emblemàtica i exitosa companyia Dagoll Dagom amb aquesta primera aventura shakespeariana al llarg dels seus quaranta-quatre anys de vida; també suposa l’estrena d’aquesta obra del segle XVII a l’Estat espanyol. Els punts geogràfics on es desenvolupa la trama coincideixen amb indrets on avui dia es produeixen migracions massives i l’obra ha esdevingut un homenatge metafòric i poètic a aquells que creuen els mars, a la gent que intenta trobar una nova vida.

Partint de l’univers musical de Lluís Llach, Andreu Gallén convertirà les seves cançons en atmosferes melòdiques que acompanyaran les emocionants aventures de Pèricles. Amb Maremar, Dagoll Dagom explora un nou llenguatge amb música i temes a cappella, amb les veus sense orquestra ni acompanyament instrumental.

Concert de Primavera de la JOIC

Què
Música
Quan
17/02/2019 20:00 a 21:30
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona (consulteu-ne els horaris)

Organitzat per
Joventuts Musicals de Tarragona
Col.labora
Ajuntament de Tarragona, Diputació Tarragona, Fundació Privada Mútua Catalana, Joventuts musicals de Catalunya

Joe Orquestra Intercomarcal

Marcel Ortega i Martí: Director

Repertori:

 • Obertura per a harmoniemusik, Felix Mendelssohn- Obertura "Manfred", Robert Schumann
 • Adagio, de la 7a simfonia, Anton Bruckner
 • Les alegres comares de Windsor, Otto Nicolai

Psaiko Quartet: Psaikofonias

Què
Música
Quan
19/02/2019 20:00 a 21:30
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona (consulteu-ne els horaris)

Organitzat per
Joventuts Musicals de Tarragona i Juventudes Musicales de España
Col.labora
Ajuntament de Tarragona, Diputació Tarragona, Fundació Privada Mútua Catalana, Joventuts musicals de Catalunya

Martín Castro, Borja Beneyto García, Juan Alonso Moreda, Franco Emanuel Sánchez, saxofons. 

Obres de: 

G. Ligeti, R. Lazkano, G.F. Haas, S. Movio, V.R. Hoffmann

Esther Yoo & OCM

Què
Música
Quan
23/02/2019 21:00 a 22:30
Preu
25 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

6a Temporada Simfònica a Tarragona - OCM: El concert de Sibelius + Dvorák 8

Orquestra Simfònica Camera Musicae. Violí: Esther Yoo. Director: Tomàs Grau.

 Tenir l’oportunitat de sentir a qui l’any 2010 van proclamar la violinista més jove premiada al Concurs Internacional de Violí Jean Sibelius, interpretant precisament el concert per a violí d’aquest compositor, és veritablement un goig i un honor.

Sibelius i Dvorák ocupen un lloc destacat en la història de la música per haver superat amb escreix el repte que el nacionalisme musical es va fixar a finals del segle XIX: aconseguir una combinació equilibrada i coherent entre els elements tradicionals i moderns. Finlàndia i la República Txeca van obtenir amb aquests dos compositors una rellevància internacional sense precedents pel que fa a la creació musical, de manera que van convertir aquestes “petites” músiques nacionals de “petits” països en quelcom infinitament més gran i irreemplaçable. 

Els tres moviments del dificilíssim concert de Sibelius combinen virtuosisme tècnic i exigències expressives amb melodies inspirades en la cultura tradicional i amb l’orquestració dels grans compositors romàntics com Brahms. En els quatre moviments de la simfonia de Dvorák hi podrem sentir la influència en els ritmes de les danses bohèmies i les melodies d’inspiració folklòrica, mantenint sempre el caràcter cordial i afectuós que caracteritza aquesta obra.

PROGRAMA

 • J. Sibelius: Concert per a violí i orquestra, op. 47
 • A. Dvořák: Simfonia núm. 8, op. 88

'Blowing', de Múcab Dans i Toni Mira

Què
Activitats familiars, Dansa, Música
Quan
24/02/2019 18:00 a 18:55
Preu
Adults: 10 € / -12 anys: 7 €/ - 3 anys (sense butaca): gratuït
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

Dansa, música en directe i interacció multimèdia.

Creació: Múcab Dans i Toni Mira. Coreografia: Toni Mira, Irina Martínez i Guille Vidal-Ribas. Composició musical: Dani Campos. Il·lustrador: Albert Arrayás. Ballarins: Irina Martínez i Guille Vidal-Ribas. Músic: Joan Laporta.

Ara mateix, al món, deuen estar volant milions de desitjos que volen fer-se realitat. Demanem desitjos de moltes maneres diferents: bufant les espelmes el dia del nostre aniversari, veient passar un estel fugaç, tirant una moneda a un pou o bufant una flor de dent de lleó. Anhelem moltes coses, en molts moments la nostra vida, però... on van a parar aquests desitjos? Es compleixen? Qui els fa possible?

A Blowing viurem el viatge d'una petita espora que té com a missió complir el desig de la Yuri. Un viatge a través del vent, ple d'aventures i situacions en què trobarem les respostes a totes aquestes preguntes... o no!

Un espectacle visual, poètic i innovador, on la dansa, la música en directe i la tecnologia ens convidaran a volar per un món fantàstic, màgic i absurd.

Vergüenza Ajena. Final de gira '10 x 10'

Què
Música
Quan
01/03/2019 22:00 a 23:30
Preu
12 € / Pack familiar 4 entrades: 40 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

Off KM 0.

Després de 10 anys de trajectòria i més de 350 concerts per tot l’Estat, el grup tarragoní Vergüenza Ajena tanca la seva gira 10 x 10 amb un espectacle i un lloc únic, el Teatre Tarragona. 

La banda tarragonina omplirà aquest indret tan especial amb la seva barreja de rumba, reggae, rap i rock. Un concert únic i irrepetible amb un repertori especial per a l'ocasió i amb artistes convidats ben coneguts per tot el públic.

No deixis que t'ho expliquin i compra ja la teva entrada!

'Jane Eyre', de Charlotte Brontë

Què
Teatre
Quan
02/03/2019 21:00 a 23:00
Preu
27 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

Adaptació: Anna Maria Ricart. Direcció: Carme Portaceli. Amb: Jordi Collet, Gabriela Flores,  Abel Folk,  Ariadna Gil,  Pepa López , Joan Negrié,  Magda Puig. 

Charlotte Brontë va escriure Jane Eyre el 1847. Signat sota el pseudònim masculí ‘Currer Bell’, el llibre, una crítica dels patrons victorians de gènere i de classe, es va convertir en una de les novel·les més valorades de la seva època.

Una obra romàntica on la lluita per la llibertat és l’impuls que guia la protagonista en un món on les dones no la podien assolir. També hi ha una gran història d’amor que només es podrà viure quan els dos protagonistes puguin relacionar-se d’igual a igual, quan l’amor no sigui una presó, sinó un acte de llibertat. Carme Portaceli situa l’acció en un espai intemporal, blanc, a sobre del qual es mostren projeccions espectaculars i la intervenció de música de piano i violoncel en directe.

Ariadna Gil dona vida a aquest personatge de la literatura universal acompanyada del versàtil i sòlid Abel Folk, que dona vida a Mr. Rochester. També cal destacar l’actuació del tarragoní Joan Negrié en aquest clàssic imprescindible, que ha estat adaptat al cinema per grans directors al llarg de la història.

Vox Harmonica: Club Monteverdi

Què
Música
Quan
05/03/2019 20:00 a 21:30
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona (consulteu-ne els horaris)

Organitzat per
Joventuts Musicals de Tarragona
Col.labora
Ajuntament de Tarragona, Diputació Tarragona, Fundació Privada Mútua Catalana, Joventuts Musicals de Catalunya

L’espectacle reuneix sis personatges en un apassionant joc de cites creuades, tot reproduint les noves maneres de comunicar-se i relacionar-se avui dia. La funció enllaça diversos madrigals i peces variades de Claudio Monteverdi per explicar històries quotidianes en què destaquen els affetti musicali (la música al servei de la paraula), dels quals Monteverdi va ser pioner. 

Vox Harmonica és un grup vocal per a la interpretació de la música antiga dels segles XVI i XVII. La seva vocació és fer una relectura de les grans obres vocals d’aquests segles, amb una predilecció especial pel Renaixement tardà i el Barroc primerenc. Fundat a Barcelona el juny del 2015, està format per intèrprets d’ampli recorregut i experiència en la interpretació d’aquest repertori i col·laboren sovint amb altres grups musicals i directors de renom internacional, com Jordi Savall, Skip Sempé o Björn Schmelzer. Les seves interpretacions defugen la monotonia i busquen nous formats per presentar un repertori que avui dia encara té un gran atractiu.

 • Anaïs Oliveras, Eulàlia Fantova, Mariona Llobera, sopranos 
 • Matthew Thomson, tenor 
 • Antonio Fajardo, baix 
 • Edwin García, tiorba

'Dos pits i una poma. Una soprano enmig de pals de fregar'

Què
Teatre
Quan
07/03/2019 21:00 a 22:30
Preu
14 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones treballadores.

Una producció de la Bacanal. Direcció i dramatúrgia: Oriol Genís. Repartiment: Núria Dardinyà, Clara Manyós/ Berta Vidal, Lluís Avendaño/ Manuel Ruiz. Supervisió de moviment: Roberto G. Alonso.

Dos pits i una poma. Una soprano enmig de pals de fregar és un recital d'òpera que combina tretze peces musicals de compositors consagrats amb vuit textos d'autores feministes, que convida a fer una reflexió sobre la situació de la dona a la societat des de diversos punts de vista.

L’obra de Verdi, Puccini, Cilea, Rossini, Mozart, Offenbach i Wagner mostra una concepció dels personatges femenins que emana directament d’una visió esbiaixada i patriarcal que perpetua un rols de gènere determinats. L’espectacle posa en contacte i confronta les visions d’aquestes peces musicals amb escrits de poetesses i escriptores com Montserrat Roig, Valerie Solanas, Maria Aurèlia Campmany, Maria Mercè Marçal i Montserrat Abelló.

Una peça que vol trencar l’estigma dels personatges femenins del món de l’òpera, a través d’un recital en el qual la música ocupa un lloc destacat i ens transporta a alçàries de la bellesa, sense renunciar a les ganes de provocar una reflexió sobre el paper de la dona partint d’una imatge convencional: la que es guanya la vida netejant i la que viu reclosa a casa seva.

Rinaldo Alessandrini & OCM

Què
Música
Quan
16/03/2019 21:00 a 22:30
Preu
25 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

6a Temporada Simfònica a Tarragona - OCM: Els Reials Focs Artificials de Händel

Orquestra Simfònica Camera Musicae. Director: Rinaldo Alessandrini.

Zur Namensfeier havia de servir per celebrar el sant de l’emperador Francesc I -el 4 d’octubre se celebra Sant Francesc d’Assís- de l’any 1814, però Beethoven no va acabar l’obra a temps i es va estrenar al desembre. No obstant això, va mantenir en l’obra el ritme festiu, les melodies líriques i el caràcter sumptuós de l’efemèride. Händel sí que va acabar la seva obra a temps, l’abril del 1749, a pesar d’haver acceptat l’encàrrec amb desil·lusió. Fins i tot va tenir la sort de poder sentir els cinc moviments sencers a l’assaig general. El dia en què s’inaugurava amb música i focs artificials l’edifici de fusta encarregat pel rei Jordi II de Gran Bretanya per celebrar la signatura del Tractat d’Aix-la-Chapelle, l’edifici es va acabar incendiant i tot va ser un desastre...

Això avui ja no tornarà a passar: les tres dècades d’experiència de Rinaldo Alessandrini provocaran foc però en forma d’aplaudiments! Aplaudiments que no va aconseguir Beethoven el dia de l’estrena de la seva primera simfonia, que els crítics van considerar una mala barreja de simfonies de Mozart i Haydn amb una modernitat poc comprensible en els ‘tempos’ molt ràpids i les novetats harmòniques.

Els crítics no sempre l’encerten.

PROGRAMA

 • L.v. Beethoven: Obertura 'Zur Namensfeier', op. 115
 • G.F. Händel: Música per als Reials Focs Artificials, HWV 351
 • L.v. Beethoven: Simfonia núm. 1, op. 21

Alexander Ullman i l’OBC. Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Què
Música
Quan
22/03/2019 21:00 a 22:30
Preu
35 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

Concert per a piano núm. 1 de Piotr Ilitx Txaikovski i Une barque sur l'Océan i el Bolero de Maurice Ravel

Director: Josep Vicent.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya torna a la ciutat per debutar al Teatre Tarragona amb un repertori tan elegant com virtuós. Txaikovski va haver de defensar la seva obra quan alguns la consideraven “intocable” i, contra tot pronòstic, va convertir els primers compassos d’aquest concert en una de les pàgines més populars de la música escrita per aquest instrument.

Amb Ravel, descobrirem el fort vincle que el compositor va tenir amb Espanya. En concret, el seu Bolero, dedicat a la ballarina i mecenes Ida Rubinstein, es convertirà en una de les músiques més interpretades de tots els temps després de la seva estrena el 1928.

PROGRAMA

 • Maurice Ravel: Alborada del gracioso                    
 • Piotr Ilych Txaikovski: Concert per a Piano i Orquestra nº1 en si bemoll Major  op. 23 
 • Maurice Ravel: Une barque sur l'Océan                
 • Maurice Ravel: Bolero                                                          

 

Marco Mezquida, jazz 'Piano solo'

Què
Música
Quan
23/03/2019 20:30 a 22:00
Preu
10 € taquilla / 8 € anticipada
Venda d'entrades

En línia a Tarracoticket.cat

Físiques:

 • A les taquilles del Teatre Tarragona (consulteu-ne els horaris)
 • Discos Shiva (Tarragona)
 • El mateix dia de l'espectacle, a la taquilla del Teatre el Magatzem

TGN Jazz.

Marco Mezquida al piano.

Hi ha consens entre la premsa, programadors i públic per assenyalar el pianista Marco Mezquida com una de les aparicions més brillants i prometedores en l'escena musical de la península de les darreres dècades. Un artista destinat a conquerir qualsevol escenari del món. Ha estat escollit quatre vegades millor músic de jazz de l'any per l'AMJM i recorre els festivals més importants amb els seus diferents projectes. En aquesta ocasió a Tgn Jazz ens presenta Piano Solo, tota una experiència per als sentits.

'Anda mi madre', basada en l'obra de Juan José Alonso Millán 

Què
Teatre
Quan
24/03/2019 18:00 a 19:30
Preu
12 € platea / 6 € amfiteatre / - 25 i + 65 anys (platea): 8 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

Off KM 0. 

Direcció: Paco Torralba.

Una versió molt lliure de l’obra de Juan José Alonso Millán, composada per tres peces curtes molt divertides dins la línia del grup tarragoní Torralba Teatre amb tocs crítics amb la realitat social actual. Aquesta vegada ens presenten un espectacle relacionat amb el tracte que proporcionem a la gent gran. Mare no n’hi ha més que una, però depenent de les famílies arriba un punt en què la convivència amb elles es fa difícil i, en lloc de lluitar pel manteniment de la família, les mares i les àvies es converteixen en una càrrega quan no hauria de ser així.

Aquesta obra vol explorar aquestes difícils situacions, portant-les a l’exageració dins d’una comèdia que pretén ajudar a entendre la importància de l’assistència i estima per les persones grans.

Molt sovint es diu que ha sigut i serà sempre l’eterna problemàtica entre joves i persones grans. Algunes vegades per falta d’atenció i unes altres per egoisme, oblidant-nos que els propers habitants de les residències podrem ser nosaltres.

Espectacle en castellà.

'La bona persona de Sezuan', de Bertolt Brecht

Què
Teatre
Quan
29/03/2019 21:00 a 23:00
Preu
27 €
Venda d'entrades

A partir de l'1 d'octubre:

Direcció: Oriol Broggi. Amb: Míriam Alamany, Joan Carreras, Màrcia Cisteró, Jordi Figueras, Mercè Pons, Albert Prat, Clara de Ramon, Marc Rius, Xavier Ruano, Clara Segura.

En una Xina imaginària, tres déus visiten el país en cerca d’una bona persona. Satisfets d’haver conegut la jove Xen Te, que els ha acollit a casa seva, premien la noia amb diners a canvi que visqui sempre bondadosament. Gràcies a la petita fortuna que li han regalat, Xen Te deixarà la prostitució per obrir un estanc de tabac. Ben aviat, però, la misèria en què malviuen els seus conciutadans acabarà dificultant seriosament que pugui complir el mandat dels déus.
 
Amb aquesta obra emblemàtica del teatre èpic, Bertolt Brecht planteja una reflexió incòmoda. Quins són els límits de les bones intencions, especialment quan aquestes no afronten les dificultats materials amb contundència i pragmatisme? 

Torna a Tarragona un dels directors més compromesos amb l’escena catalana actual. Broggi recupera grans clàssics de la literatura universal a través dels seus muntatges i els dota d’un punt de vista rigorós i evocador, sempre rodejat de grans actors entre els que cal destacar la presència de la polifacètica Clara Segura, que sempre aporta un caràcter de fortalesa i emocions profundes als seus personatges.

 

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal