Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Noticies Actes amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

Actes amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

Actes amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

Diferents escenaris de la ciutat s’ompliran de ball i música per commemorar aquesta disciplina artística
27/04/2016

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dansa, s’organitzen una sèrie d’actes a la ciutat, tan des de l’Ajuntament com de l’Associació per al Foment de la Dansa de Tarragona i altres escoles de dansa de la ciutat. En primer lloc i com a acte més simbòlic, el divendres 29 d’abril a les 18h es farà la ja tradicional barra de dansa clàssica al Balcó del Mediterrani, on més de 150 alumnes es reuniran per fer-hi exercicis clàssics. Seguidament es farà la lectura del Manifest.

A les 21.30h i dins la programació dels Teatres de Tarragona, serà el torn d’IT Dansa que amb l’espectacle Ballem!, que mostrarà la feina d’aquesta Companyia de l’Institut del Teatre amb tres coreografies com són Un ballo, Wad Ras i Minus 16, que aniran de la dansa neoclàssica a la contemporània, amb la participació de 18 ballarins i sota la direcció de Catherine Allard, destacada ballarina formada a la Compañía Nacional de Danza. En acabar es podrà seguir una conversa amb la companyia, dins el Fòrum de l’espectador.

Seguint amb el reconeixement de la dansa com una disciplina artística amb ballarins i coreògrafs d’alt nivell al nostre país, des d’El Teler de Llum i a través de la Capsa Ambulant d’Artistes, dissabte s’ha organitzat una acció al vestíbul del Teatre Tarragona a les 12.30h amb el coreògraf Roberto Olivan (Premi Nacional de Cultura), on aquest coreògraf de les Terres de l'Ebre, amb gran prestigi internacional, ens explicarà quines són les  seves inquietuds i el seu univers creatiu; alhora que oferirà una acció inèdita, realitza especialment per l'acte, amb els participants al taller previ. Format a l’Institut del Teatre de Barcelona, Olivan va fundar a Bèlgica la seva companyia l’any 2003, amb la que ha creat nombrosos espectacles que s’han vist arreu del món. Ha impartit un gran nombre de classes i tallers i actualment combina la seva tasca coreogràfica i com a ballarí amb la direcció artística del Festival Deltebre Dansa des de l’any 2004. Roberto Olivan és un artista associat al Mercat de les Flors. 

Finalment diumenge serà el torn de l’exhibició de diversos estils de dansa al Parc Francolí, a partir de les 12h, on alumnes i professores de dansa de diverses escoles de la ciutat ens oferiran coreografies de tots tipus d’estils que imparteixen als seus centres.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta