Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Noticies El Festival Eclèctic presenta 22 actes amb el lema 'Enriquim l'art'

El Festival Eclèctic presenta 22 actes amb el lema 'Enriquim l'art'

El Festival Eclèctic presenta 22 actes amb el lema 'Enriquim l'art'

L’estrena d’una web-sèrie i nous espais com la Biblioteca Pública i el Museu Nacional Arqueològic, entre les principals novetats de la cinquena edició
El Festival Eclèctic presenta 22 actes amb el lema 'Enriquim l'art' Imatge de la roda de premsa (Foto: Mauri)
14/04/2016

Del 22 al 30 d’abril arriba la 5a edició del Festival Eclèctic que enguany, amb el lema “Enriquim l’art”, presenta 22 actes relacionats amb les arts escèniques des de la discapacitat. El projecte és fruit de la col·laboració entre les àrees de Polítiques d’Igualtat i Cultura que, des de la seva primera edició, van unir esforços amb quatre formacions d’art de la ciutat – Al Trot Teatre, Teatre Ganyotes, Amanida Teatre i La Muralla, taller de teatre- per crear una proposta escènica d’art inclusiu que ha esdevingut un referent al territori.

Amb el lema “Enriquim l’art” el Festival Eclèctic presenta 10 propostes de companyies tarragonines, 3 del Camp, 7 de Catalunya i 2 procedent de Madrid. La regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos ha destacat la voluntat inclusiva del festival que “sumant les aportacions de la diversitat i la incorporació d’altres llenguatges creem una proposta artística i, al mateix temps educativa, terapèutica, sensibilitzadora”.

Entre les principals novetats, aquest any destaca l’estrena d’una web-sèrie de nou capítols realitzada per un equip mixt de persones sordes i oïdores i la incorporació de nous emplaçaments, com la Biblioteca Pública i el Museu Nacional Arqueològic que s’afegeixen als habituals, com el Metropol i el Campus Catalunya de la URV. A més, per donar més visibilitat al Festival, s’han programat cinc esdeveniments al carrer.

El vespre inaugural serà el divendres 22 d’abril i serà a la Rambla Nova davant del Metropol. Tot començarà amb una performance itinerant Ceci 3.0 que anirà de la Plaça de la Font a la Rambla Nova, a continuació DJ Abadia oferirà una sessió musical i la companyia La Mujer del Carnicero oferirà un espectacle de dansa inclusiva contemporània  “Bajo la piel” amb la col·laboració de May Muna, ballarina i artista visual sahrauí. El tret de sortida del Festival clourà amb la representació del clàssic “El enfermo imaginario” a càrrec de Alquimistes Teatre al Metropol.

L’edició anterior va comptar amb més de 250 artistes participants i més de 2.000 assistents als espectacles.  El Festival Eclèctic compta amb la participació d’Imaginautes, la Universitat Rovira i Virgili i la Generalitat de Catalunya i el patrocini de Dow Chemical, Port de Tarragona, Repsol, Fundació Port Aventura i l’Obra Social de La Caixa. 

Accés a la programació

Segells de reconeixement d'administració oberta