Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Noticies El Teatre Metropol reobre les seves portes

El Teatre Metropol reobre les seves portes

El Teatre Metropol reobre les seves portes

Es faran dues jornades de portes obertes amb motiu de la reforma els divendres 4 i 11 de maig
El Teatre Metropol reobre les seves portes Foto: Mauri
03/05/2018

Aquest matí la consellera de Cultura, Begoña Floria, ha presentat el resultat de les obres d’arranjament que s’han fet el Teatre Metropol. La consellera s’ha mostrat satisfeta per la reobertura de l’equipament per acollir els Premis Literaris que es lliuraran aquest dissabte i ha explicat que “hem iniciat la reforma més important del Metropol des que es va obrir l’any 1995; aquesta primera fase s’ha centrat en la reforma de la part funcional i estructural del teatre i ha tingut un cost de 180.000 €”.


Les tasques que s’han realitzat han estat el muntatge, desmuntatge i entapissat del pati de butaques, la renovació dels cortinatges, l’arranjament del parquet de les sales i el vestíbul i la renovació de la il·luminació i la substitució per leds que permetrà un estalvi energètic del 60 %. També s’ha pintat i arranjat el fossar de músics i s’ha col·locat una planxa que suporta un pes de fins a 1.000 quilos, aquest espai permetrà que puguin fer-se espectacles amb un petit conjunt musical. La Consellera ha explicat que la reforma continuarà amb fases posteriors on s’actuarà en la climatització, les cobertes i la recuperació del valor patrimonial de l’edifici i es farà de manera que sigui compatible amb la programació d’espectacles i l’activitat de la Sala Trono.

El Teatre Metropol és una obra modernista de 1908 de l'arquitecte Josep Maria Jujol. Després de transformar-se com a sala de cinema, l'edifici es va clausurar a la dècada dels vuitanta del segle passat. L'any 1991 l'immoble va ser adquirit per l'Ajuntament de Tarragona, punt de partida del treball de restauració dut a terme per l'arquitecte Josep Llinàs i que va ser guardonat amb el premi FAD d'arquitectura de 1996. Amb una capacitat per a 525 espectadors, durant els últims vint anys ha acollit part de la programació dels Teatres de Tarragona.


Portes obertes al Teatre els divendres 4 i 11 de maig 

L’Ajuntament convida a la ciutadania a dues jornades de portes obertes amb motiu de la reforma que es duran a terme els divendres 4 i 11 de maig. La visita serà guiada i es farà un recorregut per l’equipament per donar a conèixer les millores que s'hi han realitzat i el valor patrimonial de l’edifici. El punt de trobada per a totes aquelles persones interessades serà la porta principal (Rambla Nova, 46), i es realitzaran tres visites, a les 18 h, 19 h i 20 h, amb una durada aproximada d’una hora. L’accés és lliure i gratuït, limitat a l’aforament de la sala.

Segells de reconeixement d’administració oberta