Esteu aquí: Inici Cultura Arts escèniques Teatres de Tarragona Noticies El Teatre Tarragona acull l'última funció de 'Déja Vu' de la companyia Manolo Alcántara

El Teatre Tarragona acull l'última funció de 'Déja Vu' de la companyia Manolo Alcántara

El Teatre Tarragona acull l'última funció de 'Déja Vu' de la companyia Manolo Alcántara

La companyia va ser reconeguda amb el Premio Nacional de Circo 2021
17/05/2023

La prestigiosa companyia de circ Manolo Alcántara porta l'última funció de l’espectacle Déjà Vu aquest divendres al Teatre Tarragona. Déjà Vu es va estrenar el 23 de febrer de 2019, a Olot. Des d’aleshores s’han fet gairebé un centenar de funcions, més d’una vintena a Catalunya, entre les quals destaquen la participació al Festival Grec de Barcelona i la temporada de Nadal al Teatre Nacional de Catalunya. A l’estat Espanyol s’ha vist en gairebé una setantena de sales i festivals d’arreu.  

Déjà Vu parla de la distància entre una persona i els seus somnis, del que és i el que voldria ser. Somnis molt ambiciosos que desperten els seus aires de grandesa, però alhora impossibles, que l’aboquen al desànim. Especialment suggerent, arriscat i fascinant, que a estones destil·la un humor fi, barrejat amb un toc de surrealisme. Un espectacle visual, sense text, amb música en directe, on es difuminen les fronteres entre realitat i fantasia a partir d’una història amb un punt de malenconia.  

Déjà Vu és el segon espectacle del què Manolo Alcántara anomena la seva “trilogia emocional”, formada per Rudo (2014), Déjà vu (2019) i Maña (2022), que Alcántara identifica amb el seu pare, la seva mare i el seu fill, respectivament. L’espectacle va rebre el Premi FETEN a la Millor adaptació de tècniques circenses a la nova dramatúrgia (2021) i el Premi del Públic al MIT Ribadavia (2021). 

En paraules del mateix Manolo Alcántara, “totes les meves creacions parteixen d’una recerca interior. En les meves darreres creacions les eleccions són per proximitat a la meva persona, amb les meves pors, encerts, angoixes i deliris. Actualment m’agrada coreografiar qualsevol acció quotidiana amb una mirada circense, entestat a engrandir les fronteres del circ contemporani”. 

Manolo Alcántara va ser reconegut amb el Premi Nacional de Circ 2021, concedit pel Ministeri de Cultura, com a "artista integral de circ", destacant-ne el "profund rigor, entrega i dedicació a la creació artística a l'hora d'afrontar els seus projectes”, així com “la seva capacitat d'introduir a les seves creacions elements procedents d'altres disciplines escèniques” i per haver aconseguit “crear un llenguatge i una dramatúrgia molt personals i poètics, que el converteixen en l'artista únic que és dins del panorama circense del nostre país”. 

La funció al Teatre Tarragona serà divendres a les 20 h i les entrades es poden adquirir al web entrades.tarragona.cat

Segells de reconeixement d'administració oberta