Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Noticies (H)istrionis Teatre obre la 23ena edició de la Mostra de Teatre Jove

(H)istrionis Teatre obre la 23ena edició de la Mostra de Teatre Jove

(H)istrionis Teatre obre la 23ena edició de la Mostra de Teatre Jove

25/04/2016

El grup de teatre jove (H)istrionis Teatre serà l’encarregat d’obrir demà, 26 d’abril, la 23ena edició de la Mostra de Teatre Jove amb la representació de l’obra “Peus descalços sota la lluna d’agost” escrita pel novel·lista i dramaturg del camp, Joan Cavallé. Amb aquesta obra l’autor alcoverenc va guanyar els premis 14 d'Abril de 2008 i de la Crítica Serra d'Or de 2010.

Aquesta tragèdia explica com en un poble aparentment tranquil apareixen unes restes humanes. Aquesta història es planteja la necessitat de recordar amb l’únic objectiu de saber la veritat. Les persones a qui van pertànyer van ser víctimes de la guerra.  Se’ns mostren els testimonis directes dels fets que van ocórrer, que han quedat impregnats en l’espai però que resten invisibles per als personatges. En paral·lel també assistirem a la sorpresa que suposa pels habitants d'aquest poble una troballa com aquesta.

Fins al 15 de juny es podran veure les obres de la 23a Mostra de Teatre Jove de la ciutat, organitzada per les conselleries de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Tarragona. Aquest any, l’aparador del teatre juvenil presenta al Metropol 11 obres interpretades per col·lectius de joves tarragonins amb inquietuds teatrals i culturals. En aquesta edició, participaran 11 grups de teatre de col·lectius joves, 4 que provenen de centres educatius o formatius i 7 grups que provenen del teatre amateur. En aquesta edició es representaran 5 obres de creació pròpia i 6 obres d’escriptors teatrals reconeguts com Joan Cavallé, Nikolai Gógol, Carles Batlle, Maribel Masip, Juan Mayorg, Juan Cavestany i Antonio Onetti. Els grups, per obre de representació, són (H)istrionis Teatre, CET-Teatre, La Faixsula (Faixa suada de l’àvia), Ara Teatre, Col·legi Lestonnac, Aula de teatre Sagrat Cor, Grup de Teatre “Vis de Vanadi”, Tornavís Teatre, SOMSET, Torralba Teatre Jove i CIA Seven 6.

Les obres es representaran del 26 d’abril al 15 de juny al Teatre Metropol, a les 21 hores i l’accés és gratuït. Després de cada representació el consell assessor, que enguany està format per la narradora Karme Gonzàlez, el periodista Enric Pujol, l’actriu i ballarina Irene Benavent i l’actor i director de teatre Àlex Manríquez, valorarà els punts forts i febles de cada companyia. 

La companyia (H)istrionis Teatre

(H)istrionis Teatre és una companyia nascuda a Tarragona el maig del 2013. Bevent de l’herència romana, tant natural a la ciutat, el grup va ser anomenat histrionis en honor a aquest passat històric. Està format per un equip jove que prové, en la seva majoria, de la tradició teatral de l’institut Antoni de Martí i Franquès. No descarta cap gènere ni forma teatral, tot i que està més aviat lligat a una forma clàssica de dramatúrgia.

Els membres del grup són els actors i actrius Laura Ballesteros Gómez, Fran Bertran Cobo, Arnau Fà Lladó, Elisabet Font Monegal, Maria Parreu Montané, Jorge Pérez de la Torre, Èric Pujol Pedrol i Vanesa Ureta González. A més a més dels joves que formen l’equip artístic, la companyia es caracteritza per un equip tècnic també jove, com són les seves maquilladores i perruqueres Aina Fort Morro i Ariadna Fà Lladó, l’escenògrafa Anna Bertrán Barceló i el tècnic de llums i so Aleix Arbonès Castellví. Com a excepció, forma part de la jove companyia l’experimentada costurera Maria dels Àngels Montoliu, reconeguda per la seva tasca a l’Esbart Dansaire de Tarragona.

La primera aparició del grup  fou a l’octubre del 2013 durant l'homenatge a Vicent Andrés Estellés al claustre del Seminari de Tarragona, amb la representació d’un recull de poemes de l’autor. Des d’ençà, la companyia ha participat en diferents actes culturals, entre els quals destaquen l'organització del primer Aquelarre Medieval de Tarragona, la lectura dramatitzada de contes sirians a l'Escenari Obert del Kesse, la participació al Passatge del Terror Literari o les repetides representacions de El sofà dels mentiders, l'obra de la Mostra del 2015 que ha estat publicada recentment en format llibre per Silva Editorial.

> Tota la programació de la Mostra de Teatre Jove

Segells de reconeixement d'administració oberta