Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Noticies La companyia de teatre jove Arteliats presenta demà 'Escac i mat' d'Araceli Bruch

La companyia de teatre jove Arteliats presenta demà 'Escac i mat' d'Araceli Bruch

La companyia de teatre jove Arteliats presenta demà 'Escac i mat' d'Araceli Bruch

Demà dimecres 24 de maig, a les 21h, es podrà veure la primera de les obres d’aquesta jove companyia, originada a l'Espai Kesse. Amb aquesta representació s’arriba a l’equador de la 24ena edició de la Mostra de Teatre Jove.
La companyia de teatre jove Arteliats presenta demà 'Escac i mat' d'Araceli Bruch Cartell de l'obra 'Escac i Mat' d’Araceli Bruch
23/05/2017

 

La companyia Arteliats estrena demà al Teatre Metropol la seva obra 'Escac i Mat' d’Araceli Bruch. La representació començarà a les nou del vespre i comptarà amb la presència de l’autora. Arteliats, és una jove cia de teatre que sorgeix en les produccions, formacions i experimentacions originades a l’Espai Jove Kesse. Ells són Toni Garcia i Diana Avilés (Torralba Teatre Jove), Marc Mestre (Aula de teatre jove de l’Espai Jove Kesse), i Rebeca Sánchez (ballarina de dansa urbana i actriu) que combinen els llenguatges escènics de la dansa i el teatre, i ja han estat implicats en iniciatives i dinàmiques com la 'Nit de llufes', 'Les campanades' i en accions teatrals al cicle Escenari obert.

Demà presenten l’obra “Escac i mat” un drama de l’autora catalana Araceli Bruch. Llicenciada en Història de l’Art (UB), estudia Art Dramàtic i Filologia Catalana. Actriu, directora i dramaturga, ha desenvolupat iniciatives artístiques per impulsar textos i estètiques de gènere, com la creació de la Companyia Bruixes de Dol (1979) i els Cicles de Cartografies del desig (1997-1998-2001) —el darrer seleccionat per la UE, con a Programa Europeu «Cultura 2000». Professora de dicció i locució, imparteix cursos i seminaris des de 1983. És autora de Re-clams (Entreacte-1997) i de les dramatúrgies La Nit de Carnaval de Katarina Blum (Assaig de Teatre 2000) i La sala de les Nines (Assaig de teatre 2001). Ha impulsat els llibres Cartografies del Desig (1998) dels quals és coautora i escriu articles per revistes con Entreacte, Rels i Dones, entre d’altres.

'Escac i mat' parla d’una advocada defensora de les dones que es veu obligada a defensar l'assassí d'un cas de violència de gènere. Tracta un tema més que actual i molest d'una manera subtil, sense oblidar l'humor i la fina ironia generats pels contrastos dels personatges.

L’entrada al Teatre Metropol és gratuïta. La 24a  Mostra de Teatre Jove arriba a l’equador amb aquesta representació  i resten 4 obres més:  'Professor Lazhar', 30 de maig, amb Vis de Vanadi; 'Alfonsina', 31 de maig amb els alumnes d’arts escèniques de l’Institut Pons d’Icart;  'Lea', 1 de juny amb Torralba Teatre Jove; i per últim,  'La vida del senyor Boada', 14 de juny amb La Faixsula.

La Mostra de Teatre Jove és una iniciativa organitzada conjuntament entre les àrees de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i els grups de joves i col·lectius de teatre que hi participen.

Segells de reconeixement d’administració oberta