Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Noticies Ramon Simó dirigeix l'estrena de 'Lo Speziale', primera producció de Metròpera

Ramon Simó dirigeix l'estrena de 'Lo Speziale', primera producció de Metròpera

Ramon Simó dirigeix l'estrena de 'Lo Speziale', primera producció de Metròpera

El fins ara director del Festival Grec de Barcelona proposa una atrevida versió del llibret de Carlo Goldoni
Ramon Simó dirigeix l'estrena de 'Lo Speziale', primera producció de Metròpera Presentació de Metròpera - Foto: Mauri
27/01/2017

Aquest matí s’ha presentat l’estrena de la primera producció del projecte MetrÒpera que dirigeix el tarragoní Ramon Simó i que ha optat per Lo Speziale, una peça basada en un llibret de Carlo Goldoni i amb partitura de Joseph Haydn. Simó ha escollit una òpera divertida, d’arrel mediterrània, basada en les trifulgues d’una farmàcia i d’un triangle amorós entre tres joves ingenus.

Per a aquesta nova producció, s’ha escollit l’escenari del Teatre Tarragona, on públic i intèrprets, viuran d’aprop el gènere operístic en la seva vessant més contemporània. Els intèrprets, seleccionats després del curs de formació de MetrÒpera celebrat al Metropol el juliol del 2016, són Laura del Río, Oriol Roca, Neus Roig i Cristina Ruiz. Al piano hi trobem Anna Creixells i la resta de l’equip de producció compta amb els coordinadors del projecte MetrÒpera com són Teresa Valls i Marc Chornet.

Aquesta relectura contemporània de la peça és obra de Ramon Simó, que després de 5 anys dirigint el Festival Grec de Barcelona, torna a la seva ciutat natal per dirigir la primera producció del projecte MetrÒpera Tarragona. Aquesta senzilla comèdia basada en els personatges de la commedia de’ll arte italiana serveix de base per a l’adaptació de la història als nostres dies amb regustos de Breaking Bad.

El projecte MetrÒpera

MetrÒpera neix el 2016 amb la voluntat d’incidir sobre el treball dels cantants d’òpera, que s’ha fet realitat com un projecte de formació, difusió i producció d’intèrprets i projectes operístics, i vol donar un impuls destacat en una part molt específica d’aquesta disciplina artística d'una forma integral, des de la formació, a la recuperació d'obres de l'espai simbòlic del Mediterrani, a la divulgació i la innovació escènica, tècnica i de posada en escena. 

Marc Chornet i Teresa Valls van articular un nou projecte per encàrrec de l’Ajuntament, que respon a la voluntat d’excel·lir en un àmbit molt específic: formar cantants d’òpera com a intèrprets de les produccions més exigents i innovadores del moment, a l'hora que s'impulsa la divulgació musical a tota la ciutadania i s'innova en la producció. Durant l’estiu de l’any passat es va dur a terme el primer curs de formació, que va donar els fruits, tant d’interpretació com de producció, que aquest cap de setmana veurem estrenar.

L’obra es podrà veure demà dissabte 28 de gener a les 21h i diumenge 29, a les 18h des de l’escenari del Teatre Tarragona i el preu de l’entrada va dels 9 al 15€, segons descomptes. 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta