Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Noticies S’ajorna l’òpera "La Cenerentola"

S’ajorna l’òpera "La Cenerentola"

S’ajorna l’òpera "La Cenerentola"

La representació tindrà lloc el 13 de desembre
07/11/2019

La presentació a la nostra ciutat de l’òpera La Cenerentola (La Ventafocs), a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Vallès amb el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell, prevista per al divendres 8 de novembre al Teatre Tarragona, s’ajorna  i es representarà el dia 13 de desembre, a les 21 hores. L’ajornament és de mutu acord entre l’Ajuntament i la companyia.

Les entrades ja adquirides per a la representació seran vàlides per a la nova data. Per tant, les persones interessades a veure l’obra el 13 de desembre han de conservar les seves entrades.  

D’altra banda, la devolució de localitats es farà segons el procediment següent:

Les persones que van adquirir les entrades per internet han d’enviar un correu electrònic per demanar la devolució de l’import a taquilles.teatrestarragona@tarragona.cat. La devolució es farà a la mateixa targeta bancària que es va utilitzar per fer el pagament.

Les persones que van adquirir les entrades a la taquilla del Teatre Tarragona podran demanar la devolució de l’import presencialment en horari de taquilles (dimecres, d’11 a 13 h, i dijous i divendres, d’11 a 13 h i de 17 a 19 h). La devolució de l’import es farà en efectiu.

La Cenerentola (La Ventafocs) és una de les partitures més brillants de Gioachino Rossini. El text és de Jacopo Ferretti. Es basa en part en el conte de Charles Perrault i,  en part,  en el llibret de Charles-Guillaume Éttienne per al compositor maltès Niccolò Isouard. Estrenada al Teatre Valle de Roma el 25 de gener de 1817, el compositor va escollir aquest arxiconegut conte per esquivar la censura.

L’argument d’aquesta obra presenta similituds amb la de Perrault, però alguns personatges canvien. La madrastra se substitueix per un padrastre i la fada es reemplaça per un filòsof i tutor del príncep. En l’òpera també desapareix l’objecte més rellevant del conte, la sabata de cristall, i es converteix en un braçalet. La màgia és un altre element que tampoc no té presència en l’obra de Rossini.

Segells de reconeixement d'administració oberta