Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Noticies Tarragona estrena el 'Romeu i Julieta' de Projecte Ingenu

Tarragona estrena el 'Romeu i Julieta' de Projecte Ingenu

Tarragona estrena el 'Romeu i Julieta' de Projecte Ingenu

Està protagonitzada per Carlos Cuevas i Clàudia Benito
Tarragona estrena el 'Romeu i Julieta' de Projecte Ingenu El conseller de Cultura, Josep M. Prats, amb els membres del Projecte Ingenu. Foto: Mauri
05/04/2016

El director tarragoní Marc Chornet porta a l’escena del Teatre Tarragona l’estrena del clàssic Romeu i Julieta reinterpretat i reversionat amb la seva companyia Projecte Ingenu, i de la mà d’un planter de joves actors i actrius com són Carlos Cuevas i Clàudia Benito, de protagonistes; i Alba José, Neus Pàmies, Roser Tàpies, Rosa Serra, Clara de Ramon, Xavier Torra, Toni Guillemat, Jordi i Martí Salvat, que conformen el grup coral de la mítica història d’amor.

Tant el director com el conseller de Cultura de l’Ajuntament, Josep Maria Prats, han destacat la importància d’estrenar una obra d’aquestes característiques a Tarragona, seguint el projecte d’Arts Escèniques de foment a la indústria cultural del territori i per tal de “descentralitzar” la producció teatral, en aquest cas. Així mateix, Prats, ha volgut fer referència a donar l’oportunitat de programar professionalment produccions com aquesta; així com també s’ha fet amb Sartine, que s’estrenarà properament dins la mateixa temporada de teatres.

Chornet ha avançat que de la mateixa manera que va fer amb Hamlet ara fa un any, aquest altre Shakespeare no deixarà ningú indiferent, ja que “tot i la seva essència i puresa en el tractament del text i la posada en escena, s’aprofundirà en la cruesa de la història” i ha posat èmfasi en la importància del públic jove per fer-los veure que, tot i un segles més tard, “la incomprensió d’aquests joves té molta vigència”.

Romeu i Julieta és la història d’un primer, i últim, amor. La història de dos joves per desprendre’s del llegat d’odi que no els deixa estimar, que no els deixa estimar-se. Quan es coneixen, l’amor dels ingenus Romeu i Julieta és pur, complet, absolut. Aquest goig només dura un instant. El moment de saber que el seu amor estarà condicionat per l’odi entre les seves famílies és l’inici d’un destí fatal que acaba amb la mort dels amants. L’herència els assassina. Romeu i Julieta és la història de la impossibilitat de desprendre’s del propi llegat.

L’obra es podrà veure dissabte a les 21 h i diumenge a les 18 h, funció que culminarà amb el Fòrum de l'Espectador, és a dir amb una conversa entre la companyia i el públic assistent. El preu és de 25 €, però compta amb diversos descomptes com és el cas del públic jove (menors de 25 anys a 12 €).

Segells de reconeixement d'administració oberta