Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Noticies 'Terra baixa', 'Pels pèls' i 'Le nozze di Figaro' són alguns dels espectacles de la nova temporada

'Terra baixa', 'Pels pèls' i 'Le nozze di Figaro' són alguns dels espectacles de la nova temporada

'Terra baixa', 'Pels pèls' i 'Le nozze di Figaro' són alguns dels espectacles de la nova temporada

Amb la tardor arribarà la programació completa dels Teatres de Tarragona
10/09/2015


Us avancem alguna de les propostes de la nova temporada de tardor de Teatres de Tarragona que ja podeu consultar al programa de Festes per anar fent boca i poder seguir gaudint de la cultura i l’espectacle després de Santa Tecla. Així doncs, a partir del mes d’octubre tindrem teatre, música i espectacles per tots els públics dins la programació professional; així com la resta de programació que s’allargarà fins al gener del 2016.

Sens dubte un dels grans espectacles serà Terra Baixa amb Lluís Homar d’únic actor per aquest reconegut clàssic que dirigeix Pau Miró. L'èxit de públic i crítiques des que es va estrenar el novembre passat, ha fet que l'espectacle torni a programar-se a Barcelona i ara arribi a Tarragona. L'obra ha fet guanyar a Homar el premi Max a millor actor per interpretar quatre personatges de l'obra de Guimerà.

D’altra banda, també tindrem espai per a la comèdia, thriller i reality show –tot en un– amb Pels pèls, que inclou alguns dels actors més reconeguts de la comèdia catalana, com Mercè Comes, Pep Sais, Pep Planas, Jofre Borràs, Àlex Casanovas i Beth Rodergas i que fa trenta anys que es reiventa per tots els escenaris del món. Aquesta és la tercera vegada que es trasllada a l’àmbit català des de la direcció de Pere Planella (1987), d’Abel Folk (2006), que ara torna a repetir.

Així mateix, torna l’òpera, gènere tan ben acollit al nou teatre amb els Amics de l’Òpera de Sabadell. I ho fem amb Le nozze di Figaro, de Wolfang Amadeus Mozart, una òpera amena i molt agradable de seguir que explica tots els embolics i comicitat al voltant d’un casament. Mozart posa música al llibret de Lorenzo da Ponte i dóna com a resultat una de les grans obres mestres de tota la història de l'òpera.

Vilafranca, un dinar de festa major és la tercera i última part de la trilogia sobre la identitat catalana, iniciada amb Una història catalana (Premi Butaca al Millor text 2009) i continuada amb Pàtria (premiada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2012), de Jordi Casanovas. En aquesta tercera part, la història se situa al nucli d'una família tradicional catalana que celebra un accidentat dinar durant el qual sorgiran els conflictes familiars més ocults, sota la banda sonora de la música característica d’Anna Roig. Els Teatres Amics inicien una aposta per la producció teatral amb Vilafranca, que arribarà el proper mes de novembre al Teatre Lliure.

Altres propostes que també s’han introduït recentment a la programació tarragonina són els concerts per a nadons,  a través del Festival Més Petit de Tots, que aquesta tardor ens portarà El batec del cargol. I és que el batec és la primera música que escoltem molt abans de néixer. És probablement l'element sonor que millor sintetitza l'origen de la vida. El cargol és una icona de fragilitat i innocència, però també de constància i autonomia. La cruïlla d'aquestes idees és el punt de partida d'aquest nou concert.

A finals de setembre es farà pública tota la programació i els abonaments i la venda d’entrades engegaran a principis d’octubre.

Segells de reconeixement d'administració oberta