• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatre Programació actual Espectacles Temporada

Espectacles de la Temporada

Tots els detalls sobre els espectacles programats

Alexei Volodin & OCM. Temporada Simfònica

Què
Música
Quan i on
17/04/2020 21:00 a 22:00
Preu
25 €
Venda d'entrades
Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Alexei Volodin & OCM
El Segon Concert per a piano de Brahms

Repertori
J. BRAHMS: Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 83
E. TOLDRÀ: Scherzo de Lionor o la Filla del marxant
B. SMETANA: El Moldava

Intèrprets
Alexei Volodin, piano
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Brahms escrigué dos concerts per a piano molt diferents: el primer, una obra de joventut; el segon, una composició pròpia d'un període de maduresa artística i estabilitat personal que li permetia escriure el que volia al ritme que desitjava. Per aquest motiu l'estructura no és l'habitual: té dos moviments ràpids a l'inici en lloc d'un de ràpid i un de lent, i el quart moviment no és un rondó, tot i que no abandona la sensació triomfal de tornada-estrofa.

Toldrà també escrigué la suite d'on surt aquest scherzo en un període en què el seu llenguatge ja estava definit com un neoclassicisme de caire impressionista inspirat per la cultura catalana. Sorgí de l'encàrrec realitzat per l'escriptor Adrià Gual de composar la música incidental per al seu drama Lionor o la Filla del marxant. L'obra no pujà mai a l'escenari per acompanyar la paraula i s'estrenà més tard com a peça orquestral.

Cinc anys trigà Smetana a completar el seu cicle de sis poemes simfònics titulat La meva pàtria, al qual pertany El Moldava. La música descriu des del naixement d'aquest riu a partir de dues fonts fins a la seva confluència amb l'Elba, mostrant al llarg del seu curs tant paisatges rurals com urbans.

Federico García, de Federico García Lorca

Què
Teatre
Quan i on
18/04/2020 21:00 a 22:30
Preu
20 €
Venda d'entrades
Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Autor: Federico García Lorca Dramatúrgia: Evelyn Arévalo i Pep Tosar

Direcció: Pep Tosar

Amb Mariola Membrives, Marc López, Rafael Ramírez, David Domínguez i Pep Tosar

Producció executiva i distribució: Gabriela Marsal (Suika)

Tècnics de llum i vídeo: Sergio Roca

Tècnics de so: Genís Morral

90 minuts

Pep Tosar explora la dimensió humana del poeta a través d’aquest espectacle que, impregnat del duende lorquiano, integra poesia i testimoni, cant i ball flamenc, i imatge documental. El muntatge descobreix universos desconeguts de Federico García Lorca, i ofereix una guia formidable per entendre millor el poeta que va cantar a la vida i a la mort amb la mateixa intensitat.

L'espectacle es proposa ensenyar a l'espectador la naturalesa del món interior de l’escriptor i animar a conèixer millor la seva obra, apropant-lo a la seva passió i als seus contrastos. L'obra conté fragments de Lorca recitats, i suposen una conseqüència natural de la narració. La guitarra flamenca, el cante, el text, el ball i el vídeo documental en són elements protagonistes.

Foto: Justin Brown

Paco Ibáñez, en concert

Què
Música
Quan i on
25/04/2020 21:00 a 22:00
Preu
32 €
Venda d'entrades

A partir del 31 d'octubre a les taquilles del Teatre Tarragona o en línia a tarracoticket.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

50 anys després del seu icònic concert a l'Olympia, Paco Ibáñez oferirà un recorregut per les cançons d'aquell moment històric i les enllaçarà amb les seves noves composicions. Al desembre de 1969 el públic francès i espanyol, que se sentia proper i identificat amb l'artista, va omplir la sala a vessar i el va aclamar pel seu nom. Aquesta proximitat de Paco amb el públic serà una constant en tota la seva trajectòria.

Aquest és un concert molt especial on les seves cançons ens transportaran a un espai d'amor i llibertat, un espai de resistència davant la injustícia, la violència i l'horror, un espai que reivindica l'humanisme enfront de la barbàrie del s. XXI. La seva veu i les seves cançons van acompanyar una generació reivindicativa que les va convertir en himnes que continuen sonant cada vegada que sorgeix un clam per a la dignitat.

Paco Ibáñez simbolitza milers i milers de vides, les de totes les generacions que han lluitat i les que continuen lluitant i que ho han donat tot, que tot ho han sacrificat per les seves idees, les seves cançons reten homenatge al seu pas per la història. El cantautor continua sent un far per orientar-se en aquests temps d'ignomínia a escala planetària. És la raó i és la poesia en un temps de bogeria i d'oblit de la bellesa de les paraules.

Monroe-Lamarr, de Carles Batlle

Què
Teatre
Quan i on
02/05/2020 21:00 a 23:00
Preu
20 €
Venda d'entrades

A partir del 3 d'octubre a les taquilles del teatre Tarragona o en línia a tarracoticket.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Direcció: Sergi Belbel

Amb: Laura Conejero, Elisabeth Casanovas, David Vert i Eloi Sánchez

Monroe-Lamarr relata una trobada entre l’actriu i inventora Hedy Lamarr i la també actriu Marilyn Monroe el dia abans de la seva mort. L’obra, que juga amb dues temporalitats (1962 i 1966), es basa en fets històrics a l’hora de relatar una tensa i emotiva confrontació entre dues dones marcades per la pressió de la celebritat i el pas del temps. Durant la seva singular batalla de reines, es desgranen temàtiques universals com ara la fragilitat de la fama, la caducitat de la bellesa, les manipulacions del poder, l’absurditat de la guerra o la submissió de la dona, especialment als anys seixanta i al món del cinema.

La vida apassionant de Hedy Lamarr —jueva, nascuda a Àustria, casada amb un nazi, fugada als Estats Units i convertida en estrella— és el teló de fons d’un diàleg que es produeix ja en l’inici del declivi de l’actriu. Els seus invents —tecnologia de salt de freqüència d’ones, fonament del que avui són la wifi o el bluetooth— són cobejats per polítics i militars, però ningú no li'n vol reconèixer el mèrit. Pràcticament ja no actua, i viu sola amb el seu fill gairebé en la misèria. A més pateix de cleptomania i té un judici pendent per un robatori. Gairebé ningú no es recorda d’ella.

Al seu torn, Marilyn necessita prendre una decisió crucial. És l’any 1962: l’actriu ha estat (o està) embolicada amb els dos germans Kennedy; és el moment de la crisi dels míssils de Cuba; els companys de rodatge del seu darrer film, The Misfits, Clark Gable i Montgomery Cliff, han tingut una fi tràgica... L’actriu comença a fer-se gran. La seva dependència dels fàrmacs és angoixant. I també ho és la imatge que la indústria cinematogràfica ha construït d’ella; una imatge que no li permet tenir una vida i unes relacions normals.

Hipstory, dansa

Què
Dansa
Quan i on
08/05/2020 21:00 a 21:50
Preu
12 €
Venda d'entrades

A partir del 3 d'octubre a les taquilles del teatre Tarragona o en línia a tarracoticket.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Espectacle amb motiu dels actes de celebració del Dia Internacional de la Dansa.

Hipstory és un espectacle lúdic i didàctic que explica la història del hip-hop, tant de les seves vessants musicals com del ball, des de la dècada dels seixanta fins a l’actualitat. Mitjançant explicacions coreogràfiques i gags humorístics, cinc ballarins i un músic ens ensenyaran en directe les diferències entre els estils més singulars, com popping, locking o b-boying, entre d’altres. També es parlarà del beatbox, de l’scrath i de la música funk.

A través d’històries narrades mitjançant la dansa, aquest espectacle aproparà aquest gènere als joves i farà que el públic tingui una participació molt activa durant tota l’estona. L’objectiu dels intèrprets és contagiar les ganes de ballar hip-hop a tothom i transmetre els llenguatges positius. Una experiència única per emocionar-se a partir de la dansa i la música!

Vídeo: www.youtube.com/watch?v=UMzQJBwKlFg

Concert de Primavera BUMT

Què
Música
Quan i on
09/05/2020 19:00 a 20:00
Preu
12€/10€/9€
Venda d'entrades

Horari de taquilles Teatre Tarragona

  • Dimecres, d’11 a 13 h
  • Dijous i divendres, d’11 a 13 h i de 17 a 19h

En línia www.tarracoticket.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

La banda simfònica Unió Musical de Tarragona porta més de 25 anys omplint de música els carrers i teatres de la ciutat i d’arreu. En aquesta ocasió, podrem gaudir d’un concert que ens servirà per descobrir l’àmplia gama de colors de la formació. Una bona manera de donar la benvinguda a l’explosió d'emocions i de colors que ens porta la primavera a través de la música de la BUMT!

PREU: 12 €. 10 € platea per a majors de 65 anys i menors de 25 anys. 9 € per als socis de la BUMT

Macbeth, òpera

Què
Música
Quan i on
17/05/2020 18:00 a 20:45
Preu
48/52 €
Venda d'entrades

A partir del 3 d'octubre a les taquilles del teatre Tarragona o en línia a tarracoticket.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Cor Amics de l’Òpera de Sabadell

Orquestra Simfònica del Vallès

Macbeth és la desena òpera de Giuseppe Verdi. El text és de Francesco Maria Piave, amb significatives aportacions del compositor, i es basa en la tragèdia de Shakespeare (1605). Estrenada al Teatre della Pergola de Florència el 14 de març de 1847, forma part de la primera etapa de Verdi, i és una obra de gran importància en la trajectòria creativa del compositor. 

El Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès interpretaran aquesta òpera, dividida en quatre actes i sobretitulada en català. Narra la història del noble escocès Macbeth per arribar al tron a qualsevol preu, després d’una predicció feta per les bruixes i aconsellat per la seva muller.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal