Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Programació actual Espectacles Temporada

Espectacles de la Temporada

Tots els detalls sobre els espectacles programats

El Requiem de Mozart

EL REQUIEM DE MOZART: COR FRANCESC VALLS & SALVADOR MAS & OCM

Repertori: W. A. Mozart: Requiem, KV 626

Intèrprets

  • Cor Francesc Valls
  • Irene Mas, soprano
  • Tànit Bono, mezzosoprano
  • Marc Sala, tenor
  • Elías Arranz, baríton
  • Orquestra Simfònica Camera Musicae
  • Salvador Mas, director

 

Un final inacabat

Acomiadem aquesta temporada amb una de les obres més interpretades de Wolfgang Amadeus Mozart, en la compleció que ens ofereix el mestre Salvador Mas. Resulta curiós, si més no, que aquesta peça hagi arribat a ser tan coneguda sense ser una creació acabada del compositor austríac.

Hi ha molts mites al voltant d’aquesta obra: un estrany missatger que en va fer l’encàrrec, un moribund Mozart treballant sense descans en la composició fins al darrer moment, o un Salieri a peu del llit traslladant les idees de Wolfgang a la partitura. La imatge que ens n’ha deixat la pel·lícula Amadeus, de Miloš Forman, dista molt de la realitat.

L’any 1791, a banda de ser el darrer de la vida de Mozart, va ser un any molt productiu, i el Requiem no va ser la seva única obsessió. Altres obres molt conegudes de l’autor van veure la llum aquell mateix any: el Concert per a clarinet i orquestra o l’òpera La flauta màgica són alguns dels projectes que el van tenir ocupat mesos abans del fatídic desenllaç i que sí que va tenir temps d’enllestir.

Si bé és cert que Mozart va deixar moltes parts sense escriure, l’encarregat de completar el Requiem va ser el seu deixeble Franz Xaver Süssmayr. Ara bé, aquest gran èxit no hauria estat possible sense els inspiradors esborranys del gran mestre.

Història Cor Francesc Valls

Va ser fundat el novembre de 2003 per tal de participar de manera regular en les misses conventuals a la catedral de Barcelona, oferint-hi setmanalment un extens repertori de motets i cants polifònics en funció dels textos propis de cada dia litúrgic. Des del gener de 2015, Pere Lluís Biosca n’és el director titular.

El treball del Cor de Cambra Francesc Valls combina la interpretació tant de la polifonia religiosa de tots els temps com de les obres inèdites dels antics mestres de capella de la catedral de Barcelona. L’exemple més rellevant d’aquest procés de recuperació el trobem en El cant de la sibil·la, on s’han reconstituït el vestuari i la litúrgia del segle XVI, conservada als arxius capitulars. Anualment s’encarrega un cant final a un compositor de prestigi.

Què
Música
Quan i on
22/05/2021 20:30 a 22:30
Preu
35 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Joventuts Musicals

Adeu Peter Pan

Titelles

Adéu Peter Pan, Cia. Festuc Teatres

Edat recomanada: 4 a 10 anys

A la Maria, una nena amb molta imaginació, li encanten els contes, històries i aventures que li explica el seu avi, amb el qual passa totes les tardes jugant a ser Peter Pan.

Però de sobte, una nit, els nens perduts s’enduran la Maria de la seva habitació cap al País de Mai Més. Aleshores, les aventures les viurà en primera persona. Els pirates, la campaneta, els indis i tot l’imaginari que va escriure en James Matthew Barrie passaran a formar part de la seva realitat.

Una història molt tendra en la qual es plasma una realitat actual: el vincle entre els infants i els seus avis, i a més, la manera com els pares gestionen aquestes noves relacions familiars.

Un espectacle de titelles i actors, sensible i divertit, que buscarà en tot moment la complicitat de petits i grans amb una posada en escena que et captivarà des del primer moment.

Què
Activitats familiars, Teatre
Quan i on
23/05/2021 12:00 a 12:55
Preu
8 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

La Tràgica de Schubert. El Concert per a Violí de Beethoven

LA TRÀGICA DE SCHUBERT. EL CONCERT PER A VIOLÍ DE BEETHOVEN

Repertori

  • L. van Beethoven: Concert per a violí i orquestra op. 61
  • F. Schubert: Simfonia núm. 4, D. 417, “Tràgica”

Intèrprets

Alexandra Soumm, violí
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Andrea Marcon, director

Continuant amb les celebracions de l’Any Beethoven, en aquesta ocasió interpretarem el Concert per a violí i orquestra op. 61. Dos anys després de l’estrena de l’Heroica, el 1806, el llavors concertino i director de l’Òpera de Viena, Franz Clement, va encarregar al seu amic Beethoven un concert per a violí. Gràcies a aquesta proposta, estem al davant del seu únic concert per a aquest instrument solista. Les notícies que ens van arribar de l’estrena no van ser molt favorables, ja que el concert era d’una gran dificultat tècnica; a més, la pràctica d’incloure fragments virtuosos enmig del concert no va ajudar a la recepció de la peça. L’obra va caure en l’oblit fins que Joseph Joachim i Felix Mendelssohn la van recuperar el 1844.

El programa de concert es completa amb la Simfonia núm. 4 de Franz Schubert, escrita el 1816, quan el músic tenia dinou anys. El sobrenom de Tràgica, posat pel mateix autor, genera falses expectatives sobre el caràcter de l’obra. La Tràgica, que va ser la primera simfonia de Schubert escrita en tonalitat menor, no va ser estrenada fins vint anys després de la seva mort. Musicalment, hi trobem referències a obres de músics anteriors: l’acord inicial ens recorda l’obertura Coriolà, del mateix Beethoven, i més endavant hi sentim moments semblants al caos de La creació de Joseph Haydn.

Nascut a Treviso (Itàlia) l’any 1963, Andrea Marcon va iniciar els seus estudis musicals amb Vanni Ussardi i va diplomar-se en orgue i clavicèmbal. El 1983 es ​​trasllada a Basilea, on obté el diploma en Música Antiga. El 1985 guanya el Concurs Internacional de Bruges; l’any següent, el Concurs d’Orgue Paul Hofhaimer, a Innsbruck, i el 1991, el Concurs de Clavicèmbal de Bolonya. Des de llavors, desenvolupa una intensa activitat concertística en els més prestigiosos auditoris i festivals europeus com a director i com a solista d’orgue i clave.

Què
Música
Quan i on
01/06/2021 20:30 a 22:30
Preu
25 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Joventuts Musicals

Trilogia Shakespeare: Vaig ser pròsper

TRILOGIA SHAKESPEARE: VAIG SER PRÒSPER

De Projecte Ingenu i Marc Chornet

Durada: 1 h 15 min

Un home vell que en un altre temps fou pròsper. Una casa que en una altra època fou esplendorosa. Una filla. Runes de memòria per desenterrar. Vestigis d'un passat cert? Fabulacions per evitar l'oblit. L'última gran obra de Shakespeare, La tempesta, serveix com a punt de partida a Projecte Ingenu per a una exploració de la naturalesa de la senectut humana. Després de Hamlet i Romeu i Julieta, la companyia tanca una trilogia shakespeariana endinsant-se de ple en un teatre físic, poètic, a voltes abstracte, a voltes terrenal. De quina matèria estem fets? Estem fets de la matèria dels records.

Una creació original inspirada en La tempesta, de William Shakespeare.

Espectacle sense text.

 

 

Què
Teatre
Quan i on
04/06/2021 20:30 a 21:45
Preu
18 € - Pack trilogia Shakespeare: 36 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Trilogia Shakespeare: Romeu i Julieta

TRILOGIA SHAKESPEARE: ROMEU I JULIETA
De Projecte Ingenu i Marc Chornet

Romeu i Julieta és la història d'un primer i últim amor. La història de dos joves per desprendre's del llegat d'odi que no els deixa estimar, que no els deixa estimar-se. Quan es coneixen, l'amor dels ingenus Romeu i Julieta és pur, complet, absolut. Aquest goig només dura un instant. El moment de saber que aquest amor estarà condicionat per l'odi entre les seves famílies és l'inici d'un destí fatal que acaba amb la mort dels amants. L'herència els assassina. Romeu i Julieta és la història de la impossibilitat de desprendre's del propi llegat.


 

Què
Teatre
Quan i on
05/06/2021 20:30 a 21:30
Preu
18 € - Pack trilogia Shakespeare: 36 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Trilogia Shakespeare: Hamlet

TRILOGIA SHAKESPEARE: HAMLET

De Projecte Ingenu i Marc Chornet

Durada: 2 h 10 min

Hamlet forma part de la història, no només literària sinó també social i universal. Hamlet ha esdevingut un mite en la societat occidental i, com a tal, les seves múltiples facetes ens parlen de cadascun dels enigmes de la personalitat de l'ésser humà. La moral i la tradició es qüestiona davant la injustícia i els complots del poder. Una obra rabiosament actual.

La revisió de l'obra de William Shakespeare ens permet entrar en els grans temes de la humanitat al llarg de la història, i sobretot actuals: l'amor, la traïció, la societat versus la intimitat, l'art, la política, la gelosia, l'enveja, la família, la monarquia, els rols de gènere, l'educació, la guerra, el més enllà, la fe, etc.

Hamlet som nosaltres en les fases d'adolescència, de vida adulta, de maduració i finalment de mort. La gran qüestió de la vida i la mort segueix sent, en totes les nostres etapes, ser o no ser: aquest és el dilema.

 

Què
Teatre
Quan i on
06/06/2021 19:00 a 21:10
Preu
18 € - Pack trilogia Shakespeare: 36 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona
Segells de reconeixement d’administració oberta