Esteu aquí: Inici Cultura i festes Teatre, dansa i música Teatres de Tarragona Programació actual Espectacles Temporada

Espectacles de la Temporada

Tots els detalls sobre els espectacles programats

[SUSPÈS] La Tràgica de Schubert. El Concert per a Violí de Beethoven

[CONCERT SUSPÈS PER RESTRICCIONS EN ELS VIATGES DELS INTÈRPRETS. DEVOLUCIÓ D'ENTRADES A PARTIR DEL 12 D'ABRIL]

Repertori

  • L. van Beethoven: Concert per a violí i orquestra op. 61
  • F. Schubert: Simfonia núm. 4, D. 417, “Tràgica”

Intèrprets

Alexandra Soumm, violí
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Andrea Marcon, director

Continuant amb les celebracions de l’Any Beethoven, en aquesta ocasió interpretarem el Concert per a violí i orquestra op. 61. Dos anys després de l’estrena de l’Heroica, el 1806, el llavors concertino i director de l’Òpera de Viena, Franz Clement, va encarregar al seu amic Beethoven un concert per a violí. Gràcies a aquesta proposta, estem al davant del seu únic concert per a aquest instrument solista. Les notícies que ens van arribar de l’estrena no van ser molt favorables, ja que el concert era d’una gran dificultat tècnica; a més, la pràctica d’incloure fragments virtuosos enmig del concert no va ajudar a la recepció de la peça. L’obra va caure en l’oblit fins que Joseph Joachim i Felix Mendelssohn la van recuperar el 1844.

El programa de concert es completa amb la Simfonia núm. 4 de Franz Schubert, escrita el 1816, quan el músic tenia dinou anys. El sobrenom de Tràgica, posat pel mateix autor, genera falses expectatives sobre el caràcter de l’obra. La Tràgica, que va ser la primera simfonia de Schubert escrita en tonalitat menor, no va ser estrenada fins vint anys després de la seva mort. Musicalment, hi trobem referències a obres de músics anteriors: l’acord inicial ens recorda l’obertura Coriolà, del mateix Beethoven, i més endavant hi sentim moments semblants al caos de La creació de Joseph Haydn.

Nascut a Treviso (Itàlia) l’any 1963, Andrea Marcon va iniciar els seus estudis musicals amb Vanni Ussardi i va diplomar-se en orgue i clavicèmbal. El 1983 es ​​trasllada a Basilea, on obté el diploma en Música Antiga. El 1985 guanya el Concurs Internacional de Bruges; l’any següent, el Concurs d’Orgue Paul Hofhaimer, a Innsbruck, i el 1991, el Concurs de Clavicèmbal de Bolonya. Des de llavors, desenvolupa una intensa activitat concertística en els més prestigiosos auditoris i festivals europeus com a director i com a solista d’orgue i clave.

Què
Música
Quan i on
01/06/2021 20:30 a 22:30
Preu
25 €
Venda d'entrades

La devolució de les entrades es farà a partir del 12 d'abril

Organitzat per
OCM

Trilogia Shakespeare: Vaig ser pròsper

TRILOGIA SHAKESPEARE: VAIG SER PRÒSPER

De Projecte Ingenu i Marc Chornet

Durada: 1 h 15 min

Un home vell que en un altre temps fou pròsper. Una casa que en una altra època fou esplendorosa. Una filla. Runes de memòria per desenterrar. Vestigis d'un passat cert? Fabulacions per evitar l'oblit. L'última gran obra de Shakespeare, La tempesta, serveix com a punt de partida a Projecte Ingenu per a una exploració de la naturalesa de la senectut humana. Després de Hamlet i Romeu i Julieta, la companyia tanca una trilogia shakespeariana endinsant-se de ple en un teatre físic, poètic, a voltes abstracte, a voltes terrenal. De quina matèria estem fets? Estem fets de la matèria dels records.

Una creació original inspirada en La tempesta, de William Shakespeare.

Espectacle sense text.

 

 

Què
Teatre
Quan i on
04/06/2021 20:30 a 21:45
Preu
18 € - Pack trilogia Shakespeare: 36 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Trilogia Shakespeare: Romeu i Julieta

TRILOGIA SHAKESPEARE: ROMEU I JULIETA
De Projecte Ingenu i Marc Chornet

Romeu i Julieta és la història d'un primer i últim amor. La història de dos joves per desprendre's del llegat d'odi que no els deixa estimar, que no els deixa estimar-se. Quan es coneixen, l'amor dels ingenus Romeu i Julieta és pur, complet, absolut. Aquest goig només dura un instant. El moment de saber que aquest amor estarà condicionat per l'odi entre les seves famílies és l'inici d'un destí fatal que acaba amb la mort dels amants. L'herència els assassina. Romeu i Julieta és la història de la impossibilitat de desprendre's del propi llegat.


 

Què
Teatre
Quan i on
05/06/2021 20:30 a 21:30
Preu
18 € - Pack trilogia Shakespeare: 36 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Trilogia Shakespeare: Hamlet

TRILOGIA SHAKESPEARE: HAMLET

De Projecte Ingenu i Marc Chornet

Durada: 2 h 10 min

Hamlet forma part de la història, no només literària sinó també social i universal. Hamlet ha esdevingut un mite en la societat occidental i, com a tal, les seves múltiples facetes ens parlen de cadascun dels enigmes de la personalitat de l'ésser humà. La moral i la tradició es qüestiona davant la injustícia i els complots del poder. Una obra rabiosament actual.

La revisió de l'obra de William Shakespeare ens permet entrar en els grans temes de la humanitat al llarg de la història, i sobretot actuals: l'amor, la traïció, la societat versus la intimitat, l'art, la política, la gelosia, l'enveja, la família, la monarquia, els rols de gènere, l'educació, la guerra, el més enllà, la fe, etc.

Hamlet som nosaltres en les fases d'adolescència, de vida adulta, de maduració i finalment de mort. La gran qüestió de la vida i la mort segueix sent, en totes les nostres etapes, ser o no ser: aquest és el dilema.

 

Què
Teatre
Quan i on
06/06/2021 19:00 a 21:10
Preu
18 € - Pack trilogia Shakespeare: 36 €
Venda d'entrades

A les taquilles del Teatre Tarragona i a entrades.tarragona.cat

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona

Irene Mas i Marc Serra. Recital de Lied

Irene Mas, soprano
Marc Serra, piano 

Aquest recital neix del repertori que va veure néixer aquest duo a nivell professional, primer a la Schubertíada de Vilabertran i uns mesos més tard al Palau de la Música Catalana. És per tant un repertori molt especial, pensat i treballat amb molta intensitat. L'eix central de l'programa és el cicle "fiançailles pour rire" de Francis Poulenc, una obra exigent que destaca per la seva originalitat, riquesa tímbrica i sofisticació harmònica. El concert es completa amb un bloc dedicat a Franz Schubert, gran referència i essència de el món de l'lied, per finalitzar amb un últim bloc dedicat a Eduard Toldrà.

Programa

Franz Schubert: Frühlingsglaube D. 686; Suleika I D. 720; An den Mond; Gretchen am Spinnrade; Nachstück
Francis Poulenc: La dame d’André; Dans l’herbe; Il vole; Mon cadavre est doux comme un gant; Violon; Fleurs
Eduard Toldrà: Abril; Maig; Recança; Cançó de l’oblit; Cançó de l’amor que passa

Què
Música
Quan i on
08/06/2021 19:00 a 20:05
Preu
10 €
Organitzat per
Joventuts Musicals

Bärhof Ensemble: La primera il·lusió

Celia Salas Escobar, flauta travessera
Mireia Góngora Moral, oboè
Lluís Casanova Martínez, clarinet
Clara Marimon Climent, trompa
Clara Canimas Furcarà, fagot
Jaume Guri Batlle, violí
Gemma Pujol Coderch, viola
Laura Peribáñez Artero,  violoncel
A determinar, contrabaix

La Il·lusió de quelcom nou, de treballar amb un compositor jove i de crear conjuntament. L'obra d'estrena va a càrrec de Jordi Cornudella, clarinetista graduat a l'ESMUC i un dels compositors amb més talent i projecció del panorama català. La Il·lusió de tocar Beethoven, en el 250è aniversari del seu naixement; poder créixer com a grup treballant una obra mestra com el seu "Septimino". El Septet de Beethoven, escrit l’any 1800, va esdevenir a l’època l’obra més popular del compositor que, encara mantenint-se dins l’estil clàssic, va donar un innovador protagonisme dual tant al clarinet com al violí.

Bärhof Ensemble és una formació cambrística constituïda per un grup de joves músics professionals amb una llarga trajectòria conjunta, especialment a través de la participació a la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i de l’aprenentatge dels seus professors convidats. Neix amb la voluntat de seguir tocant i estudiant conjuntament repertori de música de cambra. Aquest projecte musical treballa amb estades intensives, per així poder acollir aquells músics que segueixen els seus estudis a l’estranger, i pretén que la totalitat dels seus membres tingui la qualitat, motivació i emmotllament necessaris per a formar un grup de cambra de gran format. La preparació prèvia, el treball conjunt durant els assajos, la implicació individual i col·lectiva i les ganes de descobrir música contemporània i de joves compositors catalans, són alguns dels elements que caracteritzen aquesta formació. Ara per ara, Bärhof Ensemble ha participat en diferents festivals de música així com Notes als Parcs organitzat pel Festival Nits de Clàssica amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Girona i el Fringe Festival organitzat pel Festival de Torroella de Montgrí. També ha sigut formació resident del Centre d’Art Cal Massó a Reus, on Bärhof Ensemble va estrenar la primera obra encarregada pel grup, Caucuaüc del jove compositor català Jordi Cornudella. Bärhof Ensemble sorgeix d’un dia d’estiu, de la coneixença i l’amistat, dels anys de concerts i experiències musicals conjuntes, i de la il·lusió i la motivació de poder crear un projecte propi.

Què
Música
Quan i on
22/06/2021 19:00 a 20:00
Preu
10 €
Organitzat per
Joventuts Musicals

TAU - J. S. Bach. Motets

Com a clausura del TAU, Cicle de música a les esglésies, l’Ensemble O Vos Omnes proposa un gran concert amb la integral dels motets de J. S. Bach. Aquest és un repte que pocs cors podem plantejar-se, doncs l’exigència vocal, interpretativa i espiritual que demana la interpretació dels 6 motets en un sol concert està només a l’abast de grans professionals. És, sens dubte, una fita tant per a l’intèrpret com per al programador i l’oient. Poder assistir a la interpretació en directe dels sis motets del gran compositor alemany és una oportunitat que tot amant de la música barroca valora com un acte únic i transcendent. Serà, per tant, un excel·lent cartell per a tancar el cicle.

Amb aquest concert, l’Ensemble O Vos Omnes celebra el seu 10è aniversari.

PROGRAMA

J. S. Bach

  • Singet dem Herrn ein neues Lied (BWV 225)
  • Der Geist hilft unser Schwachheit auf (BWV 226)
  • Jesu, meine Freude (BWV 227)
  • Fürchte dich nicht, ich bin bei dir (BWV 228)
  • Komm, Jesu, Komm (BWV 230)
  • Lobet den Herrn, alle Heiden (BWV 230)

Ensemble O Vos Omnes

Xavier Pastrana, director

Què
Música
Quan i on
16/07/2021 21:00 a 22:00
Preu
15 €
Venda d'entrades

Pròximament

Organitzat per
Ajuntament de Tarragona i Ensemble O Vos
Segells de reconeixement d’administració oberta