Esteu aquí: Inici Dades Obertes Què és?

Què és?

Que son les dades obertes?

La filosofía de les dades obertes (open data, en anglès) té per objectiu posar a disposició de la ciutadania les dades que gestiona l'administració pública, d'una forma oberta i fàcil de reutilitzar. Qualsevol persona pot analitzar, reutilitzar i difondre aquestes dades, creant nous serveis a partir d'aquestes dades.

Open data o obertura d'informació del sector públic és un moviment impulsat per les administracions públiques amb el principal objectiu d'aprofitar al màxim els recursos públics disponibles, exposant la informació generada o custodiada per organismes públics, permetent el seu accés i reutilització per al bé comú i per al benefici de persones i entitats interessade

TGN Dades Obertes

Tarragona Dades Obertes, s'emmarca dins de l'estratègia de Tarragona Digital 2022, en el programa de Govern Digital, Obert i Transparent, fomentant la creació d'un ecosistema i d'una economia digital a la vegada que la innovació digital al sector públic i la implicació entre les empreses, les administracions, el món acadèmic, les organitzacions, les comunitats i les persones.

Tarragona Dades Obertes, no és un projecte en sí mateix, sinó un procés de transformació de l'Administració pública mitjançant el qual, tota la informació gestionada per les entitats públiques municipals haurà de ser exposada públicament per defecte, permetent la seva reutilització.

En la mesura del possible, aquests recursos seran exposats de forma oportuna. Així mateix, les dades que es publiquin haurien de tenir un gran nivell de detall i ser precises, evitant manipulacions innecessàries com agregacions o altres operacions que distorsionin la dada primària i atòmica.

Les dades publicades seguirà els principis d'universitat tecnològica, permetent l'accés a qualsevol col·lectiu al que li sigui d'eventual interès.

Què es pot fer amb Dades Obertes?

L'objectiu d'ús de les Dades Obertes, és que tant la ciutadania com empreses generin productes i serveis de valor afegit d'utilitat per la societat, basant-se en les dades públiques. La informació està disponible per totes les persones, i es poden crear serveis tant de pagament com gratuïts.

Per a qui?

Les dades estan dirigides a tota persona i/o empresa que usant les dades de l'Administració, vulguin crear nous serveis o productes

Innovació

Les persones i empreses podran treure el màxim partit dels productes i serveis prestats basats en la reutilització d'aquesta informació pública. El projecte TGN Dades Obertes facilitarà la reutilització dels recursos oferint la informació adequada de forma processable automàticament, habilitant l'eficiència del processament a través de les últimes i més avançades tecnologies, a ser possible, seguint els estàndards i protocols més populars en cadascun els sectors

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat