Esteu aquí: Inici Educació Arts i educació Arts visuals i plàstiques

Arts visuals i plàstiques

Arts visuals i plàstiques

Formen part d'aquest projecte 23 escoles d'educació primària i 3 escoles d'educació especial, amb una incidència a mestres i alumnes. La finalitat és aportar coneixement al professorat i a l'alumnat en les formes d'expressió que pot oferir el llenguatge visual i plàstic.

És un projecte global d'educació visual i plàstica: continguts, metodologia de treball i l'assessorament d'un especialista.

Cada curs es dissenya un projecte diferent, procurant relacionar-lo amb l'entorn natural, social o artístic.

La participació de les escoles en el programa és voluntària i condicionada a un acord del claustre.

Plàstica a l’escola

Iniciat fa uns 23 anys, és un projecte d'assessorament d'educació artística, visual i plàstica adreçat a les escoles públiques de primària de Tarragona i a les escoles d’educació especial. Inicialment es va dotar amb dos professors/es però des de fa uns 16 anys es va estabilitzar en quatre professores les quals condueixen el projecte actualment. L’objectiu inicial del projecte fou donar assessorament als mestres amb una visió més contemporània i relacionada amb l’entorn social, artístic i tècnic. La finalitat és introduir al professorat i a l’alumnat en el coneixement i en les formes d’expressió que pot oferir l’art visual i plàstic, per tal de desenvolupar una posició crítica i pluralista.

Seminaris Visual i plàstica a l'Educació infantil

Projecte iniciat el curs 2010-2011 amb la finalitat d’incidir en tota la franja d’Educació Infantil (o-6). Inicialment s’adreçava al professorat d'Educació Infantil dels centres públics i de les Llars d'infants Municipals.

Arbre dels desitjos

Es va iniciar el desembre de 2008 des de l'alcaldia. L'any 2009 l'IMET va exercir com a col·laborador i actualment ja es porta tot el procés de coordinació entre els diferents departaments que hi col·laboren. L'objectiu del projecte és fer partícips als infants de l’esperit nadalenc amb les seves aportacions emocionals vers aconseguir una Tarragona i un món millor. S'adreça als alumnes de 3er i 4rt de primària de totes les Escoles de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta