Esteu aquí: Inici Educació Participació Jornades d'Òrgans de Participació Escolar I Jornada d'Òrgans de Participació Escolar

I Jornada d'Òrgans de Participació Escolar

Jornada d'Òrgans de Participació Escolar (celebrada el 12 de desembre de 2009)

L'educació és fruit de la participació de tots els sectors implicats, cadascun en el grau i nivell que li correspon. Cal establir els mecanismes per fer possible i eficaç la participació de tots i cada un dels sectors. Els consells escolars de centre són els òrgans que han de canalitzar aquesta participació, però cal optimitzar-ho per tal d’assolir la necessària participació i implicació de tots els sectors de la comunitat educativa escolar.

Per aquest motiu l'Ajuntament de Tarragona va organitzar la Jornada d'Òrgans de Participació Escolar, que tingué lloc el dissabte 12 de desembre de 2009 al matí a les instal·lacions de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (av. de Ramón y Cajal, 70).

Amb aquesta jornada hem volgut conèixer la realitat dels consells escolars de centres de Tarragona, mitjançant la participació dels diferents sectors implicats i els diferents nivells i graus educatius, per analitzar i proporcionar mecanismes de millora.

També hem volgut reflexionar respecte la funció que han de jugar els membres dels òrgans de participació escolar, per potenciar el seu paper i reforçar els consells escolars de centre com a òrgans amb competències decisòries i de gestió, i no només consultives.

A qui ha anat dirigida la jornada?

  • A tots els membres dels consells escolars de centre (CEC).
  • Als membres del Consell Escolar Municipal (CEM).
  • A la comunitat educativa en general.
  • Als representants municipals del consells escolars de centre.
  • Als tècnics municipals.

Programa de la jornada

La jornada incloïa una conferència marc, una taula rodona i diferents tallers simultanis. Per consultar els ponents i el detall de les activitats es pot consultar el programa de la jornada.

Conclusions i material de la jornada

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat