Esteu aquí: Inici Activació Econòmica, Treball i Comerç Comerç Mercats Mercat Central

Mercat Central

Mercat Central de Tarragona. Edifici modernista remodelat

Mercat Central

Mercat Central. Foto: David Oliete.

 

El Mercat Central de Tarragona, un edifici modernista situat a la plaça Corsini, és el símbol del comerç de proximitat al centre de Tarragona. 

 

Història

Va ser projectat per l'arquitecte Josep M. Pujol de Barberà i es va inaugurar el 26 de desembre de 1915.

El seu projecte de remodelació, inaugurat el març de 2017, és l'obra pública més important feta fins al moment a Tarragona. A càrrec de l'enginyer Rafael Cabré Villalobos amb la col·laboració de l'arquitecte Jesús Molina Aragonés i l'arquitecte tècnic Josep Maria Navarro Garcia, ha respectat bona part de l'estructura original d'aquest edifici catalogat.

Així, un segle després, s'ha estrenat un edifici modernista amb motius decoratius, la serralleria, les columnes de forja, les cintes metàl·liques i la reproducció de la coberta original, amb un cost total de remodelació de 47 milions d'euros.

 

Característiques del Mercat Central

Interior de la remodelació del mercat. Foto: David Oliete
Interior de la remodelació del mercat. Foto: David Oliete

El Mercat Central compta amb una superfície total de 22.248 metres quadrats, dels quals  9.704 es destinen a la logística, així els venedors poden disposar d'un espai on efectuar la càrrega i descàrrega de mercaderies en òptimes condicions i sense causar molèsties al veïnat.

Dels 2.505 metres quadrats que corresponen a la seva planta, 796 estan ocupats per 8 locals comercials i 40 parades, la tipologia de les quals és la següent:

  • 16 de carn, xarcuteria, aus i precuinats
  • 10 de peix i marisc
  • 8 de fruita i verdura
  • 6 de pesca salada, fruits secs, fleques o bars

Tal com reclamaven els comerciants i veïns de la zona, sota s'hi han construït un total de 330 places d'aparcament distribuïdes en dues plantes, que se sumen i estan connectades amb les 423 que ja existien sota la plaça Corsini.

 

Altres mercats de la ciutat.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat