Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2009 El Servei Municipal d'Ocupació proporciona orientació professional a 1.500 estudiants d'ESO i FP

El Servei Municipal d'Ocupació proporciona orientació professional a 1.500 estudiants d'ESO i FP

El Servei Municipal d'Ocupació proporciona orientació professional a 1.500 estudiants d'ESO i FP

Durant el curs 2008 - 09 s'han realitzat 185 activitats de taller adreçades als joves
05/08/2009
El Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona, amb el suport de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, ha impartit un total 185 sessions d’orientació professional durant el curs 2008-2009. Els beneficiaris han estat un total de 1.500 joves estudiants d’educació secundària i formació professional superior.
 
Aquestes sessions d’orientació han estat impartides amb la col·laboració de diferents agents del territori, mitjançant un total de 185 activitats de taller, 81 de les quals adreçades a alumnes d’FP (870 participants) i 104 adreçades a alumnes d’ESO (604 participants). Aquestes tallers s’han adreçat a grups aula sencers, amb el criteri general d’impartir dues sessions simultànies per tal de garantir la qualitat de la proposta formativa amb l’assistència d’una mitjana d’entre 11 i 12 alumnes per taller.
 
Els alumnes de 3r i 4t d’ESO han rebut, mitjançant tres sessions diferenciades, les pautes necessàries per a la definició del seu propi projecte professional (sessions de comprensió i anàlisi dels factors d’ocupabilitat, de suport a la definició de l’objectiu professional i de coneixement del mercat laboral). Addicionalment, cadascun dels 604 alumnes d’ESO ha rebut una edició especial de materials d’orientació –amb fitxes d’exercicis- per poder treballar sobre aquests temes –ja sigui individualment o grupalment en horari de tutoria- més enllà de les sessions de taller ofertes per l’Ajuntament de Tarragona. A banda de l’SMO, diverses entitats han aportat talleristes especialitzats/des, entre les quals Acció Jove i Avalot (branques juvenils dels sindicats més representatius), la Fundació FIAS, la Fundació Casal l’Amic i la cooperativa Cerca SCCL. La proposta formativa –de caràcter extensiu- es complementa amb la intervenció, més intensiva, del programa d’orientació Coneix i Decideix, que centra els esforços en els/les alumnes amb major necessitat de suport i orientació acadèmico-professional.
 
Els alumnes de CFGM i CFGS han participat en 56 sessions de taller per al coneixement de les tècniques de selecció de personal. Els tallers han estat impartits per professionals especialitzats en coaching i processos de selecció. L’objectiu de les sessions ha estat complementar l’assignatura de Formació i Orientació Laboral amb una proposta formativa de la màxima qualitat. Alguns alumnes de FP també han rebut formació en alguna de les 25 sessions sobre autoocupació que han estat impartides amb la col·laboració de la Càtedra URV-Empresa.
 
Han participat en el projecte un total de 12 centres públics i concertats amb estudis d’ESO, així com set centres que imparteixen formació professional. Els centres -alguns dels quals ja van participar durant el curs 2007-2008 amb una primera versió pilot del projecte- han fet una valoració molt positiva de l’experiència.
Segells de reconeixement d'administració oberta