Esteu aquí: Inici Activació Econòmica, Treball i Comerç Notícies Notícies 2011 L'Ajuntament destina 1,8 milions d'euros al foment de l'ocupació i al desenvolupament econòmic

L'Ajuntament destina 1,8 milions d'euros al foment de l'ocupació i al desenvolupament econòmic

« Setembre 2019 »
Setembre
DlDtDcDjDvDsDg
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

L'Ajuntament destina 1,8 milions d'euros al foment de l'ocupació i al desenvolupament econòmic

L'Ajuntament destina 1,8 milions d'euros al foment de l'ocupació i al desenvolupament econòmic La consellera Lola Herrera ha presentat els projectes de foment de l'ocupació per al 2011
La consellera Lola Herrera afirma que d'aquesta manera es posa "en primera línia la creació de llocs de treball, l’aposta per la formació i el suport a les empreses de la ciutat"
18/01/2011

L’Ajuntament de Tarragona destinarà enguany més d’1’8 milions d’euros a projectes de desenvolupament econòmic, programes d’orientació i formació per millorar l’ocupació i a la contractació d’aturats. A través del Servei Municipal d’Ocupació, l’Ajuntament de Tarragona ha aconseguit 1.828.180,44 euros  de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu pel desenvolupament de diversos programes i projectes.

La consellera d’Empreses, Formació, Ocupació, Consum i Llicències, Lola Herrera ha explicat: “l’Ajuntament de Tarragona continua posant en primera línia la creació de llocs de treball, l’aposta per la formació i el suport a les empreses de la ciutat”. Els fons obtinguts es destinaran a:

Plans d'ocupació

1.141.000 euros, per a la contractació de 163 persones en situació d’atur.

Suma't - Menors de 25 anys

251.939 euros per formar i orientar a 61 joves en oficis:

 • Comerç i màrqueting,  a l’IES Vidal i Barraquer
 • Electricitat i electrònica, a l’IES Comte de Rius
 • Imatge personal, a l’IES Cal·lípolis
 • Transport i manteniment de Vehicles, a l’IES Pere Martell
 • Hostaleria i Turisme, al Centre Alimentari Mediterrània
 • Fusteria, al Gremi de Fusters

Tots els participants faran 100 hores de formació en matèries instrumentals (idiomes, informàtica...) i un mínim de 280 hores en formació profesional. L’objectiu és facilitar que aquests joves aconsegueixin el certificat de finalització de la ESO i que adquireixin coneixements teòrics i pràctics en un ofici determinat per tal d’ajudar-los a elegir una professió en què desenvolupar la seva carrera laboral.

Reinicia't - Majors de 50 anys

L’SMO contractarà 3 tècnics/es experts en orientació laboral per fer un seguiment exhaustiu a nivell d’orientació i inserció laboral de les 288 persones, majors de 50 anys,  que participaran al programa Reinicia't. L’import atorgat a l’SMO per aquest programa és de 363.120 euros. El programa té una durada de 2 anys i ha de garantir la inserció del 35% dels participants.

Programes de desenvolupament local

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament 72.121 euros pel desenvolupament de diversos projectes que contribuiran a millorar les oportunitats econòmiques i laborals a la ciutat.

En concret es desenvoluparan les següents accions:
 • Estudi socioeconòmic de Tarragona, per obtenir una anàlisi de la situació actual i programar actuacions adequades al territori.
 • Campanya de captació d’inversions per la ciutat
 • Elaboració d’un cens de polígons industrials
 • Posada en marxa de l’Observatori socioeconòmic de Tarragona que contribuirà a l’atracció d’inversions i al disseny de polítiques actives necessàries per Tarragona
 • Organització de la Setmana de l’ocupació
 • I Fira de la Formació Professional i l’Ocupació organitzada conjuntament amb l’Institut Municipal d’Educació.

Totes aquestes accions seran cofinançades per l’Ajuntament i el SOC.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat