Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2011 L'Espai Jove "Kesse" projecta el cicle de cinema "Interdiàlegs: de la imatge a la paraula"

L'Espai Jove "Kesse" projecta el cicle de cinema "Interdiàlegs: de la imatge a la paraula"

L'Espai Jove "Kesse" projecta el cicle de cinema "Interdiàlegs: de la imatge a la paraula"

Tindrà lloc els dijous i dissabtes a partir del dia 25 d'agost i fins el proper 17 de setembre
L'Espai Jove "Kesse" projecta el cicle de cinema "Interdiàlegs: de la imatge a la paraula" Cartell del cicle "Interdiàlegs: de la imatge a la paraula"
24/08/2011

A partir del dijous 25 d’agost, i durant tots els dijous i dissabtes fins el 17 de setembre, l’Espai Jove Kesse  acull el primer cicle de cinema centrat en la dona immigrant. El cicle du per títol “Interdiàlegs: de la Imatge a la paraula” i es de caràcter gratuït.

En ell s’hi podran veure set ficcions i un documental que oferiran  històries on l’emigració serà el centre d’una trama, de vegades còmica, la major part tràgica i, en ocasions, sinistra. Però també s’escoltarà la veu dels assistents, es podran compartir opinions, destriar entre prejudicis i referències culturals i, en definitiva, demostrar que explicar les pròpies experiències és un fet enriquidor. Per completar aquests debats es convidaran persones que aportin experiències en primera persona.

Però el cicle també vol oferir una aportació pel que fa als valors cinematogràfics: el llenguatge audiovisual, la tècnica narrativa, la interpretació.... És per això que el col·lectiu de l’Associació d’Artistes Audiovisuals de Tarragona donarà suport a aquesta vessant del cicle i convidarà a professionals del món del cinema. Podrem gaudir de les presentacions de la crítica de cinema Esther Ferré i també dels mateixos autors, com la directora tarragonina Anna Bofarull que ens explicarà el què i el com del seu documental Hammada.
 
La programació del cicle és la següent:
 
Dijous 25 d’agost. Honeymoons, de Goran Paskaljevic, Sèrbia 2009. 95 ‘. Dues parelles, una d’Albània i una altra sèrbia, deixen els seus països per anar a “occident”, a la recerca d’una vida millor, on poden cercar les seves oportunitats, a Itàlia i a Àustria. El film relata els conflictes de homes i dones de l’Est migrades a la CEE, a un país llatí i un altre del Nord.
 
Dissabte 27 d’agost. Frozen River, de Courtney Hunt. Estats Units 2008. 97’. Per un cataclisme familiar una dona està a punt de perdre-ho tot. A situacions desesperades, remeis extrems. Coneix a una dona que li ofereix guanyar diner ràpid: passar il·legalment emigrants per la frontera entre Canadà i Estats Units. Aquest film va guanyar a Sundance 2008.
 
Dijous 1 de setembre. Un franco 14 pesetas, de Carlos Iglesias. Espanya 2006. 105’. Retrat de la llarga postguerra espanyola, als anys 60, ja que aquí la pobresa estava incrustada a la pell dels molts perdedors. I com molts no van tenir més remei que emigrar al Nord. En aquest cas a Suïssa. El trauma de deixar una Espanya rural i tancada. O potser l’alegria de conèixer altres realitats més enriquides, i no només econòmicament.
 
Dissabte 3 de setembre. El silencio de Lorna, de Jean-Pierre Dardenne i Luc Dardenne. Bèlgica 2008. 105’. Lorna és una jove albanesa que emigra a Bèlgica, i lluita per acomplir el seu somni d’obrir un bar. Bon cinema negre sobre el que estem disposats a fer en situacions d’extrema necessitat, o més encara, on podem caure en situacions d’enorme debilitat. Premi a Cannes al millor guió 2008.
 
Dijous 8 de setembre. Hammada, d’Anna Bofarull. Espanya 2009. 82’. Un documental de la tarragonina Anna Bofarull que segueix la vida de Dadah, un noi que viu en un camp de refugiats Sahrauís. A través dels seus ulls ens explica el patiment quotidià d’homes i dones discriminats i exiliats a la seva pròpia terra.
 
Dissabte 10 de setembre. Flores de otro mundo, d’Icíar Bollaín. Espanya 1999. 116’. Un poble sense dones en l’Espanya rural. Els homes organitzen una festa de solters, que propiciarà relacions possibles i impossibles. Sobretot explica la immigració de manera divertida i emocionant, amb històries de dones sud-americanes al medi rural espanyol. Va rebre el premi de la Crítica a Cannes 1999.
 
Dijous 15 de setembre. Forasters, de Ventura Pons. Espanya 2008. 105’. Una família que tot just ha rebut un fort cop, entra en contacte amb uns veïns “forasters”. Un drama que tracta com els catalans reaccionem davant del conflicte, tant en termes personals com socials. Magnífic guió de Sergi Belbel.
 
Dissabte 17 de setembre. Babel, de González-Iñárritu. Estats Units 2006. 142’. Uns nois enmig del desert del Marroc juguen amb el rifle de son pare. Quan es dispara, la vida de 4 grups de persones que no es coneixen de res en 3 continents diferents xoca i canvia dràsticament. Un guió excel·lent i un repartiment de luxe, Iñárritu signa una pel·lícula que va obtenir un munt de premis, entre ells un Òscar a la millor banda sonora.
 
Aquesta proposta de projeccions tindrà lloc a la sala d’audiovisuals situada a la planta primera de l’Espai Jove “kesse” (C/ Sant Antoni Maria Claret 12-14). L’entrada serà gratuïta i permetrà l’accés lliure en funció de l’aforament de la sala. L’hora per a totes les pel·lícules serà a les 22h.
 
El cicle Interdiàlegs es coorganitza amb l’Associació d’Artistes Audiovisuals de Tarragona i compta amb el suport del Fons Europeu per la Integració del Ministerio de Trabajo e Immigración.
 
 
Segells de reconeixement d'administració oberta