Esteu aquí: Inici Actualitat Notícies 2018 Tarragona comptarà aquest mes de maig amb una llançadora d'ocupació

Tarragona comptarà aquest mes de maig amb una llançadora d'ocupació

Tarragona comptarà aquest mes de maig amb una llançadora d'ocupació

Tarragona comptarà aquest mes de maig amb una llançadora d'ocupació El director de Fundación Telefónica Catalunya, Joan Cruz; el conseller de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca; i la portaveu de la Fundació Santa Maria la Real, Soraya de las Sías. Foto: Mauri.
Es tracta d'una iniciativa conjunta de Tarragona Impulsa, la Fundación Santa María la Real i Fundación Telefónica
05/04/2018

L'Ajuntament de Tarragona, la Fundación Santa Maria la Real i la Fundación Telefónica col·laboren per posar en marxa aquest mes de maig una Llançadora d'Ocupació en la ciutat. Per a això, compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.


La llançadora comptarà amb 20 places, destinades a persones aturades amb edats compreses entre els 18 i els 59 anys, de qualsevol nivell formatiu i experiència professional. Comptaran amb el suport d'un tècnic especialitzat durant cinc mesos per activar i optimitzar la cerca de treball.


Les persones interessades en aquest programa d'orientació laboral gratuït, pel qual ja han passat 9.000 persones a tot l'Estat amb un percentatge d'inserció laboral que s'acosta al 60%, disposen fins al 2 de maig per inscriure al web de Lanzadera de Empleo o a les instal·lacions de Tarragona Impulsa.


L'anunci l'han fet aquest dijous en roda de premsa el conseller de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca; el director de Fundación Telefónica Catalunya, Joan Cruz i la portaveu de la Fundació Santa Maria la Real, Soraya de les Sías.


"El programa Lanzadera de Empleo permetrà millorar les competències i habilitats de 20 persones desocupades del territori. Des de l'Ajuntament de Tarragona estem encantats de col·laborar amb la Fundació Telefónica i la Fundació Santa Maria la Real per acollir la iniciativa a la ciutat, que complementa els programes de formació, orientació i ocupació que ja es desenvolupen a Tarragona Impulsa", ha assegurat Francesc Roca.


Persones destinatàries
La Lanzadera de Empleo anirà destinada a 20 persones desocupades, amb edats compreses entre els 18 i els 59 anys. Les persones participants podran tenir qualsevol nivell formatiu (ESO, Formació Professional, Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries) i procedir de qualsevol sector laboral, tinguin o no experiència prèvia.


Què faran a la Llançadora?
Les 20 persones que resultin seleccionades es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per l'Ajuntament. Amb la guia i orientació d'un tècnic especialitzat duran a terme diverses activitats per optimitzar la cerca de treball: tallers d'autoconeixement i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i recerca de feina 2.0; entrenament d'entrevistes personals; elaboració de mapes d'ocupabilitat i visites a empreses.


Optimitzar la recerca laboral
"La llançadora no és un mer curs per actualitzar el currículum. Tampoc és una agència de col·locació on donem feina als participants. És un programa intensiu per ajudar a persones desocupades a activar i optimitzar la cerca de treball en el mercat actual, amb noves tècniques que els permetin guanyar confiança i seguretat en les entrevistes, i amb noves activitats que els acostin al teixit empresarial", ha detallat la representant de Fundació Santa Maria la Real.


Eina eficaç
"Les llançadores són un projecte il·lusionant i innovador en el seu enfocament i en la seva aposta per entendre el treball col·lectiu com una manera de superar la situació d'atur. Des de Fundació Telefónica donem suport a aquesta iniciativa buscant ser un agent multiplicador que potenciï els seus bons resultats, ajudant a persones desocupades a trobar el seu camí laboral", ha afegit Joan Cruz.


Termini d'inscripció
Les persones interessades a participar en el programa, de caràcter gratuït i voluntari, disposen fins al 2 de maig per inscriure a través del web de la Lanzadora de Empleo o en format presencial a les dependències de Tarragona Impulsa (Espai Tabacalera. M1, planta 2), situades a l'avinguda Vidal i Barraquer de la ciutat. L'horari d'atenció al públic serà de 8 a 20 h, de dilluns a dijous; i de 8 a 15 hores els divendres.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat