Esteu aquí: Inici Qui som? Butlletí Tarragona Impulsa Informa Butlletins anteriors Butlletins 2010 Butlletí T-Impulsa 10 Notícies socioeconòmiques ACC1Ó guanya el projecte Enterprise Europe Network de suport a les pimes catalanes

ACC1Ó guanya el projecte Enterprise Europe Network de suport a les pimes catalanes

ACC1Ó, l’agència per la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, ha guanyat la licitació per formar part de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN), finançada per la Direcció General d’Empresa i Indústria de la Comissió Europea, i que té com objectiu ajudar a les petites i mitjanes empreses a desenvolupar el seu potencial i aconseguir que siguin més competitives.

Amb aquesta licitació, ACC1Ó estendrà dos anys més el contracte amb l’EEN, amb la qual col•labora des del 1995, i rebrà un cofinançament d’1,2 milions d’euros, que seran destinats a ajudar les pimes catalanes.

L’EEN dóna servei a més de 45 països i ofereix una plataforma de suport a les petites i mitjanes empreses a través de 570 organismes com ara cambres de comerç, agències de desenvolupament, centres tecnològics i instituts de recerca. ACC1Ó i la Cambra de Comerç de Barcelona formen part de l’únic consorci de la xarxa a Catalunya.

L’ENN a Catalunya ajuda les pimes en la cerca de socis tecnològics internacionals i comercials, a banda d’afavorir l’accés de les empreses a informació europea, licitacions i programes europeus de finançament a la recerca, desenvolupament i innovació.

Els serveis que ofereix ACC1Ó en el marc de la xarxa i amb el suport d’altres entitats catalanes s’estructuren al voltant de tres grans eixos estratègics: serveis d’internacionalització, serveis de transferència tecnològica internacional i serveis de promoció del 7è Programa Marc.

Actuacions al Mobile World Congress i a la fira MEDICA

Entre les activitats d’ACC1Ó dins l’ENN per l’any 2011, destaca l’organització en el marc del Mobile World Congress de prop de 1.000 trobades tecnològiques entre 330 empreses d’arreu del món, amb l’objectiu d’impulsar acords de transferència tecnològica a nivell internacional.

Al novembre organitzarà la participació d’entitats catalanes a la fira MEDICA —certamen de referència del sector mèdic a Europa, que tindrà lloc a Düsseldorf (Alemanya)— per tal de trobar socis comercials i tecnològics.


Font: Butlletí notes de premsa 06-04-2011

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat