Esteu aquí: Inici Qui som? Butlletí Tarragona Impulsa Informa Butlletins anteriors Butlletins 2010 Butlletí T-Impulsa 10 Notícies socioeconòmiques L'Agència Catalana de Turisme promociona el Turisme Familiar a Londres davant un centenar d'agents de viatges britànics

L'Agència Catalana de Turisme promociona el Turisme Familiar a Londres davant un centenar d'agents de viatges britànics

Més d’un centenar d’agents de viatge i turoperadors de Londres, Birmingham i Liverpool  van participarar a les jornades comercials que va dur a terme l’Agència Catalana de Turisme (ACT), adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, per promoure el turisme familiar al mercat britànic vinculat al producte de sol i platja.

En les tres presentacions, l’ACT va explicar la marca d’especialització Destinació de Turisme Familiar (DTF) que aporta un valor afegit que té també com objectiu contribuir a l’especialització i el foment de la qualitat de les destinacions madures de sol i platja.

L’objectiu principal d’aquestes trobades va ser potenciar el networking entre els empresaris catalans i els operadors estrangers per facilitar la comercialització dels municipis certificats com a DTF. Així, a més de les presentacions, els professionals britànics van poder aprofundir en les característiques d’aquestes destinacions amb les entrevistes comercials que  es van dur a terme amb el grup d’empresaris i representants d’entitats de promoció catalans que hi participen.

Durant l’any 2010, Catalunya va rebre 1,4 milions de turistes britànics, que representen el 10,3% del total de turistes estrangers que van arribar a la destinació catalana. L’estada mitjana d’aquests turistes a Catalunya va ser de 7,6 dies, i van generar més d’11 milions de pernoctacions.

Dintre de l’oferta catalana, el sol i platja és la motivació principal per als turistes britànics. Dintre d’aquest producte, l’ACT aposta per les propostes de les DTF per incentivar els viatges en família d’aquest mercat.

Aquesta és una de les accions que l’ACT durà a terme aquest any amb l’objectiu de reforçar la seva promoció en un mercat que és important reactivar perquè, malgrat el descens d’un 28% en els darrers dos anys, continua sent un dels principals.

Destinació de Turisme Familiar (DTF)

El 60% dels turistes que visiten el territori català són famílies. Per aquesta raó, Catalunya ha estat pionera a Europa en la recerca d’una marca certificada per a destinacions especialment sensibles al turisme familiar.

L’Agència Catalana de Turisme, adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, ha desenvolupat la marca Destinació de Turisme Familiar (DTF), un segell d’especialització que garanteix que el municipi compta amb una oferta d’allotjament, restauració i oci adaptada a les necessitats de les famílies: miniclubs amb monitors en els allotjaments i a la platja, parcs infantils, parcs aquàtics i temàtics, menús infantils als restaurants, piscines infantils, polseres identificatives, programa d’animació infantil als allotjaments i al carrer, habitacions comunicades, disponibilitat de bressols i de cadires de passeig...

Actualment hi ha dotze DTF: Roses, Torroella de Montgrí - l’Estartit, Calonge-Sant Antoni, Lloret de Mar i Blanes, a la Costa Brava; Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar i Calella, a la Costa de Barcelona-Maresme; i Calafell, Salou i Cambrils, a la Costa Daurada. En procés de certificació es troben Deltebre, a Terres de l’Ebre, i Vila-seca La Pineda Platja, a la Costa Daurada.

 
FONT: Butlletí notes de premsa 28-02-2011
 

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat