Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2014 El Consell Plenari de demà aprovarà atorgar la Medalla de la Ciutat al Club de Tennis Tarragona

El Consell Plenari de demà aprovarà atorgar la Medalla de la Ciutat al Club de Tennis Tarragona

El Consell Plenari de demà aprovarà atorgar la Medalla de la Ciutat al Club de Tennis Tarragona

La condecoració es lliurarà en reconeixement del seu 100è aniversari.
17/07/2014

 

El Club Tennis Tarragona va arribar a la ciutat l’any 1908 a la finca de Josep Maria Iglesias prop de la muntanyeta de l’Oliva. S’hi van jugar competicions amb públic molt selecte que només s’hi podia accedir per rigorosa invitació. L’any 1913 ja existia el primer camp de tennis i estava situat al camí de l'Arrabassada, davant del cementiri dels Jans.

Els mil i un intents duts a terme perquè aquest aristocràtic esport adquirís carta de naturalitat a la ciutat s’havien convertit en un fracàs fins als voltants de l’any 1915, quan un grup reduït d’amics es reunien sovint per a jugar a tennis. Posteriorment, l'any 1915, el tarragoní Lluís Bonet i Amigó va fundar el club amb el nom de “Law Tenis Club Tarragona”, que va ser el principal organitzador i ànima de la secció. Estava format per 40 socis i aficionats. Tots ells provenien de famílies benestants. Es va celebrar la reunió d'aquesta secció i es van tancar les inscripcions per fer-se socis.

En aquesta primera etapa es va disputar el Trofeu Lluís Bonet (1918-1929). Joan Gualberto Nogués i Virgili va ser un dels primers jugadors de tennis a Tarragona i va presidir l’entitat l’any 1923. Més tard, es van traslladar les instal·lacions des del carrer Estanislau Figueres als nous terrenys del Camí de l’Àngel, (Avinguda de Catalunya). Les obres per condicionar les pistes de tennis en els nous terrenys anaven a bon ritme i, en arribar al març de 1924 ja començaven a fer goig dintre de les instal·lacions generals del Club Gimnàstic on es van integrar com a Secció Esportiva del que va formar part durant més de quaranta anys.

El dia 1 d’abril de 1924 es va fer soci Leandre Campadabal, un dels prohoms del tennis tarragoní i patriarca d’una nissaga de bons tennistes. Al mateix mes d’abril de 1924 es va organitzar el primer campionat social per tal d’establir un “rànquing” dintre del club i així poder anomenar als jugadors que representarien al club en competicions oficials.

El 12 de juliol de 1925 s’inauguraven les noves instal·lacions constant de: 3 pistes, xalet social i petit jardí. Al setembre de 1939 l’assemblea de socis, que en tenia uns 50, va decidir canviar-se el nom i anomenar-se Sección de Tenis Club Gimnástico.

A partir de 1947 fins a l’any 1955 va haver-hi una etapa florescent al Club. Però a partir d’aquest darrer any, es va iniciar una crisi a la secció de futbol del Club Gimnàstic (base del club) i arran d'aquesta va arrossegar a totes les altres seccions. A causa del progressiu augment dels socis, les instal·lacions es van fer insuficients per atendre les constants necessitats i davant la impossibilitat d'ampliar-les en el mateix emplaçament, l'any 1961 es començà a parlar sobre el possible trasllat del Club a la urbanització Cala Romana.

El 20 de maig de 1962 va tenir lloc una Junta General Extraordinària -referèndum on la massa social va optar majoritàriament pel trasllat del Club a Cala Romana.

A la dècada dels anys 60, el nombre de socis va experimentar una forta pujada. El tennis era ja un esport popular i Tarragona creixia a un ritme accelerat. Un grup majoritari que jugava inicialment a les 7 del matí, abans d’anar a la feina, van crear la penya Seven O'Clock. Aquesta organitzava campionats per a principiants, per categories de tota mena, tant a l’hivern com a l’estiu, i acabaven sempre amb un sopar, ball i lliurament de premis. Per aquell temps el club organitzava els campionats socials oficials i les competicions interclubs.

El dia 20 de maig de 1962 es van adquirir els terrenys de Cala Romana, uns terrenys amb una superfície de més de 10.000 m2 on existia el propòsit de construir les diverses instal·lacions i edificis adequats per a les activitats esportives pròpies d’un club de tennis. Es preveia la construcció de sis pistes de tennis (una d’elles amb graderia), una piscina de 12 x 25 metres, un petit frontó i un local social dotat de vestuaris tant per homes com per dones.

El 1966 es va crear l’escola de tennis per fomentar i estimular aquest esport entre els més joves ensenyant les bases de la tècnica. El 1969 en aquest augment espectacular de socis i la creació de l’escola de tennis, va provocar que les instal·lacions del club es quedessin espectacularment congestionades. Per tant, es va plantejar el problema d’ampliació de les instal·lacions. El projecte consistia en la construcció de quatre pistes de terra batuda, de les quals dos d'elles anirien enfocades a l’escola, les quals proporcionarien un total de deu pistes, número proporcionat al dels socis del club.

El 1970 i amb l’ajuda de la Delegació Nacional i de l’esforç econòmic del Club, es van construir les 4 pistes de terra batuda, un pavelló per a l’escola de tenis, un frontó, il·luminació d’una pista i tancament del solar. Aquestes obres es van inaugurar oficialment al juliol de 1970. El 1974 la Junta Directiva va presentar un ambiciós projecte d’ampliacions de les instal·lacions del club.

Durant aquests anys va augmentar el nombre de socis i de practicants a totes les hores del dia, tot el contrari dels primers anys en els quals només es jugava a les hores punta. A partir dels 60 i 70 gairebé totes les pistes restaven ocupades mentre el club estava obert.

El dia 13 juliol del 1985 es va celebrar la primera Diada del Club per commemorar els 70 anys de la fundació (Lawn Tennis Club 1915).

El Tennis Tarragona va demanar l’organització del campionat d’Espanya absolut femení l’any 1991. La Reial Federació Espanyola de Tennis li va concedir l’organització després d’elaborar uns informes favorables de les instal·lacions del club i també es va tenir en compte que el club ja havia organitzat anteriorment campionats de tanta importància. L’any 1996 es va celebrar la Copa Davis que va enfrontar Espanya i Dinamarca per intentar retornar al grup mundial. Es va convertir en l’esdeveniment internacional més important de tota la història del Club Tennis Tarragona. Era molt important pel club però també per a la ciutat, ja que es donarien a conèixer per tot el món.

També el Club organitzarà diverses vegades el Campionat d'Espanya per equips Absoluts masculins de primera categoria i l'any 2006 es torna a recuperar l'Open Challenger ATP internacional “Costa Daurada” amb una dotació de 50.000 dòlars. Finalment dir, que el Club acollirà les competicions de tennis durant la celebració dels Jocs Mediterranis.

Segells de reconeixement d'administració oberta