Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2019 L’Ajuntament comunica que no podrà acollir les proves de la lliga professional de bàsquet 3x3

L’Ajuntament comunica que no podrà acollir les proves de la lliga professional de bàsquet 3x3

L’Ajuntament comunica que no podrà acollir les proves de la lliga professional de bàsquet 3x3

El portaveu de govern, Xavier Puig, manifesta que s’han buscat els mecanismes legals per a tirar-ho endavant, però que ha estat inviable
10/07/2019

El portaveu de l’equip de govern municipal, Xavier Puig, ha explicat en una atenció als mitjans de comunicació que l’Ajuntament de Tarragona ha comunicat  a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) que no serà possible realitzar els tornejos de 3x3 que es volien celebarar a la nostra ciutat. Aquests tornejos es van plantejar després de la signatura d’una declaració d’intencions de l’exalcalde Ballesteros el passat 7 de maig, en les quals es va comprometre que Tarragona acolliria aquestes competicions.

El portaveu del govern, Xavier Puig, ha afirmat que, tot i la declaració d’intencions, “no es va reservar cap partida pressupostària per a finançar-ho, ni es va iniciar cap tràmit per tirar-ho endavant. És un torneig sense consignació pressupostària, amb la necessitat de fer un expedient modificatiu de crèdit, que s’ha d’aprovar en un plenari, exposar-ho al públic, i no hi ha temps material per a fer-ho”. També ha subratllat que els serveis tècnics de Secretaria i Intervenció de l’Ajuntament “ens han dit que tècnicament i logísticament és del tot inviable. Per això hem comunicat a la Federació Espanyola de Bàsquet que no és possible tirar endavant aquesta decisió que va prendre Ballesteros, creiem que de manera poc responsable, vistos els fets”.

El protocol, signat el 7 de maig, estipulava diferents obligacions per part de l’Ajuntament de Tarragona, entre les quals destacava una aportació econòmica municipal de 64.900 euros cada any fins al 2021, en total 194.700 € en tres anys, a més de la cessió d’espais com la plaça Corsini i el Camp de Mart i diferents facilitats tècniques.

Aquesta setmana, mitjançant un decret, s’ha informat la Federació que es deixa sense efecte el protocol d’intencions. El decret recull l'informe de la Intervenció General de l’Ajuntament, segons el qual no existeix “consignació nominativa, adequada i suficient per fer front a l’import de 64.900 € previstos de pagar a la FEB. Per poder acordar una subvenció nominativa, s’ha de preveure de forma específica en el pressupost. En el cas que es procedís al pagament, aquest seria nul de ple dret i els ordenadors de pagament en serien personalment responsables”.

Segells de reconeixement d’administració oberta