Com ho volem fer?

L'Ajuntament de Tarragona impulsa un concurs d'idees per donar un nou ús a l'espai. Es tracta d'un procés que consta de tres parts:

  1. Enquesta ciutadana d’usos i d’afectació de l’entorn.
  2. Concurs de projectes tècnics.
  3. Votació ciutadana dels cinc finalistes i tribunal tècnic per seleccionar el guanyador.
  4. Elaboració del projecte bàsic per part del guanyador.

 

1. Enquesta ciutadana d'usos i d'afectació de l'entorn (del 2 al 25 de març)

Convocatòria de l’enquesta ciutadana per definir els usos preferits i elaborar les bases del concurs tècnic. L’objectiu és recollir propostes ciutadanes sobre l’ús de l’espai, tant interior com exterior, per incorporar-les a les bases en la convocatòria del concurs tècnic.

L’enquesta es podrà contestar de forma virtual i també en paper, que es recollirà i presentarà al Centre Cívic de la Part Alta (de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15 a 21 h, dissabtes. de 9 a 14 h). El termini per fer-ho finalitzarà el dia 25 de març.

Qui hi pot participar?

Podran participar-hi totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Tarragona a caire individual i, també, les entitats ciutadanes i associacions inscrites al Registre Municipal d’Entitats.

El document resultant del buidatge de les enquestes es traslladarà a les persones responsables de redactar les bases del concurs d’idees i també es penjarà al web i es traslladarà als participants en l’enquesta via correu electrònic.

2. Concurs d'idees. Concurs de projectes tècnics (abril - juny).

Les propostes ciutadanes s’incorporaran a les bases per a la realització d’un concurs d’idees que tindrà dues fases. La primera, la presentació d'un informe tècnic valorat econòmicament en relació a l’espai i l’entorn. Un tribunal municipal format per tècnics i polítics de tots els grups municipals triarà les cinc millors propostes. A la segona part del concurs les propostes seleccionades estaran convocades a la presentació d’un avantprojecte en el termini de tres mesos, i per fer-ho els cinc finalistes tindran una gratificació de 1.500 euros.

3. Elecció ciutadana i tribunal tècnic per seleccionar el guanyador (octubre - novembre)

Finalment, i un cop validada la seva viabilitat, s'exposaran les cinc propostes al públic i es podran votar en un nou procés obert a la ciutadania. El resultat es tindrà en compte en en la valoració que farà el tribunal tècnic i de la qual sortirà el projecte guanyador, que tindrà com a premi l’encàrrec del projecte bàsic.

4. Elaboració del projecte bàsic per part del guanyador (2016).

El projecte guanyador del concurs s'elaborarà al llarg del 2016.

Segells de reconeixement d’administració oberta