Esteu aquí: Inici Govern Obert Participació (antiga) Valora Tarragona Preguntes freqüents

Preguntes freqüents

Què és Valora Tarragona?

Una eina de democràcia electrònica creada per facilitar la relació entre la població d'un municipi i el seu ajuntament, fomentant la implicació dels veïns i veïnes en la gestió municipal i l'obertura del govern local cap a la ciutadania.

Aquesta eina utilitza la metodologia panel basada en consultes periòdiques a les persones participants, en aquest cas, sobre l'€™estat de la ciutat, la gestió de l'€™ajuntament, etc... Els participants no són en cap cas una mostra representativa de la població, sinó un grup de persones interessades en donar la seva opinió.

Qui pot participar a Valora Tarragona?

Qualsevol persona major de 15 anys censada en el municipi, que tingui interès en expressar la seva opinió, de forma voluntària, entorn el que es fa i necessita la seva ciutat. Tot i que en un principi hi ha un límit de participants, aquests es van reemplaçant al llarg del temps per donar l'€™oportunitat a altres ciutadans i ciutadanes a formar-ne part.

Què fan els membres de Valora Tarragona?

Se'ls demana que contestin un número determinat de qüestionaris anuals centrats en temes d'interès ciutadà, de qualitat de vida i de gestió municipal.

Els qüestionaris es faciliten als membres del grup mitjançant correu electrònic i es poden complimentar telemàticament, a través d'€™un formulari a internet. No obstant, també hi ha la possibilitat en casos de poca accessibilitat a internet, de fer el qüestionari telefònicament.

Per a què serveixen els resultats de les consultes?

Després de cada consulta, l'empresa d'investigació sociològica Ceres presenta els resultats a l'€™ajuntament, que els analitza per tal de tenir-los en compte en el desenvolupament de les actuacions que realitza i en el disseny de polítiques i estratègies. A més, els resultats es fan públics i es poden consultar en aquest web.

Qui gestiona Valora Tarragona?

Gabinet Ceres, una companyia independent d'€™estudis sociològics i investigació de mercat és la que ha dissenyat i desenvolupat el servei.

Com es garanteix la confidencialitat dels participants?

Gabinet Ceres està adherida a la Llei de 1998 de Protecció de Dades i al Codi de Conducta d'Investigació de Mercats. Això vol dir que la seva informació personal quedarà en tot moment en mans de Gabinet Ceres que tractarà les seves respostes de forma completament confidencial i anònima

Com es pot participar a Valora Tarragona?

Només cal omplir el qüestionari d'inscripció disponible al web. Les persones que inicialment formen part de Valora Tarragona seran seleccionades en base a l'ordre d'inscripció i a barems de sexe i edat centrats en els existents entre la població global del municipi. Gabinet Ceres es posa en contacte amb els inscrits per confirmar la seva participació o la seva inclusió en el llistat de reserva.

Segells de reconeixement d'administració oberta