Esteu aquí: Inici Hisenda Notícies Notícies 2015 El Plenari aprova l'autorizació de la creació d'una AIE, que minvarà les despeses de les empreses municipals

El Plenari aprova l'autorizació de la creació d'una AIE, que minvarà les despeses de les empreses municipals

El Plenari aprova l'autorizació de la creació d'una AIE, que minvarà les despeses de les empreses municipals

L'Agrupació d'Interès Econòmic (*AIE) neix com una entitat sense ànim de lucre. Té personalitat jurídica i caràcter mercantil, per la qual cosa es regirà per la legislació del Dret Públic. La seva finalitat serà facilitar el desenvolupament i millorar els resultats de l'activitat de les empreses associades i reduir despeses.
El Plenari aprova l'autorizació de la creació d'una AIE,  que minvarà les despeses de les empreses municipals Font: www.tarragonaradio.cat
18/02/2013

Des de fa anys diverses empreses municipals ofereixen les seves prestacions a la ciutadania. Es tracta d’entitats de caràcter públic amb capital íntegrament municipal i en forma mercantil de societat anònima.

L’actual situació econòmica fa aconsellable la unificació de estratègies empresarials per donar un servei més econòmic i aprofitant  recursos compartits.”Es tracta d’aprimar estructures sense minvar la qualitat de serveis” ha dit Pau Perez, tinent d’alcalde de Serveis Centrals, Economia i Hisenda. La creació d’una agrupació d’interès econòmic (AIE), que s’aprovà divendres en el decurs del Plenari, farà més eficients a les empreses de capital municipals.

Les AIE tenen en compte el caràcter de sector públic empresarial, doncs són participades en la seva totalitat per l’Ajuntament de Tarragona. Les AIE tenen capacitat de col·laboració amb les societats mercantils agrupades amb l’increment dels resultats individuals dels seus associats, personalitat jurídica pròpia i caràcter mercantil. A més, són poder adjudicador i sense ànim de lucre. Els socis de l’AIE responen personal i solidàriament entre si dels deutes contrets.

En aquest sentit,  la coordinació conjunta facilitarà una major sostenibilitat econòmica sense perjudici pels usuaris. Segons l’alcalde Josep Felix Ballesteros, “l‘objectiu  es simplificar y optimitzar recursos per fer viable el model amb una formula que unifiqui criteris de gestió, direcció i estalvi econòmic”. Es passarà de cinc gerents i cinc Consells d’administració a un únic ens que aplega les cinc empreses, que seguiran tenint la seva pròpia personalitat jurídica i comercial.

Les societats municipals agrupades són cinc:

  • El Servei Municipal de l’Habitatge i Actuacions Urbanes, SA (SMHAUSA), vol garantir un habitatge digne per a tots els ciutadans de Tarragona. Ja sigui a través de Plans Integrals, l'Oficina Local de l'Habitatge  o diverses actuacions urbanístiques.
  • L’Empresa Municipal de Transports, SA (EMTSA), facilita el transport urbà vertebrant Tarragona  des de qualsevol  barri, amb la seva flota d’ autobusos. També gestiona el trenet turístic .
  • L’Empresa d’Aparcaments Municipals de Tarragona, SA (AMTSA), gestiona vuit aparcaments convencionals de vehicles i l’aparcament a la via pública a través de les zones verdes, blaves i taronja. També els aparcaments dissuasius.
  • L’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, SA (EMMCTSA), és la ràdio pública local, en un món globalitzat ens informa en clau tarragonina i és el canal de comunicació oficial en cas d’emergències i alertes de protecció civil.
  • L’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic de Tarragona, SA (EMDETSA). Entre altres coses gestiona el Palau de Fires i Congressos.
Segells de reconeixement d'administració oberta