Esteu aquí: Inici Invest in Tarragona Raons per escollir Tarragona 8. Seu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

8. Seu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

plànol seus i disciplines cat

Tarragona organitza els XVIII Jocs Mediterranis després de ser-ne escollida la seu en un acte celebrat a Mersin (Turquia) amb els vint-i-cinc països del Comitè Internacional. Durant deu dies, del 22 de juny a l'1 de juliol de 2018, setze municipis acolliran els Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Aquest esdeveniment representa una gran oportunitat i un important repte per a la ciutat. Els Jocs Mediterranis han crescut des de la seva creació, i el Comitè Olímpic Internacional (COI) i el Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani (CIJM) han aconseguit que sigui l’esdeveniment poliesportiu més important de l’àrea mediterrània.

El 2018 Tarragona brillarà com a capital del món de l’esport i dels valors que aquest representa, i es convertirà en l’aparador de referència de les diverses propostes que s’hi organitzin. 

Els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 es caracteritzen per dos trets diferencials, que són el fort component territorial i el compromís del projecte amb un llegat orientat al desenvolupament local del territori que els acull.

Els quasi 58 milions d’euros d’inversió de recursos públics i privats deixaran un llegat en equipaments esportius renovats a Tarragona i als municipis seus. Una inversió per al territori de les més importants dels últims anys i que tindrà un efecte directe en l’economia i l’activació de l’ocupació.

Des del 2014 s’han destinat gairebé 730.000 € a realitzar programes formatius amb l’objectiu de donar una resposta eficaç a les necessitats de recursos humans per a l’organització dels Jocs Mediterranis; d'aprofitar al màxim l’experiència professional prèvia de les persones voluntàries mitjançant la potenciació dels seus perfils amb la formació addicional; d'aportar el màxim de valor possible a les trajectòries curriculars de les persones voluntàries, potenciant la seva professionalització i la millora dels seus perfils professionals personals; i promocionar el voluntariat i fomentar l’assumpció de compromisos de voluntariat més enllà dels Jocs Mediterranis 2018, promovent la percepció del voluntariat com a part de les trajectòries professionalitzadores de les persones, fomentant el seu reconeixement social i incentivant la seva validació com a part del desenvolupament curricular individual.

D’altra banda, i també des del 2014, s’han destinat més de 720.000 € a la realització de diferents projectes territorials.

El web www.llegat2018.cat dona visibilitat als projectes innovadors del territori en els sectors clau vinculats als Jocs Mediterranis Tarragona 2018, i presenta un primer recull de xifres de l’impacte que la realització d’aquest esdeveniment genera en el territori.

El web www.tarragona2018.cat recull la informació específica de l’esdeveniment esportiu.

L'Anella Mediterrània, amb una superfície de 28 hectàrees, serà un nou espai verd de la ciutat amb més de 3.600 arbres i un llac artificial. Les instal·lacions esportives i zones verdes, un cop celebrats els Jocs, quedaran com a llegat a la ciutat i estaran a disposició de la seva població. 

Tarragona se situa com a segona ciutat esportiva més important del país.

Sens dubte, aquest esdeveniment representa una oportunitat històrica per a Tarragona, tot un catalitzador per transformar la ciutat, que és el resultat d’un treball col·lectiu que s’ha planificat i desenvolupat aquests darrers anys. Una transformació de la ciutat que es vol basar en el respecte a les formes de vida mediterrània, l’estalvi energètic, la sostenibilitat, i l’aplicació de solucions tecnològiques d’avantguarda per millorar la qualitat de vida a la ciutat. Un model de transformació que des de l’Ajuntament s’ha definit com Tarragona, Mediterranean Smart Olympic City, i amb el qual es vol presentar Tarragona al món.

pista atletisme

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat