Tarragona

Esteu aquí: Inici La Ciutat Agenda 2019 Octubre Presentació del Grup de Treball Símptoma 'La modernitat líquida: el discurs capitalista i la fragilitat dels vincles'

Presentació del Grup de Treball Símptoma 'La modernitat líquida: el discurs capitalista i la fragilitat dels vincles'

Què
Xerrades i congressos
Quan
23/10/2019 18:00 to 20:30
Preu
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia
Organitzat per 
COPC
Afegeix a la teva agenda...

L'activitat consta de:
 
1. Projecció del documental "La teoría sueca del amor", de Erik Gandini.
2. "La modernitat líquida: el discurs capitalista y la fragilitat dels vincles", a càrrec del Montserrat Pallejà, Psicòloga Clínica i Psicoanalista a Tarragona i membre del GT Símptoma basada en el comentari del documental i les aportaciones de Zigmunt Bauman, Sigmund Freud i Jacques Lacan.
3. Debat amb els participants.
Es pretén mostrar com la fragilitat dels vincles és un símptoma de la nostra societat, producte del desarrelament causat per la movilitat generalitzada caracerística del model socio-econòmic actual de la nostra civilitzacio.
 

La teoría sueca del amor d'Erik Gandini

El tòpic defineix a Suècia com un model de societat avançada amb una elevada qualitat de vida. Però, és realment un país feliç? És possible que la població més autònoma i independent del món estigui insatisfeta?

Sense la necessitat de demanar ajuda o favors, el contacte humà queda reduït a la mínima expressió. Cada vegada hi ha més mares solteres que tenen fills a través de la inseminació artificial. El número de gent que mor sola augmenta any rere any. Val la pena assumir l'aïllament i la solitud per a tenir una vida autònoma i independent?

El director Erik Gandini explora l'estil de vida suec amb sentit de l'humor, reflexionant sobre com una vida segura i fàcil pot convertir-se en una existència buida i solitària. (FILMAFFINITY)

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Presentació del Grup de Treball Símptoma 'La modernitat líquida: el discurs capitalista i la fragilitat dels vincles'

Comparteix


Segells de reconeixement d’administració oberta
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat