Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2021 Desembre Tarragona commemora el Dia Mundial contra la Sida amb diferents actes

Tarragona commemora el Dia Mundial contra la Sida amb diferents actes

Aquest dimecres 1 de desembre es commemora el Dia Mundial contra la Sida i Tarragona s'hi suma amb diferents actes programats al voltant de la data. Enguany, el comunicat conjunt, al qual s'han adherit 130 entitats i que es llegirà el mateix 1 de desembre, recorda que fa quaranta anys que es van diagnosticar els primers casos d'una pandèmia que ha provocat fins ara la infecció de 79 milions de persones arreu del món.

Entre els diferents actes programats, destaca "Juga contra la Sida", del Servei de Salut de l'Oficina Jove del Tarragonès, una activitat de sensibilització envers el virus VIH i la malaltia de la sida adreçada a joves que es durà a terme aquest mateix dimarts 30 de novembre. Mitjançant proves i jocs, les persones joves participants aniran descobrint diferents aspectes sobre la infecció, quines són les pràctiques de risc, la importància de fer-se la prova del VIH o les maneres de reduir l'estigma i la discriminació que encara avui hi ha al voltant de la infecció per VIH/sida. L'activitat es durà a terme de 17 a 19 h al Quiosquet de la Rambla (a l'alçada de la a la Rambla Nova, 84) i comptarà amb el suport d'estudiants del CFGS d'Animació Sociocultural de l'IES Vidal i Barraquer. Totes les persones que participin en els jocs rebran de regal material informatiu i preventiu.

A la nit del 30 de novembre, els edificis municipals s'il·luminaran de vermell per recordar la data.

L’1 de desembre hi ha previst un acte de sensibilització a la plaça Corsini de 10 a 13.30 h, amb carpes informatives i proves ràpides de detecció del VIH, en el transcurs del qual es llegirà el manifest unitari del Dia Mundial de la Sida.

El 9 de desembre s'ha programat un webinar adreçat a professionals sociosanitaris que tindrà lloc de 13 a 14.30 h i en què s'oferirà informació actualitzada sobre els recursos existents a la ciutat.

Tarragona commemora el Dia Mundial contra la Sida amb diferents actes
Què
Altres
Quan
30/11/2021 a 17:00 a
01/12/2021 a 13:30
On
Diferents llocs de la ciutat
Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta