Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2021 Maig Africa't!

Africa't!

Lloc: Ciutat de Tarragona (Comerços del centre, floristeria "5 the fucking flower shop" i Pati de Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona)

Del 3 de maig al 20 de juny la ciutat de Tarragona acollirà obres d’art tradicionals del continent africà procedents de diferents col·leccions tarragonines, tot convertint-se en aquest moment en la ciutat catalana de referència en la realització d’aquest tipus d’activitats, en un mateix període i en format “festival”, sota el nom d’“Africa’t!”

La regidoria de comerç i de cultura de l’Ajuntament de Tarragona junt amb el col·leccionista i promotor d’art tribal africà, Jesús Arjona Muñoz, han realitzat una sèrie d’activitats que donaran la possibilitat de difondre, divulgar i promocionar l’art tradicional d’una part del continent africà a través de dues exposicions i una ruta per diferents comerços de la ciutat, on es podran veure obres d’art originals exposades i que estarà acompanyada d’un dossier d’activitats en format de gimcana, on els participants hauran de cercar les obres i realitzar diferents activitats. Aquesta gimcana està destinada a nens i nenes d’entre 5 a 12 anys.

Els comerços on es podran veure les obres son:

- Òdena (C/Sant Agustí, 19)
- Joieria Ramoncita (C/Sant Agustí, 21)
- Yves Rocher (C/Sant Agustí, 21)
- Farmàcia Sanromà (C/Unió, 17)
- Espai Nautilus (C/Reding, 9)
- Súper Ocio (C/Governador González, 21)
- El Lloro de la Negrita (C/Governador González, 25)
- Santiveri (C/Governador González, 24)
- Bellas artes Piera (C/Canyelles, 6)
- Itaca (C/de Fortuny, 10)
- El señor Miyagi (C/ del Compte de Rius, 12)

Aquests apareixeran dins d’un fulletó a l’interior del dossier d’activitats, que es podrà aconseguir a l’Oficina de Turisme de Tarragona del Carrer Major i als propis comerços participants.

A més, entre els participants es farà un sorteig de tres obres originals d’art tradicional africà a través de les xarxes socials: @tgncomerc i @artesinautor. S’anunciarà per aquest mitjà de comunicació.

Pel que fa a les exposicions, la primera serà del 3 de maig al 10 de juny, a la floristeria del carrer de Girona de Tarragona, “5 the fucking flower shop”. “Floriafrica’t” és un diàleg entre flors i art, que ens portarà a submergir-nos en un ambient màgic.

Del 1 al 20 de juny, al Pati de Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona, es podrà visitar l’exposició “Les màscares del Jesús Arjona” del diari La República Checa. Allà es podran veure una selecció de la secció que lidera Arjona de fotografies, textos i obres que reflexionen sobre la seva utilitat i desvetllen el pes que tenen sobre la societat.

A través de l’art, “Africa’t” vol apropar a la població el valor i el respecte per la cultura africana i el seu art, tot fent-los partícips de les activitats que es duran a terme i donant importància al fet divulgatiu i de difusió, realitzant activitats que ajudin a la població, d’una manera senzilla, a entendre aquest art tan complex i allunyat de les nostres terres, que és d’una riquesa immesurable.

“Africa’t” neix com a democratitzador de la cultura, apropant a peu de carrer l’art, fent que la població que circuli per la ciutat es vegi envoltada d’art i fent que la ciutat esdevingui una galeria urbana.

Esteu llestos per aventurar-vos a entrar dins del món de l’art tradicional africà? No us perdeu del 3 de maig al 20 de juny a Tarragona “Africa’t”.

Africa't!
Què
Art
Quan
09/05/2021 a 00:00 a
22/05/2021 a 00:00
On
Diferents indrets
Preu
Gratuït
Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona i Jesús Arjona Muñoz
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta