Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2022 Desembre L'Home dels Nassos

L'Home dels Nassos

Recorregut i horaris:

  • 9.45 h: sortida des de la Casa de la Festa.
  • 10 h: Vall de l’Arrabassada, plaça de les Lletres Catalanes.
  • 10.30 h: El Rellotge del Port
  • 11 h: El Serrallo
  • 11.30 h: Barri del Port, plaça dels Carros.
  • 12 h: Plaça de la Font, salutació a la ciutat des del balcó del Palau Municipal

 

L’Home dels Nassos és un personatge que “té tants nassos com dies té l’any”, i és molt popular i estimat entre els xiquets i xiquetes. És una tradició recollida en diverses poblacions catalanes. Com que el dia 31 de desembre l’any ja només té un dia, l’Home dels Nassos realment podria ser qualsevol persona, però els infants s’imaginaven i s’imaginen que té tres-cents seixanta-cinc nassos.

A Tarragona va ser creat l’any 1968, gràcies a l’impuls de Joan Virgili Basora, i va esdevenir el primer del seu gènere que adoptava la morfologia de capgròs, que posteriorment es popularitzà en d’altres indrets de Catalunya. La construcció de la testa és de l’artista valencià Vicenç Tortosa Biosca.

L’Home dels Nassos recorre diferents carrers i places de la ciutat. Un dels moments més esperats és quan apareix al balcó de l’ajuntament, a la plaça de la Font, i saluda tots els assistents.

Des de l’any 2016 te una cançó dedicada, amb música i lletra de Montse Blay i López i arranjaments de Joan Moliner. Els nens i nenes li canten quan arriba a la plaça de la Font.

L'acompanyaran els alumnes de l'Aula d'Instruments Tradicionals de l'Escola Municipal de Música de Tarragona i l'Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler.

L'Home dels Nassos
Què
Activitats familiars, Cultura popular i festes
Quan
31/12/2022 10:00 to 12:00
Programació
Nadal
On
Itinerari per diversos carrers de la ciutat
Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona i Consell Municipal de la Cavalcada de Reis i l'Home dels Nassos
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta