Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2023 Caixaforum Bioimpressió 3D: som a prop de la medicina personalitzada?

Bioimpressió 3D: som a prop de la medicina personalitzada?

Es pot crear teixit viu sa per reemplaçar el teixit humà malalt? La ciència n'explora una possible solució: la bioimpressió, una eina tecnològica basada en la impressió d'estructures amb cèl·lules vives de gran transcendència per a l'enginyeria de teixits i òrgans. La fabricació additiva en medicina de seguida n'ha conreat primers casos amb èxit i, després de portar les imatges clíniques a les impressores 3D, s'ha obert un ampli rang d'usos mèdics.

Sabies que els implants personalitzats no serien possibles sense la impressió 3D? A més, la possibilitat de reproduir en tres dimensions estructures fisiològiques concretes permet crear prototips amb els quals assajar de manera realista operacions quirúrgiques i establir les tècniques més adequades en cada cas. La impressió 3D pot ser també la solució per a l'escassedat d'òrgans donats?

Ens ho relatarà la doctora Maria Pau Ginebra, que en aquesta sessió ens explicarà com funciona la fabricació additiva en medicina, com aquesta tècnica ajuda la nostra salut i com serà en un futur no gaire llunyà la medicina personalitzada.

*La conferència es durà a terme en català.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Bioimpressió 3D: som a prop de la medicina personalitzada?
Què
Xerrades i congressos
Quan
10/10/2023 18:00 to 19:00
Localització
Preu
6 €
Venda d'entrades / Inscripcions
Organitzat per 
CaixaForum
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta