Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2023 Caixaforum Com observar les cèl·lules de les plantes i el seu funcionament

Com observar les cèl·lules de les plantes i el seu funcionament

Un dels grans reptes del segle XXI és incrementar la productivitat agrícola conreant plantes més ben adaptades al canvi climàtic, més resistents als patògens i amb més qualitat nutricional i rendiment per abastir una població en augment. Investigar els mecanismes que controlen el desenvolupament i l'adaptació de les plantes és essencial per aconseguir nous conreus sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. Desxifrar el funcionament de les cèl·lules vegetals és clau.

La gran plasticitat que tenen permet, mitjançant la reprogramació, generar nous òrgans i embrions a partir de gairebé tots els teixits. Investigar aquests processos requereix un enfocament multidisciplinari i integrat en el qual destaquen les tècniques de microscòpia òptica avançada que ens permeten visualitzar el que l'ull no veu.

La doctora en Ciències Biològiques Pilar S. Testillano ens explicarà com les tècniques de microscòpia més avançades ens poden ajudar a comprendre el funcionament de les cèl·lules vegetals i quins processos i molècules en controlen l'activitat.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Com observar les cèl·lules de les plantes i el seu funcionament
Què
Xerrades i congressos
Quan
01/02/2023 19:00 to 20:00
Localització
Preu
6 €
Venda d'entrades / Inscripcions
Organitzat per 
CaixaForum
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta