Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2023 Caixaforum De la ciència dels vincles a la compassió

De la ciència dels vincles a la compassió

Almenys tres col·lapses estan traient el cap a tots els horitzons. El més avançat no és el climàtic, sinó el de la múltiple pèrdua de vida. Minves de fins al 70 % en les poblacions. Extincions mil vegades més ràpides que en qualsevol altra edat geològica i paisatges buidats de les seves belleses en llibertat. El col·lapse climàtic ja ha donat tots els avisos i ha destrossat molts sistemes naturals absolutament imprescindibles, com ara boscos i coralls. Sequeres i onades de calor poden originar un col·lapse hídric que multiplicarà l'escassedat alimentària i les extincions, i disminuirà la qualitat de vida.

Per afrontar tot això cal consolidar el respecte al coneixement científic, apostar per canvis radicals, no tan sols del model energètic i econòmic, sinó també de l'estil de vida, tan indiferent a les tragèdies en curs. La ciència amb ànima que anomenem ecologia ja ens recorda que tot és confluència a la natura. L'ètica ecològica apuntala l'ideari de la compassió, és a dir, de les generoses respostes per conviure sense violència amb la resta de les criatures vivents i, així, mantenir els cicles i els processos biològics que fan possible la nostra existència present i futura.

A càrrec de:

Joaquín Araújo, naturalista, periodista, escriptor, editor i divulgador científic. Director, realitzador, guionista i presentador de sèries de televisió i documentals de cinema. Premi GLOBAL 500 de l'ONU, Premi Wilderness Writting. Ha estat guardonat dues vegades amb el Premi Nacional de Medi Ambient.

Moderadora:

Xaviera Torres, llicenciada en Biologia a la Universitat Autònoma de Madrid i doctorada per l'Institut d'Antropologia de Florència (Itàlia) i la Universitat d'Oulu (Finlàndia). Creadora del compte @guisantepensante i cocreadora del podcast "La Lupa Sónica".

Més informació sobre aquest esdeveniment…

De la ciència dels vincles a la compassió
Què
Xerrades i congressos
Quan
14/03/2023 18:30 to 19:30
Localització
Preu
6 €
Venda d'entrades / Inscripcions
Organitzat per 
CaixaForum
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta