Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2023 Caixaforum Evolució imperfecta: Claus del passat per entendre l'Homo Sapiens?

Evolució imperfecta: Claus del passat per entendre l'Homo Sapiens?

L'estudi del passat revela claus fonamentals per explicar les llums i les ombres de l'Homo sapiens del segle XXI. En la nostra pròpia història evolutiva està escrita la crònica de la supervivència d'una espècie, fràgil i resilient, que lluita per adaptar-se a un món que ella mateixa ha creat. Com s'explica, en el context d'una espècie que se suposa ben adaptada, que encara existeixin la malaltia, l'ansietat o la violència?

Potser és la nostra evolució imperfecta i l'Homo sapiens un nyap? Quant del que som ara ja estava escrit fa centenars de milers d'anys? Quant és nou? A través de la biologia evolutiva, la ciència ens ofereix una perspectiva panoràmica de l'ésser humà en la qual el passat i el present s'abracen. L'èxit de l'Homo sapiens és una història que s'escriu en ratlles biològicament tortes.

A càrrec de:

María Martinón-Torres, doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Santiago de Compostel·la, especialitzada en Evolució Humana per la Universitat de Bristol i en Antropologia Forense per la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és la directora del Centre Nacional d'Investigació sobre l'Evolució Humana (CENIEH) i catedràtica honorària del Departament d'Antropologia de la University College London.

Moderador:

Francesc Gascón, doctor en Paleontologia i professor a la Universitat Isabel I. Investigador col·laborador del Grup de Biologia Evolutiva de la UNED. És escriptor i fa més de deu anys que divulga ciència a través del blog i canal de YouTube "Pakozoico" i del podcast "DinoBusters".

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Evolució imperfecta: Claus del passat per entendre l'Homo Sapiens?
Què
Xerrades i congressos
Quan
07/03/2023 18:30 to 19:30
Localització
Preu
6 €
Venda d'entrades / Inscripcions
Organitzat per 
CaixaForum
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta